Friday, December 31, 2010

..i bid thou farewell..

hey december.
it's ur last day =)

byk bnda nk cte utk wrap up 2010.
tp nantilah.

i am leaving kl in a few hours.
gonna celebrate my new year far from the hectic city.
gonna attend my ex-roomate/housemate/faculty-mate/university-mate/etc
and i got another 2 invitations on sunday.
semua org dah nak kawen. masaklah lepas ni dgn Qs of "bila nak kahwin?"
don't worry, i will when i will.
2010 masih belum bertemu jodoh lg.
it's a mystery aite, it comes when it wants.

hurm ape lagi ye.
hopefully this coming new year will bring me everything good.
hope it will do the good to you all too...

ok lah, nk kemas.
hanis kate lambat tinggal.
i bid u farewell twentyten.
let's keep the good memories and leave behind the bitterness. ya?

ouh,
selamat pengantin baru kepada:

rosliza dan ajai
natasha amiera dan fadhli
syariati dan hakim

may ur marriage be blessed by Allah.
wishing u guys all the best =)


ok bye

pies: da lambat!!!!

Friday, December 17, 2010

..pagi2 jumaat dah membebel..

done with the first draft..
gle x suka buat documentations.
tmbh lg on thing yg aku tatau..
ini semua maybank nye psl..
wuwuwuwuwu
well i know what is EO for n the basic trading process..
bt i dont have the slightest idea how EO works..
mksud aku the process behind EO..
pastu suruh prepare docs -_-"
the only time aku sentuh EO just masa training yg susan bg je..
wuwuwuwuwu

msuk arini da 4 hari kt dataran maybank..
tiap2 ari withdraw duit..
makin surut duit aku..
duit ade lg, tp nk guna mgu dpn utk exam..
itu satu hal..
tak study pape lg utk exam..
matila kalu x pass..
ne da 2nd time..
nt nk amek blk kene bayar sendri..wuuuuuu

nk membebel sbenarnye..
tp tgn da saket..
penat menaip..
pastu nk tdo jp la b4 siap2 g maybank (lagi!)

nanyte

Sunday, December 12, 2010

..entry luah perasaan..

tak minat dgn cerita masalah, jgn baca.
it's not worth ur time 

we must have an end to have a new beginning.




sbb tu ke aku masih takde new chapter?
sbb chapter yg lama still x habis.


talked to lil D abt us.
well not really talk, just texting.
tp x pnah dia nk involve dlm conversation yg begitu.


mungkin sbb it's very clear our end is approaching.
cuma tak tahu mcm mane mahu tamatkannya.
basically, it's only left couple of weeks for me to have a good chance of seeing him.
tp takde la sgt ade chance, even utk texting skarang pn susah.
nt lagi lah, juz during working hour, selain dr tu jgn mimpi.
so sangatlah clear mmg ni petunjuk yg we have to end this.


dia tnya, apa dia patut buat.
well, aku sendri pn da buat ape yg terdaya for the past 3 years.
smpai skrg nk buat ape pn da mati kutu.
he said mb kami perlu cut the conversation meeting etc.
hm da byk cut da sejak dlu.
dia ckp cuba dgn sepenuh hati.
kalau tnye aku, ape yg xpenah aku paksa diri utk biarkan dia happy?
dan dia ckp kami patut cuba.
after 3 yrs?
selepas 3 thn it definitely wont be easy.
sdgkn masa tahun pertama pun da susah nk dead, apetah lgi 3 thn.
it wud b effing hell to go through.
aku pnah byk kali minta dia pergi masa tahun pertama, masa perasaan ini tak berapa kuat. but he's still here.
dia byk kali tinggalkn aku, sakitkn aku masa tahun kedua sampai sekarang ble hati dh betul2 tetap. tp kami masih di sini.
sekarang penghalang besar sudah di depan mata, mmg patut benda ni kene berakhir.
bukan aku tak nak..sape sanggup tgk kesayangan hati tak gembira bila kehadiran kamu tak dperlukan.
sape sanggup tengok kesayangan hati miserable?
yes, aku sayang dia. tapi ramai org ckp, kte akan happy kalau our loved ones is happy.
so m trying to do this for myself n him.
well not trying, have to.
dr dlu aku paksa diri, maybe now i need to push myself harder.
i definitely gonna miss him n i wud definitely suffer.
but apa lagi nk buat?
i cant stay.
it's not my place.


mok, org minta maaf kehadiran org selama 3thn ni menyusahkn awk. i know u're gonna be much happier without me. hidup awk da ada sini, awk x perlukan org lagi. as much as i love u, as much as i hate not to have u around, but i know i should go. tp siapa nk dengar org nanges2 mlm2 ttg my bad day bila awak dh takde nnt? sape nk layan my stupid stories when u're not around? m gonna miss everything about u. everything. doakan org dapat seorang yg boleh gnti awak, seorang yg care ttg org lebih dr awak, seorang yg takkan tinggalkn org. doakn org jumpa jodoh sebagaimana u found yours n pray i would have a wonderful family like yours. seorang lelaki yg jadi suami org dan a great father mcmane awk pd aiman.


pies: definitely pathetic mode.

Tuesday, December 7, 2010

..buku baru..

segala yg berlaku, aku yakin Tuhan sudah merancang.
aku rasa berita yg aku terima tu petunjuk
aku rasa ape yg blaku juga petunjuk
mungkin berkat doa mereka yg ke Tanah Suci =)

mmg aku hilang hati
tapi siapa aku nk mempersoalkn
tp aku rasa kali ini, lebih tabah
mcm aku ckp, mungkin lebih tabah kerana hati juga telah mati
tiada perasaan

tapi, siapa nk mempersoalkan urusan-Nya?
mungkin ini yg Dia siapkn untuk buku baru aku.
mungkin..


Salam Maal Hijrah.
harapnya, tahun baru, buku baru ini lebih bermakna, lebih bersih =)



pies: melampau tak kalau tahun baru ini berharap sesorang yg boleh jadi peneman suka duka sepanjang hidup muncul?


piespi: kalau ikot tahun hijrah, thn ne dah 3thn lil D masih d hati. i hope it stays that way but it is never possible as u r not mine. :'(

Sunday, December 5, 2010

..mungkin..

Lagu kegemaran sebelum dia femes dgn lagu Fall For You.
1st time kenal dia melalui lagu ni dkt Yahoo! Radio.
Masa tu tengah study final 2nd year.
Lagu aku dgn kawan baik..kot?
Lagu yg masih suka sampai sekarang.
Lagu yg fits me well.





Maybe by Secondhand Serenade


Didn't you want to hear the sound of all the places we could go?
Do you fear the expressions on the faces we don't know?
It's a cold hard road when you wake up and I don't think that I
Have the strength to let you go

Maybe it's just me, couldn't you believe
That everything I said and did wasn't just deceiving?
And the tear in your eye and your calm hard face
Makes me wish that I was never brought into this place

There goes my ring, it might as well have been shattered
And I'm here to sing about the things that mattered
About the things that made us feel alive for, oh, so long
About the things that kept you on my side when I was wrong

And someday, I promise I'll be gone
And someday, I might even sing this song to you
I might even sing this song to you, to you, to you

And I was crying alone tonight
And I was wasting all of my life just thinking of you
So just come back we'll make it better
So just come back, I'll make it better than it ever was
I'll make it better than it ever was

Thursday, December 2, 2010

..check reality check..

1.
Jangan expect semua orang akan jujur pada kau.

2.
Jangan harap semua orang suka pada kau.

3.
Jangan fikir semua orang fikir kau baik.

4.
Jangan rasa diri kau diterima semua orang.

5.
Jangan ingat diri kau disenangi semua.

6.
Jangan mimpi orang faham akan kondisi kau.


Tapi,
selagi kau igt semua ni.
U shud b fine.
Jangan terlampau riak
Jangan terlampau bangga
Jangan terlampau takbur.
Jangan terlampau meninggi sebab nanti kau jugak yg jatuh.
Well, reality hurts.

When it does happens, it's not my fault that you annoyed some people.
Really, it doesnt have anything to do with me.

Same goes to me.

Monday, November 29, 2010

Thursday, November 25, 2010

..belakang kepada kotak satu..

Perasaan?
Terasa mellow, pathetic, lame, loser, semua ada..
Dan itu menyumbang kepada muka plastik yg dipamerkan kepada org sekeliling..
Tapi menanges laju2 jugak dkt sahabat rapat..


Ramai org kata.
Mungkin this is the thing should really end.
Tanya aku?
Tak payahlah..
Aku sendiri dah buntu mahu buat ape.
Yg aku tahu, i'm back to kotak satu.

Tapi kali ni aku rasa lain.
Mungkin sebenarnya diri makin tabah..
Atau mungkin hati makin sedikit..
Mungkin perasaan makin kosong..

Atau mungkin kerana dia masih ada.

Still, i still pray that there'll be away.
In any means..
That this thing would end.

Tapi siapa tahu kn?
Kita buah catur.
Yg Maha Berkuasa yg gerakkan kita.
Sebab tu kita hamba pada Dia.


ok, aku da rasa aku start melalut.
time tidur.

ok, bye

Monday, November 22, 2010

..intuition..

Hm

Usually i can sense whenever something bad is going to happen..
terutama kalau ada kaitan dgn my loved ones..

n i am rite.
n i hate myself for it...

Friday, November 19, 2010

..last, past, best..

pick ur pick..


Dah jadi kebiasaan for most people.
When u exactly found a person who satisfy all the criterias in ur "dream guy/girl checklist", u will most likely hang to the statement that "he/she is perfect for me!"
U flirted, dated, broke up, make up and broke up again.
Jadi makanya, you decided that he/she is not the one for you.


Tapi...
But...
You still claim that he/she is the best u ever had and u kinda frustrated when u couldnt find someone who is at least u are comfort with..
and again, u will claim that he/she is the best u ever had.

He/she might be the best you ever had, but he/she may not be the last.

i want u to be my last
i dont want u to be my past
n i dont need u to be the best

=)


ok, bye


pies: sbenarnye da dalam draft. mengarut. kala bosan kte edit balik.

Thursday, November 18, 2010

..global positioning system tak berjaya..

Bila ketika hati sedang kosong, ketika itulah perasaan pathetic makin memuncak.
Dan ketika itulah memang kasihan pada diri sendiri.


It's not a must.
Tapi itulah, ketika rasa kosong, lame, pathetic, sadis, plastik er bukan plastik..
Time tu rasa macam memerlukan.
But yet again, hello, kamu baru berusia 24thn kotttt...


Seyesly secara seriusnya yang sgt seriously.
Encek Betul atau Kanan atau Tuan Sempurna yg might not exist.
Bilakah kamu mahu muncul?
Do u really need a GPS?
Do u know how to gugel a place and use the Google Map?
Do i really need to get a BB just to create a possibility?
Or, perlu saya tnya sama ada anda sebenarnya wujud atau tidak?


Ouh, bukanlah desperate..
Cuma sekarang tengah pathetic mode.

ok, bye

Tuesday, November 16, 2010

..pemerhatian yg memerhati..

hm

org yg kamu tengok pergi surau sentiasa pun tidak menjamin dia tidak pernah melakukan salah.
mahupun dosa.

best sgt ke beer?

Wednesday, October 27, 2010

..rabu it is..

Bila buat baik, kadang2 rasa sakit hati org tak buat baik dgn kita.
Tapi, pikir balik..nak harapkan balasan ke?

Bila decided nak stop being nice to other people.
Pikir balik, others too will stop being nice to you.
Pastu sendiri sakit hati balik lah kan?


Well, bukan sebab sakit hati or nak mengharapkan balasan.
Cuma kadang2, rasa frustration tu ada kat situ.


Sudahnya?
Makanya teruskan sahaja berbuat baik.
Jangan sesekali buat tak baik kt org.
Good things come around but bad things come as fast as they can right back at u.



pies: cuma sesekali fikir. knape kte bole fikir utk kebaikan dan kesenangan orang tp u dont get the same treatment. well..hidup mmg permainan.

Monday, October 25, 2010

..smelly fate..

Kita jalan sedikit, berhenti, toleh belakang.
Pastu jalan lagi, berhenti dan toleh belakang.


Berhati2 kan?


Pastu jalan sikit, tak pandang jalan, tersadung batu..
Sudahnya, jatuh terjelepok..





Kadang2 bila kita terlampau berhati2, masa tu lah malang menimpa.
Sebab tu orang zaman dulu ckp, "malang tak berbau"..
kalau bau, mesti masa nk jalan da elak.

Friday, October 15, 2010

..sesekali termenung..

Jika kita betul2 pasrah, tentu kita akan meminta kepada Higher Power utk ditenangkan hati.
Kita akan meminta kepada Higher Power utk kuatkan hati.

Jika tentang perasaan.
Kita meminta kepada Higher Power utk tutupkan hati kau pada angan-angan.
Kita meminta kepada Higher Power utk jauhkan hati kau pada yg bukan benar.
Kita masih meminta.

Tak kiralah beberapa kali kau menghadap Tuhan.
Memang nature manusia, apabila sudah tergolek, dia akan ingat kepada Pencipta.
Tapi memang nature manusia akan meminta kepada Higher Power yg dia yakin.
Sekurang-kurangnya, bagi dia, itu adalah satu usaha.

Tak kiralah berapa kali kau menghadap Tuhan.
Baik tidak langsung, baik sekali sehari, baik 5 kali sehari, baik beberapa kali pun.
Semua tu ketentuan Dia, hak Dia.
Yang penting kita meminta.
Yang penting kita jangan sesekali lupa.
Yang penting, kita percaya.


Selagi kau ingat, selagi itu InsyaAllah Dia tidak lupa.

Thursday, October 14, 2010

..when u push too hard..

Seriously

Kalau niat kau hanya nak berkawan sekalipun..
Tapi call sampai 40 kali (ini exaggerate) walaupun tidak dilayan..
Ianya annoying dan creepy kot!
Kalau aku terangkat dan aku kata sedang melepak bersama rakan2 dan ternyata suara rakan2 berkumandang yang should give u the idea we're in d middle of conversation, faham2 jelah aku sibuk..
Kita just acquaintance je..
Tak perlu bersungguh2 nak call berpuluh kali di kala malam atau pun subuh sepie..
Sebab even kau kawan, kawan2 aku yg lebih rapat dgn aku pun tak buat macam tu..
And i didnt tell it straight to ur face sbb aku takdelah kejam sangat..
Tapi seriously,
Kesayangan hati dahulu time sibuk mengorat aku pun tak buat macam tu tau.

Lelaki,
Apa niat sekali pun samada ko nak berkawan atau mengorat perempuan..
Kalau dah telefon berpuluh kali serta pesanan segera (IM) kau tak dilayan, dont try so hard..
Jangan kau menambah bilangan dan frequency panggilan pula.
Sebab pada aku dan pada org yg bsetuju dgn aku, ianya annoying dan creepy..
I repeat, it is creepy and annoying.

Monday, October 11, 2010

..the perfect ten..

hola.!

10 October 2010
10/10/10

smlm tarikh yg sgt cun kan?
boleh juga panggil binary numbers :P
kira mmg rmai lah yg nikah/kawen pd tarikh smlm..
angkasawan negara pn kawen semalam (bt i didnt watch it)


ouh my sis n nephew baru balik smlm..
pnat sehari melayan mereka..
dgn tak tdo malam nye..
teman pegi tuka duit, beli simpack beli toiletries, pegi makan etc..

but then..

it is a perfect ten to me..
selain melihat ayahanda dan bonda gembira tengok cucu kesayangan pulang..
sy juga mdapat baby baru =)
born on 10th october 2010 :P
kami bkongsi horoscope lah gitu..ehehe



welcome to the family =)


pies: add to list of gratitude cuz i got what i want...
piespi: kalu ikot btol nye..lg cun tarikh 20 oct 2010.. 20/10/2010
kan?

Friday, October 8, 2010

..as it is..

Yes, you can have my heart.
But I am sorry that I must warn you, that the heart isn't a whole.
Why?
Well it has lost some pieces since it was broken before.
Like a corner in IKEA, take the heart "As It Is".
Sorry for the inconvenience.

Thursday, October 7, 2010

..added flavor..

saya ada kesayangan hati, kegembiraan hati, gula hati..
setakat ini saya rasa cukup..


cuma penambah perisa mmg enak kn?
:P

..a year wiser..

twentyfouryearsold


duapuluhempattahun


it's a big number..seriously..
tp lucky bkn 42 lagi..


what have i achieved?

straight As in UPSR
straight As in PMR
7As in SPM
barely passed my matriculation program
barely passed my final year project
passed my degree program
got a job
quit a job
changed a job


sekali tengok, i didnt achieved anything yet.
sy tiada property
sy tiada kedudukan yg boleh digahkan
tu belum termasuk lagi the pathetic part of my life..
haha

anyhow..
i am grateful..
i am deep in gratitude..
as bad person and Muslim that i am..
i still live till this day..
n i still getting my rezeki..
i got family and friends..
so i am deeply thankful, grateful and in deepest gratitude..
i am not poor and alone.


jadi sekarang kamu semua.
tolonglah doakan saya jadi manusia yg lebih baik dan doa yg baik2 (cth? rezeki, jodoh, keimanan  etc) utk saya for another 24 years of my life ya!
insyaAllah =)



n dearests..
thanx for the wishes =)
muaaaahhxx

Friday, September 10, 2010

..aidilfitri 1431..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..





Dikesempatan ini, saya, Ramiza binti Mohd Yunus dengan rendah diri dan setulus hati ingin memohon ampun dan maaf bagi segala kata dan perbuatan yg terlanjur, menyakitkan hati samada secara sengaja atau tidak. Semoga lebaran kali ini membawa keceriaan, kebahagian dan rahmat kepada anda dan keluarga.

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir dan batin.


With humble and a sincere heart, I, Ramiza Mohd Yunus would like to apologize for all my wrong doings either with intention or unintentionally. May this day of victory brings happiness, joy and blessing to you and family.

Happy Eid Mubarak.


Yours truly,
Ramiza Mohd Yunus

Wednesday, September 8, 2010

..the very 1st thing on my mind today..

tadi pagi...
tiba2 terfikir...

agaknya kalau Americans/kuasa2 barat bhadapan dgn penjenayah/terrorist yg pandai ilmu kebal, ghaib etc (mcm org dlu2 yg amalkan ilmu silat) , dorang pening kepala tak?
yelah, mungkin pada diorang magic la kan bole disappear lah terbang lah..
tambah lagi kalau buka langkah silat pastu hilang, aku rasa cia/ncis/csi semua bole pening.
heh


kenapa terfikir?
entah bangun2 tido terfikir yg tuh..haha
mungkin sebab masa senggang byk abeskan dekat baca macam2..
al-Maunnah lah, tgk cerita My Name Is Khan lah, er peristiwa memali lah, org jual minyak pengasih dlm tenet lah..mcm2..

btw, malam ni baru pakcik simpan mohor besar announce bila raya.
so akan terjawablah ura2 raya khamis atau ikot kalender hari jumaat.


ok, bye

Tuesday, September 7, 2010

..mari berlatih..

orang bkulit putih kata;
practice makes perfect


tapi kan, kenapa ye..
semakin d cuba semakin susah..
semakin byk latihan, sama je impak, tetap rindu, tetap kehilangan..


jadi makanya,
kata orang kulit putih tu tak boleh dipakai dalam soal ini.

nonsense!

lil D,
semoga awak selamat sampai ke kampung, beraya dgn gembiranya dan selamat pulang ke sini. awak kena juga selamat sampai ke sini sebab awak dah janji nak pujuk org n ubat rindu org =) 
owez pray for ur happiness cuz that's my happiness, for now


ok, bye

Tuesday, August 24, 2010

..basikal merah jambu ada ribbon..

Masa kecik2 dulu la kan..
Basikal korang ade tak riben2 kt handle?
Ala, macam gmbar ni:

sumber dari gugel :)

Ada tak? Ada tak?
Basikal aku dulu2 takde..haha
I'm not that girly type anyway...

Tapi kan..
My steering wheel got one *wink2*


nampak tak riben merah putih tu?
ehehehe itulah hasil kebosanan dalam perjalanan yang panjang..
btw skarang dah takde..
riben jatuh kt melaka masa konvo zaren..wuu


saje je nk apdet..
da lama nk aplod gmba ne..
tp kabel fon ilang mane tah...
so tiadalah mtransfership gmba dr fon ke lappy..
ne pn kebetulan pakai my own machine kt ofis..



ok, bye!

Sunday, August 15, 2010

..refereeing is an honour..

life as a referee..
it is fun =)


uniten paintball tournament

apetah lagi dapat referees mcm mereka :P

Thursday, August 5, 2010

..pass the past for the future..

So... you have a past.                  
I mean, who doesn't?
                   
What I need to know is if there is
a place for me in your future.
~sweet home alabama, 2002~








dah banyak kali tonton movie ni, but i never got a chance to watch it from the start..
tapi even dah banyak kali tengok dan x pernah tengok dr awal,tapi it never fails to make me sit still =)
i never care abt ppl's past, juz wonders if i have any chance to be with them in the future..
just hope that someday, somebody will say those things to me, cuz my past wasn't rainbows and bunnies..
ok, bye!

Wednesday, July 21, 2010

..ramalan kaji bintang..

hola..

saje suka2 buat benda ne dlm FB..
skali skala melayan best jugak kn?
:p



ade yg bg aku btol, ade yg ntah la mungkin atau x..
part mbina landasan kasih sayang tu aku tak paham..
nampak sgt ke aku kurang kasih sayang?
hahahaha



so what's ur birthday tell u about urself?

Tuesday, July 13, 2010

Friday, July 9, 2010

..beach itu pantai..

hola..

m going away for a vacation..
2nd vacation for this year..

dear blog,
dok sini leklok ye..
kalu rajin mgkn ade live apdet..
kalu x, xde la..
huhuhu

mood bcuti da ade..
tp satu ape pn tak abes kemas ag ne..
haih..
rasa cam kosong..
kenapakah?


anyways,
semoga bergembira la hendaknya di sana..


and kalau kamu sayang aku,
please pray for my safety during my journey going there, over there n coming back..
=)



flite kul 3..
sempat ag nk blog?
mestilah!

Wednesday, July 7, 2010

.dan jawabnya..

rakan baca status di ym..
dan terus dia taip..


"but i wanna hold u, baby"


ouh encek sukun..
i like dat answer..
tak terfikir pun..

in fact baby,
i wanna hold on to u.
(eh bukan jawapan utk kawan aku yg senget itu)

Sunday, July 4, 2010

..jatuh gedebuk..

Senang, simple..


Don't let me fall, if you're not going to be there to pick me up

Friday, July 2, 2010

..stiff..

Hai.

Hola..

Hey..

Ai there..

sebenarnya tak ada apa2.
just tba2 rindu dkt blog.

i was in a good mood for these few days.
tp arini kurang sket..
sbb sakit bahu..
skarang da melarat ke tengkuk dan belikat.
seterusnya menyumbang kpd kemasukkan angin dlm urat..

sungguh x best.


indah rupanya celik2 mata ada org mengucapkan selamat pagi.
indah rupanya tsenyum2 di kala otak baru mahu memproses.
indah rupanya setiap kali di kala mengantuk, ada yg tolong meletakkan senyuman d bibir yg buat kantuk tu hilang skejap...


ouh
aimishyu


ok, bye

Tuesday, June 29, 2010

..as simple as that..

don't excites me when u're gonna let me down just like that..

my heart is beyond repair, because it wasn't whole to start with..

if u're here not to stay, don't stick around..just leave..

it is hard to bear the feeling, left alone to just swallow it..

so please, leave me alone..
just let me be..

don't ever say it...
if u're intention is to see me break down..

don't be here..
if u're just wanna play around..

so please..
please pretty please..
don't be here, don't say a word.
unless u mean it, unless u've figured it all out..


pies: it's a multiple feeling on different things..which is more than enough in my plate









Monday, June 28, 2010

..happy as a bee..


saya epy..
sbb smlm epy..
sbb smlm nampak pelangi cantek..
sbb smlm mkn2 ngn kegembiraan hati..
sbb smlm bgelak ketawa..

saya epy..
evn arine sy sdikit neves..
tp seme setel..
jd sy epy..
lgpn arini dpt duit..
pastu mkn free..
kjap ag tgk wayang free..
so sy epy..


sy epy..
sbb kbnyakan benda yg wat sy epy sy dpt..
evn sy xde seme bende..
tp sy epy ngn skarang...



sy juga epy sbb awk dan kamu..
terima kasih =)

Wednesday, June 23, 2010

..vanilla twilight? noooooo..

fuh fuh..
sapu habuk sket..


ok..
hola!

kasihan sungguh blog ni tbiar dah berapa lama aku pun tak tau..
saya bz, diulangi bz..
kenapa saya bz?
sbb saya bz lah..
sy ada family, kawan, kekasih oppss tak tak.. family dan kawan2 saje..
makanya jadual waktu yg pendek tu kene laaa dibahagi banyak2..

last week pergi melaka..
ke balik melaka?
hm mane2lah..
bukan utk bjalan, tp balik kampung..
sepupu ku kawen dgn orang tangkak..
mama kate kene pergilah, nanti sape2 kawen kt umah kte ade gk org nk tlg..
baek, jom pergi melaka!

panas yg amat melaka last weekend..(pnah ke melaka xpanas?)
seb bek xkene migrain..huhu
sudahnya, pemalas spt aku ne dok dlm umah tgk katun..
bukan aku layan budak tengok katun tau..
budak yg layan aku tengok katun..
"aunty tgk ape?"
"tgk katun"
"katun ape?"
"toy story"
"yaya, pnah tgk cte ni"
"meh dok sbelah diam2, tgk katun"
ahahha sudahnye pd keesokan hari, aku sudah di adore oleh 2 org budak yg nk mengikut aku ke mana2..
smpai anak buah (anak kpd sepupu) aku yg xpnah rapat ngn aku jeling smcm..:P

eh sbenarnye bukan nak cerita ne..
nk cerita benda lain..

hmmmm adala beberapa bulan(kot?) yg lalu..
kami berkawan2 ade buat bbq kt ruftop keri..
spt yg dceritakan plan nya pd entry ini.
makanya wa excited laaa nk do that something, sbb xpnah mkn n mcm menarek..
(dan juga sebagai bukti, wa bukannya pemalas sgt :P)
apekah?

Vanilla Fudge..!!

haha tp ak nye tak jadi cantek cmtu la..
beselah, 1st time buat and x pernah rasa or tengok secara langsung benda alah ne kn..
so berbekalkan recipe yg di minta dengan makcik gugel, dengan nekad dan tekad aku buat benda ne..
hahaha

ne masa mengacau

serius aku takde enough equipment pun..
cukup barang je..
sukat barang pn pkai weight scale yg timbang badan tu tau..
so aku pun main taram je letak or campur..
penat nk kacau benda ne..
sbb nk kacau sampai de 'soft ball stage'.
haaa apekah itu? sila gugel..muahahahaa

inilah dia end product..


sbenarnye bekas pn aku main taram amek plate utk oven..hahaha
oklah tu, asalkan bole letak :P


the verdict?
mereka kate mcm toblerone..
bangga x?
muahahaha
tp manis yg amat, serius pas makan vanilla fudge aku buat ne, kene makan petai byk2..
ehehe

btol aku tak tpu, sdap..
tak caye, tnye zaren, keri, shepha, akak aku etc
cuma manis..
mungkin next time okla kot..huuhu
ade ke nxt time? ehehe


ok, da abes..
bye!

ouh..
the recipe i've googled ands stumbled upon this site:
Old Tyme Fudge Recipes
Thanks a lot for the easy fudge recipe and the tips too =)

Thursday, June 17, 2010

..flukey..

td terrrtengok..
ada 10 followers..
kagum, sebab aku takda widget 'Followers" kt sbelah ne..
jadi, thanks!



sero supo nok ngepek, tapi dop tahu la nk ngepek gapo..
nk apdet supo malah, mugo sero supo takdop idea..
pahtu sero po budok plop main ngejah2 gitu..
aduh lah..
bakpo gini?
kijo malah, apdet blog pn malah..
gapodio hok ghajin pn dop tahu lah..



ok, bye!

Friday, June 11, 2010

..gula mmg manis..

mokmok_fridge

inilah dia si gula hati..
ada je akalnya buat perkara pelik2..
tempat sesempit fridge tu pun mampu dia nak sorong badan gemok tu masuk..
musykil tak macamane dia masuk tempat sempit tu tp kepala menghadap ke pintu?
dia reverse?
hehehe


ini post ke 300!
mestilah post tentang penyeri hati bukan?

Tuesday, June 8, 2010

..narcissism..

hello..

Narcissism/Narcissistic can be define as:


td meluahkn perasaan ngn lil D..
da lama kn xcakap dgn dia, kebetulan time de boleh melayan..
baek curahkn isi hati yg mane x best ke ape..
at least xlah mbusuk kt dlm hati kn..

Narcissistic spt definition di atas yg aku gugel, dah terang2 gtau ape maksudnye kan?
Kalau dalam melayu katanya org yg tlampau sayangkn/obses dgn diri sendiri..
Mula2 masa lil D sebut aku tak paham gk,even pernah dgr..n tak faham ape kene mengena dgn ape yg ktorg ckp..


But then tulah dia, orang yg hanya akan fikirkn diri sendiri, mengutamakan diri sendiri serta obses dgn diri sendri..tak ksah la dr segi kecantikan ke ape ke.. (kalau perasan lawa/comel tu tgolong ke eh?)

So, jgn la jd seorg narcissist, sbb lil D kate narcissism ni pn mcm psychopath jugak..
kirenye kalu korg narcissist, korg ne sbenarnye gila lah..
huhuhu tu lil D ckp, bkn aku..


well, ade lah sebabnye kenapa boleh tkeluar pasal narcissist neh..tp biarlah dlu..
ade jugak benda nk cerita, at least boleh jadi nasihat, even aku ne bukan baek sgt smpai layak kasi nasihat..
tp yg mane aku rasa pd pandangan aku yg loser/jahat/etc ne x elok, maknanye ada sbb lah kn aku kasi nasihat..rite?

yeah, forget it..
kalau dpt peluang sembang ngn lil D, mcm2 boleh kluar..
ape yg tgh rotten dlm ati, lega dpt kluarkn..
itu yg mcm2 boleh tkeluar..
narcissist lah, baghal lah..
tau baghal tu ape?
haha

bile lah bos aku nk balik neh?


ok, bye!

Friday, June 4, 2010

..lagenda novel tidak akan jadi lagenda filem..

Elo..

Mesti skang byk review psl Lagenda Budak Setan kn?
Evn aku x pnah wat review movie, tp cte LBS ne aku nk komen gk sket2..
sbbnye aku mmg peminat setia novel LBS n karya Ahadiat Akashah..


novel LBS ne dah lama mcm korang tau..
sape yg sezaman ngn aku tau la kot..
tp rmai gk yg tatau..
aku igt lg masa tu aku datang kl ngn parents aku then ktorg pegi The Mines nek bot(eh, ne pn nk cte ke?)..skolah rendah kot time ne..
ms papa nk beli paper/rokok, tnampak novel AA, aku mmg byk collection novel AA masa neh, so mmg teruja lah nk beli..
bodek2 papa, mahal kot 30hengget..akhirnya dpt!
malam tu balik hotel sanggup tak tdo nk abeskn..(seme tau kot betapa tebalnye novel tuh)
mmg nanges dowh baca novel ne, dan  sejak itu mmg aku promote LBS..
tak kasi pnjam sape2 woh kecuali yg rapat ngn aku..
from there aku pn bila sequels LBS kuar which are Katerina n Lagenda Berakhir, mmg aku beli teros ah tanpa pk pjg..

 ne lah yg aku ada, tp tatau edition yg brape ne..

Eh panjang lk intro..
ok, smlm g tgk LBS kt IOI ngn keri..
semangat woh nk tgk, tp aku xnk letak high expectation tmbh ag b4 dat aku ada baca review utk preview yg menunjukkan plot cte mmg da lari...
dr situ mmg da kecewa..


First of all, mereka bercinta dr zaman skolah ye, bukan kt kolej..
Mmg la seme kawan Kasyah ada dlm movie, tp takde pn intro yg mane Sapi, Cincai ngn Man sdgkn dorg especially Sapi mmg pengaruh bsar zaman Kasyah belajar..
Dan Kasyah Khairudin (wah, wa igt nama dia) bukan pegi kampung pendalaman buat thesis, de pegi stadi kt US, kt Fresno to be exact which later Ayu pn dpt result yg bagus n join Kasyah kt sane..
Ouh, rasanya dlm movie takde pn kasitau nama btol Ayu, Sidaratul Dursina.
Masa kt  Fresno rumet Kasyah bernama Mohd Turbo bin Mohd Power..
Dia yg spot Ayu ms dorg saje jln2 tgk freshies, kalu x mesti Kasyah tatau Ayu blaja kt Fresno jugak..
Bile Ayu kt sana barulah Azmi pegi sane tipu Ayu ckp mak de saket which Azmi n mak Ayu pakat utk bawak balik Ayu..dan Kasyah dpt invitation wed Ayu masa dia still belajar (btolkn aku kalau salah..haha)..
Bila dia blk dia menganggur sbb tgh recession dan patah hati sbb Ayu..
Part Ayu accident tu mmg mengikut cerita, tp aku rasa sbb Azmi mabuk dlm novel then pukul Ayu..
Tapi macam ade review ckp, part Ayu berbungkus tu mmg kelakar..satu panggung gelak..
Watak Amylia (jgn tnye ejaan sbenar,aku tatau) mmg kaku dlm filem..
Patut de sedih tgk Kasyah, bkn gedik nk bcinta..huhuhu
Part de pkai perfume yg sama tu mmg btol, tp lagu la ape la tu setakat bole dterima..yelah nk tunjuk tmpt yg konon same time dorg bcinta kang amek masa lama lk kn..
Masa Amy/Ayu ilang ingatan, Kasyah da dpt keje ngn Kate dan jarang dah jupe Ayu..
Masa ne de Kasyah bcinta dgn Kate, bkn Kate yg tgedik sorg mcm dlm movie..
Dorg mmg bcinta abes smpai la satu hari Kasyah dpt surat dari Ayu psl "a guy in a blue shirt"..tp kalu korg tgk filem,de buatkn Kasyah pkai bju biru tiap kali pegi lawat Ayu..apeda..
Bila dia dpt surat tu bru de decide nk kawen ngn Ayu dan dia jupe Kate minta maaf ngn Kate bsungguh2(sbb dorg bcintakn) dan minta Kate restui pkahwinan dia dgn Ayu..Kate pn bwk diri pegi belajar..(masa ne bapak Kate marah gila ah,oh Kasyah dah siap bkenalan ngn parents Kate)
Kesian Kate dlm movie, dia buat mcm Kate sorg je yg tgedik2 nak kn Kasyah..
Dalam movie tunjuk skali je mak Kasyah masa bab kene cili tu, sdgkn mak Kasyah byk pengaruh gk dlm cte ne..abg Kasyah pn xde, Along..huhu
Sepatutnye Ayu dah igt balik semua2 masa dia tgh nk bsalin, tp sbb traumatized tu lah dia meninggal..
Baby Kasyah namanya Athirah.

Overall cite ne..
Kalau nk tgk sbb kau peminat setia novel LBS atau AA, jgn letak expectation tinggi, nnt kau kecewa mcm aku..
Ada jugak part yg tolong igtkan aku tentang part2 novel yg aku lupa, tapi sayang cte psl kesetanan Kasyah sikit sgt..bestu cane nk jd Lagenda Budak Setan?
Ayat sgt skema, serius skema yg buatkn movie tu mcm kaku sket..
contohnya, "selamat pulang, Ayu"..haha
watak Azmi oleh Que menarik perhatian sbb bab2 de marah2 ganas tu mmg mjadi lah..kudos!
watak Amy/Ayu oleh Shikin tuh sgt kaku, jd spoil character sket..
cerita yg patut highly emotional yg mane perasan gembira yg amat dan sedih teramat dah jadi mcm komedi, serius aku dgn keri gelak je memanjang dlm panggung..
Sape yg xpnah bc novel dia, mgkn boleh terima kot filem ne dan kata it's an entertaining movie..tp kalu kau peminat novel dia ko gembira tgk sbb cte dia kelakar tp kecewa sbb tak tunjuk ciri bkualiti novel tsebut..

ye, aku tahu nk cramped kn novel yg tebal tu dlm 2hrs movie tu mustahil..
tp jgn lah tukar plot, dan jump around the plot..
xdelah aku suruh korg bgambar kt US utk part Kasyah pegi U kn, tp at least biarla btol2 yg dorg bkenalan time skolah dan bcinta smpai ke U..buat la scene kt Notts tu as zaman dorg da kt U..
stick to the original novel plot, tunjuk btol2 yg Kasyah mmg bcinta ngn Kate, kesian Kate da jd mcm btepuk sbelah tgn lak..ouh lupa, jgn la tetbe muncul Sham pukul Kasyah sbb jeles..Cuba tunjuk 1 scene yg Sham ne bekas kekasih Kate dan jeles Kate bCINTA ngn Kasyah..barulah boleh pukul kan?

pasal pelakon, malas nk review..sbb aku jarang tgk cte Melayu..sbb aku mmg jarang tgk tv..
overall, kalu nk tgk cte ne boleh sbb anda akan terhibur ngn lawak2 kelakar nye..tp kalau kau pecinta novel AA, jgn letak harapan tinggi..

Sekian..

pies: runut bunyi cte ne best..aku suka..ouh tu je yg aku gembira ttg movie neh

piespi: smpai skarang aku tak boleh igt part ape yg mbuatkan aku ngn keri gelak tkekek2 smpai org sbelah mungkin annoyed ngn aku,,


ok, bye!

Monday, May 31, 2010

..those shud b forgotten..

Sekarang ni mmg musim kekasih lama mencari balik kah?



Memang sekarang musim kekasih lama muncul kembali kah?



Kenapa kekasih lama semua menyibukkan diri untuk muncul kembali?




Ouh lupa, bkn aku dah disregard mereka semua bukan bekas kekasih ke?
Satu, perangai celaka nak jadikan aku kekasih no 2..
Satu, perangai super sangat celaka yg amat dok menipu mcm kau handsome sgt sedangkan bekas kekasih yg pertama lg baik rupa pastu tak sdar diri awek baru kau tu baik hati pastu dah kene tinggalkn oleh dia sbb she absolutely deserves something better than u..
Eh panjang pulak..


Sekarang mmg musim kekasih lama muncul balik ke?


Eh, smlm ada baca psl Kg Baru utk org bukan Melayu..tp kn, aku rasa sekarang bukan ke rmai org bukan Malaysia dok situ ke?

ok, bye!


pies: arini wa drove a stick, came all d way from semenyih and surprisingly smpai opis bukan 9.15 akan tetapi 8.15 di mana 15 minit awal dr waktu bekerja sdgkn selama ne datang plg awal 9.30..bravo! (pies pn nk pjg, cit!)

Sunday, May 30, 2010

..ketahuan..

Baru aku tau..
Ayah aku dlu blajar wat demolition..
Dia kata stakat bangunan 3 tingkat tuh boleh lagi kalu nk runtuhkn..

Baru aku tau..
Ayah aku penah cuci gmbar sendri..
K.ida kate mungkin masa tu dorg xda keje, sok buat kelas mcm2..
tmasuk kelas cuci gmbar kot?

Yang ni dah lama aku tau..
Ayah aku mmg pegawai yg selalu marah..
Dia selalu buat lawatan mengejut ke balai pkai kete personal..
Sebab tu polis kelantan dlu x curi tulang..
sebab kalu nasib tak baik bapak aku lalu pkai kete personal..
xde siapa nk inform kau tgk2 kantoi curi tulang..
kan ke haru jadinya..


pies: sebenarnye happy sbb sok smpai khamis bos aku takde dlm opis..
yeay!

piespi: sok kna bangun awal sbb kene g keje dr semenyih..blergh! kene ulang alik semenyih-bkt jalil time peak hour! sungguh x menarik


ok bye!

Friday, May 28, 2010

..when a bulldozer gets fired up..

Tiba tiba kekasih lama cari..
Ok, skarang aku tanak ngaku de kekasih lama..
mcm celaka!

konon nk jadikan aku awek kedua..
katanya dah try kekasih sekarang, bosan makan benda sama tiap2 hari..
aku amek bulldozer potong dick kau buleh?
kau dah tua, igt Tuhan sikit..
tak byk pn, sikit pn jadi lah..
aku pun perangai bukan malaikat..
tp aku beringat, sbb sedikit terselit igt Tuhan..
mungkin sebab tu Tuhan masih menghalang aku nk buat kerja jahat..


kalau aku kate jantan sekarang semakin celaka, org marah..
tp ramai yg mcm celaka..
aku tak kata semua, tp ramai..


ape celaka nasib aku knal jantan2 celaka neh..
kau igt aku patung? fine..
tp aku bkn barbie doll..
aku patung little devil tu..
i won't be nice..
m not nice at all..

bak sini dick kau aku potong..
berani?
kalu berani baru aku buleh jadi awek no 2 kau

Wednesday, May 26, 2010

..higher power..

Bila kau berniat nak buat benda jahat
Tiba2 Tuhan jadikan sesuatu utk halang kau dari meneruskan..
maknanya mungkin Tuhan masih sayang kau..
sebab Dia pelihara kau dari buat benda jahat..

Tapi..
kau sayang Tuhan tak?

Monday, May 24, 2010

..on a thot..

i believe in true love
but i don't think love believes in me



kenapakah?


1919 24052010

Friday, May 21, 2010

..mari siat kulit lepas tu letak air limau..

Seikhlas hati..
Seikhlas-ikhlasnya..

Jangan sesekali kau jadi macam aku.
Sakit.
Sungguh sakit.
Memang  ada gembira, memang ada bahagia.
Tapi mari aku tanya, seberapa lama?
Kau yakin ia kekal untuk sejam?Sehari?Seminggu?Sebulan? Mahupun setahun?

Sepatutnya aku contoh paling sempurna.
Sakit tau tak?
Dua tahun setengah bukan jangkamasa yg pendek.
Walaupun tak mustahil, tapi ia sudah kebiasaan.
Proses itu sukar macam kau saja2 siat tangan kau lepas itu letak air limau.
Jadi jangan tanya kenapa kau boleh dan aku tak boleh.
Jangan tanya kenapa aku tak mahu sedangkan aku memperingati.



Cuma mahu mengingati, tak kira kepada siapa.
Jika ada potensi mahu jadi seperti aku, baik kau back off..
Sebab aku tahu, sebab tu aku bagitau..Kan?


p/s: bakpo la ngepek ngabe gini..ne blako keh nk cuti doh neh..tu la, dlu sero hebak sgt buleh ngelok, key supo kene pok di dahi tuh..padey muko

..proses melupakan dan dilupakan..

ni lagu dr Abdul & the Coffee Theory..
dgr lagu dorg sjak awl thn lepas rasanya..
masa tu encik org gilak don yg knalkn..
de tau pn dr dear de cik dila..
masa tu aku dapat donlod sket je lagu dorg..
sbb masa tu dorg x femes ag kot?
at that time aku suka seme lagu dorg yg aku ade..
sbb lagu dorg catchy dan relaxing..
xde ah memekak kn tinge..

aritu swoh keri donlodkn 1 album..
seb bek dpt..
nk link donlod, erk tnye keri..wa tatau..
lagu recommended, Lovable, Bodoh utk Setia, Proses Melupakanmu erk bole kate semualah..(click buleh bukak utube)
sila dengar than buleh judge..

nk post lyric neh..
sbb mcm best..
and mcm kene mengena gk la kn..

Proses Melupakanmu

Senin 3 Januari ku coba menyingkirkan
Semua benda kenangan yang ku dapat darimu
Selasa ku kumpulkan semua teman-temanku
Dan ku buat hari ini yang terindah bagiku
Namun tetap ku tak mampu melupakan dirimu
Dan bayangmu masih saja hantui aku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Melupakanmu
Rabu aku menunggu kabar dari dirimu
Tangisku coba mencarimu
Namun kau tak tahu di mana
Jumat aku putuskan ini hari terakhirku
Bagiku untuk meratapi kamu
Namun tetap ku tak mampu melupakan dirimu
Dan bayangmu masih saja hantui aku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Melupakanmu
Dan ku tak mampu
Menjalani semua
Hari-hari tanpamu
Dan aku tak tahu
Apa yang kulakukan
‘Tuk dapat melupakan kamu
Satu minggu ku mencoba mencari penggantimu
Namun kau masih yang terabik untuk aku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Melupakanmu…
Melupakanmu..
Melupakanmu…
Melupakanmu…



byk sebenarnye nk apdet..
but cudnt find the time..
wa bz training mingu neh..
minggu dpn pn same..

ok bye!


 

Friday, May 7, 2010

..tweet twitch tweak..

hola..

arini sbenarnye ade mood nk edit gmba..
igt buleh la nk tepek kt sini sketul dua..
tp..tp..
semue online photo editor mcm xle aplod gmba..
haih~
pkai gimp mcm basic je?xnmpk pn nk tmbah text ke ape..huhuhu
pastu tgk kt fedoraforum utk photo editing software, ade satu  tu mcm photoshop, nama dia CinePaint so try la install since repo de mmg da ade..
da bjaya install xle pkai la pulak..crashed..
huhu tpaksa la wa "yum remove cinepaint" tuh..
kesimpulan?
xdpt nk edit gmba serta aplod..
haih..


dari smlm lagi mata ne dok twitching..
sape tau kalu mata kanan twitching kenapa?
ade org kate mata twitching ade bnda nk jd..
btol ke?
huhuhuhu
xbest dok twitch mate neh..rasa x best..

ouh, td kn g bank..
deposit duit utk beli sumtg which khamis dpn buleh dpt..yeay!
ape dia?
nantilah da dpt gtau..huhuhu
masa tgh bengang knape cdm tu xleh cek balance acc, aku pun terpandang duit kt tepi cdm tuh, igtkn wit wa (sbb mmg ade sekeping lg note 50)..
so wa amek la, lgpn sblom aku mmg xda org pkai mesin tuh..
ble da amek tu letak dlm purse, 'eh, ada je duit aku'..
maknanye duit tu bkn duit aku lah, so aku pandang kiri kanan blakang nk tgk kot2 sape2 ade tgh cari duit..
smbil tu aku meneruskn niat nk deposit duit, tp smpai sudah xde sape yg tercari2..
tnye kakak aku dan kawan, patut x amek..tnye lil D jugak tp de xreply..huhu
dorang kate, "simpanlah"..
muahahaha murah rezeki daku arini, alhamdulillah =)
da blk opis bru lil D reply ckp swoh simpan sbb kalu ak xamek, org len lk akan amek..hahaha lambat la mok..
btw, aritu aku jupe 10 hengget ms parking kt parking bay umah stelah bengang xdpt parking kt dpn blok..arini dpt 50 lak masa byr 50 utk org..
itu org kate "blessing in disguise" kot?
hahaha mungkin lah..

mlm sok nk bbq kt umah keri..
mlm ne nk beli brg..
yeay, mlm sok mkn bsau!
ada syipa,ada,zaren yg kompom..
mek ngn johan aku tatau lah join ke idak..(pd masa entry ne dtaip,keri xde apdet pape pn)
tp tuan rumah msti la join kn?
ke buleh wat bbq kt umah org suruh tuan rumah berambus?hahaha

percaya x aku teringin nk try wat vanilla fudge?
buat ke x, tunggu je la..
hahaha

serius aku x suka pegi sale rmai org..
lemas rimas..

oklah..
manager wa pn da bnlk..
nk tunggu pe ag sini

ok, bye

Thursday, May 6, 2010

..peanut butter n jam..

hola..

tetbe rasa nk apdet blog..huhu sdgkn keri tgh tunggu kt mid, aku bole plak layan perasaan nk blogging kn?haha tunggu sat na keri, wa dtg lmbt td, wa kene tnjuk rajin sket evn wa apdet blog je pn..
hahaha


topik arini...
ape yg saya tak suka ketika memandu!


1. org perasan bwk kete f1, slow gile pastu dok belah kanan!

ne mmg spesis mbuatkn darah go upstairs..haha sbbnye? bknla wa bwk laju sbb saket perot nk ke tandas ke ape, tp kdg2 kte da tlewat utk ke kerja misalnye(slalu je pn..haha), boleh pulak makhluk Allah ne thegeh2 menikmati polluted air d kl neh..kalu jalan 1 lane bole sabar lagi, tp kalu jalan 2 lane, yg lane kiri tu kosong, tp agknye de rasa de bwk 200 kmph kot xnk mengalah msuk kiri..haih..ble org da kiri (pdhal salah memotong sbelah kiri..rasenyelah), de pn melajukn diri..sombong bongkak tol...so, tolong lah..kalu korang tgk dedua lane tu kosong, laju x laju dok la belah kiri, kalu ade kete lane kiri yg lg slow dr korg barulah take over..aku pn slalu gk bwk slow dan kdg2 laju..tp most of the time if aku rasa aku slow dr org yg blakang aku, i'll try to keep in the left lane, kurang sket dosa org nk maki aku (kira byk gk la dosa ak maki org eyh?haha)

2. signal kereta de tu accessories je mungkin, kene bayar lebih utk dpt signal..

spesis ne pn boleh bikin wa panas.. espeseli kete besau..mntang2 la kete ko bsauuuu seske ati ko je msuk lane aku x kasi signal..haih tlg la weh kasi signal terutama kalu tmpt tu turun bukit ke jalan lurus ke..sbb tmpt2 tu most likely org nk accelerate..kalu ko kasi signal awl2, org dr blkg neh tgh pecut ne buleh la slowkn kete utk bhati2..kalu xde signal tu kn, aku rasalah dia beli kete, lampu signal tu optional..msuk dlm accessories, xnk xpe, nk kene byr..huhu

3. kasi signal bkn makna ko dpt green ligt dpt msuk lane

swoh kasi signal pastu x kasi masuk lak..hahaha xdelah, bkn x kasi msuk..buleh..aku kasi je msuk kecuali kete aku lg 3 4 inci ngn kete ko, ko kasi signal tros nk msuk pastu wat muka cam celaka..hahaha itu aku marah..bg signal, tgk dlu clear ke x bru la msuk, x g skolah memandu eh?ne main redah je..kdg2 aku yg seriau tgk kete sket ag nk kish2..huhuhu

4. dlu zaman skolah pndai lak beratur, da tua neh da xpndai eh?

ha yg ne bab men potong line..ak pn wat gk kdg2..ehehehe *malu* tp bpada2 lah..kalu x sengaja mcm sbb ko tlajak ke, aku kasi ko msuk, jgn rsau, tp kasi signal..ne yg purposely potong line spt kuar d simpang 1 way utk potong org beratur dgr sabar dr simpang yg sbelum..xpaham? abaikn..sng kate, nk potong line, berpada2 dan penuh budi bahasa ye..da tau amek jalan org, xkene bayar pn utk ko agkt tgn acknowledge org tu yg ko bterima kasih pd dia kasi ko chance msuk line (mcm ngorat lk bunyi nye)..

5. buat mcm celaka pastu xda adab

mcm point yg lepas..kalu ko tersalah ape2 la kn..mcm potong line ke, terrrmasuk tak bg signal ke, nk berebut msuk selekoh ke, bg aku tak salah kot ko nk angkat tgn or kasi beam yg ko appreciate kesabaran org tu. masa ak g UK dlu kn, jalan sempit kn, kalu kete A bg kete B jalan, slalunye dorg akn beam atau agkt tgn ckp time kasih..tak pernah ak tgk dorg miss wt cmtuh..huhuhu sila la blajar bnda yg baik dr barat..bnda buruk rajin plak ko nk ikot kn?huhu ini x, da wat kurang belajar, pastu buat muka mintak pelempang lak tuh,..rasa dan2 tu jugak aku nk turun kete kasi lempang..haha

6. jam merapu rapu

yg aku stress bwk kete kt kl ne kn, slalu jam merapu2..sbbnye? ade kete rosak kt tepi jalan, seme pakat drve slow nk tgk ape jd..kamon la weh..aku tau rakyat malaysia perihatin..tp kalu korg sgt perihatin ape kate korg benti tepi jalan tuh tolong org tu..jika tdak tlg alihkn pandangan anda ke hadapan dan sila memandu dgn bhati2 tanpa tertoleh2..dgn itu sbnarnye anda perihatin thadap bpuluh2 lg pemandu kereta blakang anda dgn melancarkn lg pjalanan..serius aku ckp, melainkn ade treller melintang, xde reason sbenarnye nk jam sbb mmg xda sbb..terutama kalu xcdnt kt lorong btentangan..so plz, perihatin kt pemandu lain ye...

7. hazard light utk hazard, emergency, bkn hujan lebat!

tolonggggggggg la jgn pasang hazard light masa ujan lebat..tolong! sbb sbenarnye korg mbahayakn diri sendri dan org len..sbb bile korg psg hazard light, korg nk msuk kiri ke kanan org sekeliling tatau sbb hazard light pkai dedua lampu la ngoi! masa ujan lebat, pasang lampu kereta, bukan lampu signal dan drive dgn bhati2..kalu rasa x yakin lg baik ko benti tepi..serius!

8. dah xda dah..keri da tunggu..


ok bye!

Sunday, May 2, 2010

..org kasi award..


RULES
1.Thank & link the person that gave you the award
2. pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic
3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
4. State 7 things about yourself
1.
Thanx to Mek..da lama x men award2 neh..huhu

2.
Sesape yg mau amek la, wa x ksah.. kalu lu rasa lu fantastic bombastic plastic, silakn..

3.
ikhlas ati aku kasi..so xyh wa nk link :p

4.

tibe2 teringat lagu 7things Miley Cyrus..huhuhu

satu. genap sbulan tukar kerja. kesihatan pun makin baik

dua. wa xpnah tgk muvi duduk kapel seat. msuk platinum suite yg mcm gold class tu wa da pnah skali, tp xpnah duduk kapel seat. mgkin takdir simpankn pengalaman tu utk jiwa-met wa supaya ktorg ade 'first' moment sama2? mungkin la..

tiga. saya dah bertukar! dari windows kpd linux..huhu atas dasar kerja. tp cool guna linux, menarek..aku pkai fedora 12 =)

empat. saya ada kesayangan hati..seseorang kepada saya tapi dia bukan someone. dia sesuatu utk saya tp sy nothing bg dia. maka dengan itu saya maseh mencari encek soulmate..sape knal dia sila beritahu saya atau tolong kasi dia GPS supaya he can find his way to me =)

lima. aku perlukan duit. siapa mahu kasi aku duit? kalu anda berminat sila text atau tinggalkan komen utk minta no akaun aku untuk korang masukkan duit..maceh in advance.

enam. secretly saya mahu kesayangan hati celebrate birthday saya tahun ini. tapi saya tahu itu mustahil impossible horrible dream. period.

tujuh. jom kita deting :p


ok,dah tamat. aku mahu tulis something sbenarnye, tp aku lupa..mungkin kain lali? (sila baca dengan yakin!pastu fikir sendri ape mksud dia)

ok, bye

Friday, April 23, 2010

..sang saka biru..

hola..

eheheh rajin bnau apdet blog skarang ye..
xpe, skang still ade masa terluang..
nt kot2 xde kn..
huhuhu apetahakungarutjanganlayan..

ada la 2 3 minggu lepas kot ms ak blk umah..
terrrrjupe satu buku ne..
pastu kn terrrrrrbelek la buku ne..

buku apekah?



ne ha  bukunya..
msti korg xtau kn buku ne wujud unless korg ne polis atau pn anak polis ke bini polis ke anak sdare polis ke atau seangkatan dengannye lah..
ktorg ade buku ne pn sbb dlu b.cik msuk latihan jd IP ke PI..
lebey kurang tu la..

pstu ble tnampak buku tu, terus tnye papa ade x gamba de dlm tu..
hahaha ofkos la ade.
bangga ai tau..
muahahahhaa



ne la gmba papa masa jd komander  briged sabah..
masa tu bju ijau ag sbb still pph..
ble time ktorg kt sane bru tuka jd pga, then pkai bj biru same ngn polis len..
huhuhu

hurm dlm buku ne pn ade kisah2 sejarah perang yg aku tatau..
aku tatau la kalu korg tau tp ade certain yg aku tau..
anyway sape yg anti polis ke hape ke mst ckp tah pape buku ne kn..
tp tu terpulang pd korang la..
sbb personally ak respect polis..
tp aku respect polis zaman dlu, not now..
sbb ape?
agak2 bole kene tgkap x tulis cani? hahhaha
sbb dlu yg jd polis sbb mmg nk jd polis.
mcm ayh aku, jd polis sblom cukop umo 18 lg..
smpai la da pencen neh..
polis dlu2 len woh..seyes aku ckp..
yelah kwn2 ayah aku tu nmpak la dorg jd polis scara bsungguh2..
tp polis muda2 neh, rmai jd polis sbb xde keje..
so dorg pnye tanggungjawab pn kureng sket..
aku bukan ckp saje2 neh, ade yg aku knal mcm tu ok..
n aku ckp bkn la seme polis skarang mcm tu, segelintir atau sebahagian besar la..
not semua..

ape beza lg polis dlu n skarng?
hurm 1 yg obvious bg aku la kn..
polis dlu bole beza kn kuasa time keje n  time rehat..
dorg x bmegah..
so ble dorg benti mnum mane2 ke ape ke slalu dorg salin bju atau pkai jaket..
xde la msuk kdai kopi dgn blagaknya pkai bju biru tuh..
melainkan kdai kopi tu btol2 sbelah balai la kn..yg obviously byk polis len..

pastu x dinafikn dlu2 pn ade rasuah..
tp skarang mcm terang2an lak..
huhuhu blambak vid kt youtube tnjuk polis amek rasuah..
blambak cte yg ckp polis amek rasuah sbb xnak kene saman..
evn ade skali tu ak kene tahan, ayat polis tu mcm xle blah ckp "kalu saman kene bayar 300, byk ne..ade duit x?" tak ke mcm sajes swoh kasi limaploh kt de?
kalu aku yg salah paham minta maaf la ye, tp aku rasa tu intention de..
huhuhu

by the way kwn2..
sape yg kene saman seatbelt ke hape ke xyh la korg byr rasuah kt polis tu..
knape? bukan ke byr saman beratus2?
hahaha mmg la kene byr beratus, tu pn kalu korg peram saman tu..
actually contoh la kalu korang kene saman xpkai seatbelt kn.
undang2 ckp maksimum rm300 hengget..
ape kate korg amek je saman tu smbil ckp kt polis trefik tu, maceh cik, nt sy byr kompaun..
kompaun ye bukan saman..kompaun..
saman tu jd ble ko xbayar kompaun dlm masa yg dtetapkn dan dpanggil utk dihadapkn ke mahkamah..
so ble dpt surat cinta tu, sila pegi ke ibupejabat polis daerah mane korg kene tahan tu, kalu x sure tnye tukang bg surat saman tu..
pegi dlm ms yg dtetapkn, ade tarikh tulis bwh surat cinta tuh..
pegi je byr kt bahagian trafik..
brape hengget utk seatbelt?
rm 40 hengget je..kurang sploh hengget dr ko byr pakcik tu 50hengget semata2 xnk kene saman..
huhuhu
btw kalu gagal tnjuk lesen pn patploh jugak..
lg untung dr korg rasuah..
lgpn silap aribulan kalu korg rasuah, bkn je korg kene bayar, silap aribln polis tu saje je amek rasuah korg pastu report korg kt BPR..sia2 je..

okla da pjg sgt ak mbebel..
nk keje lak..


ok, bye!

pies: ini bdasarkn pengalaman aku kene saman..tp kalu korg xdpt harga tu  ku pohon maaf dlu..mgkn korg x menarek mcm aku kot de xnk kasi diskaun..muahaha

Wednesday, April 21, 2010

..fes taim..

elo..

hai..

bye..

eh bye lak..
well actually mcm nk cte sumtg..
ak realize bnda ne smlm la..
ne seme pasal megi goreng..
hahahaha
ape kaitannye ngn megi goreng?

ok ok..
selama 21 hari keje kt sini kn..
da byk bnda luar kebiasaan aku buatkn kebiasaan..
ape yg luar biasa? ape yg biasa?
well for those who know me very well akan paham la..
yg len tu korg tgk ape aku tulis nt aku rasa korg akn paham gk kot..
so here goes the list...

1. pakai baju kurung hampir tiap2 minggu..
2. pakai heel/wedges pegi kerja, tiap2 ari!
3. bawak bekal utk lunch tiap2 ari (cheh, padahal tgh sengkek)
4. masak megi goreng utk bwk bekal g opis pagi2 sblom g keje!!!!

haaaa sape tau mmg tau aku tak bape ske masak..
apetah ag utk merajinkn diri memasak pg2 buta..
luar biasa bukan?

okla, wa nk g mkn berger..
wa bwk bekal arini..


ok, bye!

Tuesday, April 20, 2010

..barely breathing..

Hola..

Da lama carik lgu ne..
bru teringat nk cari.
abaikan ayat itu..
sape rasa nk donlod lgu ne, sila gugel..
wa malas nk gugel..
hahaha


I know what you're doing
I see it all too clear
I only taste the saline
When I kiss away your tears

You really had me going
Wishing on a star
The black holes that surround you
Are heavier by far

I believed in your confusion
So completely torn
Must have been that yesterday
Was the day that I was born

There's not much to examine
There's nothing left to hide
You really can't be serious
If you have to ask me why
I say goodbye

'Cause I am barely breathing
And I can't find the air
Don't know who I'm kidding
Imagining you care

And I could stand here waiting
A fool for another day
I don't suppose it's worth the price
It's worth the price, the price
That I would pay, yeah yeah, yeah

Everyone keeps asking
What's it all about?
I used to be so certain
Now I can't figure out

What is this attraction?
I only feel the pain
There's nothing left to reason
And only you to blame
Will it ever change?

I've come to find
I may never know
Your changing mind
Is it friend or foe?

I rise above or sink below
With every time
You come and go
Please don't come and go

::duncan sheik :: barely breathing::


hurm smlm spt bese la kn.
msti time nk epy2 g ngeteh ade benda x best jd..

well..
something to ponder bak kate org..

make it 2 years or 10 years pun kau berbuat baik, belum tentu lagi seseorang tu akan ingat kau, respect kau dan appreciate kau..tp 5 minit pun cukup utk org tu mhamburkn marah dekat kau..


n m talking from experience..

Friday, April 16, 2010

..annual meeting yg x annual..

Hola..

Watched bagaimana melatih naga..
Had fantastic food..
Perut kenyang..
Ati epy..
Rindu da lepas..
Balik tdo..
Bangun lambat.
G keje pn lambat..
hhahahaha

AJK GWT

Tuan kerus: Keri

Ahli: Syipa
        Mek
        Mija

Ahli tdo gelap: melur (kasi chan)


thnx..
tuan kerusi xde pula..
ahli gelap mmg xde..
hahaha

bak nama air aku,
I LOVE U =)

pies: goodluck sape yg men mpoc
piespi: ahad ne wa nk g mlk..nyumnyum

ok, bye

Wednesday, April 14, 2010

..landak is porcupine..

aritu.

setelah berumur _3thn lebey (bajet xnk kasitau umor..haha)..
baru aku tau..

tau ape?

tau yg landak sbenarnye xle terbangkn duri de!
haih itu semuanya myth..

dlu kecik2 org ckp, jgn dkt2 ngn landak..
kalu marah nt duri de terbang kene kite..
rupanya tu semua tipu sahaja..
haih..
landak juz kembangkn duri de je, xde la smpai terbang..


deym..
asl ak x pnah tau? (-_-")

Tuesday, April 13, 2010

..wishY u the Best birtHday..so fAr..

arini..
13th April 2010

arini..
bday kesayangan ati saya..

arini..
13th April 2010..

arini..
birthday mokmok..

HAPPY BIRTHDAY LIL D..!!



i can only wish u will get the best of what u dream for..

happy 28th birthday cyg..


pies:rindu bju ku dlm gmbar tuh