Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2010

..sembang psl interview..

Hola..


Da beberapa ari da x apdet..
Hurm i've been busy la..konon ah..
bangun kul 40, ape yg bz nth..hahaha

today wud b my last day of tanam anggur..
stress tul igt kn arini (smlm) bole setel byk keje..
ye la, memula aku igt kalu gaji dpt pagi, leh la cash awl..
need to pay a lots of things dan need to buy things..
buy?
no for me, utk org len..

sempena nak masuk keje baru kn, aku terasa cam nk kongsi pengalaman2 interview aku..manelah tahu kn kot2 ade org dpt interview kt mane aku pnah pegi, bole la aku tolong sket2..
hahaha bukan nye byk pn interview aku penah pegi, tp cukup utk tmbah perasa pengalaman to gain confidence, to show the right personality n etc..


GENERAL

1. Dressing..

For me la, just pakai yg simple but smart and ada ciri2 profesional..Tak payah over ko nk pkai baju ketat seluar liplap ke hape..hahaha
Ape yg aku penah pkai? Seme aku pkai slack ngn kemeja atau blouse..Sjk keje ne slalu aku g interview pkai blouse je sbb nowadays perempuan takde limitation utk baju..
Laki…

..entry utk peringatan ini last day..

Hola..

ok, da msuk ari len..
xkira 3 entry dlm 1 hari..
haha


well..
i oredi tendered my resign letter (finally!) yesterday, so it's official that i'm leaving the company(tbe2 teringat lagu jesse mccartney, leaving)..
jadi makanya, arini adalah ari terakhir aku kt aman suria =)


hurm m i gonna miss this place?
well, not entirely..
tp aku akan miss kebebasan time bekerja..
no more mengulau, no more blk time lunch utk tdo..
no more bangun lmbt..
no more long hour lunch..huhuhu gonna miss that..
ouh ya, no more social networking time kerja..
*sigh~

ape lebihnya tempat bru dgn gaji yg sket dgn tmpat lama yg gaji obviously lg byk?
1st of all, working hour..hours nye same, cuma start n end time je yg len..
yg x best, time aku bangun skarang sudah mjadi time start bekerja..yg best pulak, boleh balik awal, yeay!
tidak perlu blk pukul 7 atau 8 mlm =)
benefits? yeah bekerja d company bsar lebih byk benefit nye..
pastu payment date lebih fix dr skarang, makanya harapannya tiada lagi bill yg…

..kepada mereka yg kopi-holik..

Ada byk part sbenarnye dari yg ini..
Tapi aku nk kongsi yg ne je utk pengetahuan mereka yg tatau beza latte ngn mocha ngn ekspresso..
Sebab aku pn tatau sgt smpai la bc benda alah ne..
So pasne nk pegi setabak ke kopi bin ke gloria pkai jeans ke da xragu2 da..



kalu nk bc selanjutnya bole bukak blog wa yg satu ag..
Aik? nk promote blog ke?
muahahaha xde ah..wa buat blog tu ats nasihat kwn..
de kate kalu nk wat coding buruk2 utk layout blog, test kt blog len bkn blog sini..kn da buruk blog..
baek baek..
nk bc yg lengkap story, click sini






piespi: wa kan nk tuka keje, so skarang mmg byk ms tluang..sape nk swoh wa usha ape nk buat hantaran ke, kad ape utk kawen ke, gugelkn map ke, gugel pape je lah, smpai ptg sok wa mmg free pkai tenet free..wa tolong..hahaha

..relationship status..

ok ok
kamu d relationship yg manakah? mind to share? =)

..cloning yg mdatangkn hasil..

Hello..


Jangan pening tgk blog aku..tu hasil dr mengubah2 coding sesuka hati aku je..hahaha yelah nak eksperimen kt mane lg kalu bukan kt blog sendri kn?


Sebenarnye kan...sebenarnye banyak gila dalam kepala aku nak cakap or taip kat sini.. Every time ade bnda jadi mesti nk tulis dalam blog, tp masa tu x convenient utk berblogging, so simpan je dgn ade suara main2 kt otak "bole buat entry blog"..Sudahnye? Bila btol2 nk blog, tros lupa..Hahaha


Ade mobile blogging yg bole jd live blogging, tp malas..Blogging pkai phone feel de x same ngn blogging pkai computer..x rasa jari ketuk2 keyboard.. dia kene ada aura dr keyboard kot baru boleh berblogging dengan rela dan suka hati..


By the way..Aku da trime job offer kt tpm tuh..dgn nekad dan naked nye (hoih, apehal byk sgt naked skarang?) aku sign offer letter padahal blom tender lg resignation letter..hebat bukan? kalau kata bos aku tak kasi berenti, tpaksa ak clone kn diri aku utk work at both places..tp itu mungkin idea yg bagus sbb…

..antara anyer dan jakarta, eh kelana jaya dan TPM..

Holla..


Hurm..
Apetah tadi nk cakap..
Ok..


Yesterday I received a phone call from a company in TPM who offered me a job. As what? Biar aku simpan dahulu.

Aku happy dpt offer sbb itu bmakna aku ni masih laku (dr segi kerja, bkn jodoh lah!)..What can i say about that company, ofis nya tersangat yg amat menarik psekitarannye siap ade swimming pool kt tengah ok. Mcm employees' testimonial dlm website dorang cakap, "office like a resort", aku amat agree! Pada mata aku da macam hotel Sri Malaysia dah..hahaha

The downside? Mesti la harus ada kn. Gaji aku boleh cakap sgt rendah than what aku dapat sekarang..Agak byk beza la. Tapi aku penah cakap kt a friend of mine, kadang2 to earn something kte kne lose(btol x choice of word?) something..Gaji agk rendah tapi mgkin future lebih berlampu di sana? Nobody knows, kan?

Byk aku kene fikir sblom terima this job. It's actually bole dikatakan like starting my life all over again..Serius. Gaji yg sgt basic dan learning process all ove…

..just a tot..

Hi..hola..walla..


Takde idea pun nk blogging apa malam ni..Jangan ditanya entry tentang kuching ke cat meow meow or yang lain..Masih tiada mood utk itu serta bukan menggunakan lappy sendiri yg lembab dan lemau itu.

Sebenarnya aku teringin nak tukar layout, muka, wajah, kaler dan segalanyalah kt blog neh..tapi..tapi gua xda masa nak godek segala bagai benda tu..kesian kt blog ne, da umur 2tahun dok pi mai pi mai tang tu gk ghupenye..nantilah sayang..nanti i dah betul2 free..lepas i format balik lappy tu..i tukar u pulak eh..eh bkn tukar u dgn blog lain, tp tukar penampilan u, ok?

Pastu rasa cam nk ubah gaya penulisan..Ah, for the past 2 years pn dah macam2 da gaya ada..Telangkup, terlungkup tergolek semua ada (aku pun tak pasti ape kena mengena, bear witth it please)..lagipun blog ni macam takde arah tujuan wawasan 2020 pun..dulu2 the reason why i blog is to pour down some ideas in my head di dalam beberapa bentuk penulisan with some merepek merapu..tapi skarang it's more to merepe…

..activities on 13thMarch2010..

Hola..
Aritu konon je smgt nk apdet trip g kuching.. tp kan, gmba byk sgt.. xlarat nk pilih sesatu.. lgpn yg len seme da apdet.. mgkn ble btol2 smpat nk apdet bru aku apdet.. biarla sribu tahun pn ag kn? hahaha
btw, last wiken stelah sekian lama wa xkuar malam kn.. aritu g tgk muvi, pastu g mkn kt PakLi last2 menepek kt tepi federal hiway blaja amek gmba light trail.. memula da xde idea nk ke mana.. lgpn time tu da kul 4 da.. last2 g lepak kt federal area dkt fire fighter tuh..
so inilah hasil keje kami.. kami ke?hahha
jejantas near fire fighter n nanyang siang pau..
ko igt senang ke nk amek gmba ade light trail kt blakang? xcukup qualified nk jd patung x bgerak utk 30 secs..huhu

pas mengabehkn masa kt tepi highway tuh, lepak mnum jp.. pastu konon nk gegau umah syipa pg2 g mandi sungai.. last2 kul 6 bru smpai air terjun gabai.. bkn 6 pagi, tp 6 petang.. seb bek still ade org.. n still bole mandi manda for a good hour.. naseb bek juga ade nasi goreng masakan syipa sbb kami bdua kebulur sjk makan nasi lemak k…

..wishy bday epy beday dearest blog..

Ouh serius aku terlupa sayang..
Day before da ingat, tp yesterday lupa pulak..
Itulah, igt beday melur telor tp x igt lk bday u..
i ask sorry ye sayang..


Tanggal 3 Mac 2010
This blog officially turned 2years old~
Weehuuu!!!!
Sudah tua ini blog..
HAPPY 2nd BIRTHDAY ANGEL OF THE DEVIL..!!




Epy bday to uuuuuu
Epy bday to uuuuuu
Epy bday to my dearest bloggggggggg..
epy beeeedaayyyyyy tooooo uuuuuuuuuuuuuuuuuu


U're alwayz there for me when nobody does.
I love u so much lah~

ouh ya..
selamat hari lahir juga kepada melur natasha aka telorist :p


de pn sudah tua, tp de lg tua dr blog sy :D ngee~
kami knal masa 1st year kt gelanggang volleyball..
de spiker, sy setter..
de ganas woh..pastu kalu nk practice spike asek nk bola cantek jek..
kalu bola xcantek de jd ikan kene tngkap dlm net..muahahahahaa
btw love,
epy bday!
u found ur happiness, so make the full out of it..
u deserve it..
muahx



sorry tlambat..wa bz tapis gmba woh

..walk away..

I've never known a feeling so sure You came my way and opened the door I think of us and the love that we had With half a chance I'd bring it all back But I know I know things always change So I guess I gotta let you go
Walk away Don't turn around 'cause you may see me cry Walk away Don't turn around don't even say goodbye Don't turn around until you reach the other side



Lookin' back I have no regret I tell my friends that you were the best And as I stand just watching the rain I pray that you were here once again But I know I know things always change So I guess I gotta let you go
I know it's gonna be hard this way 'Cause I'll be missing you every day Now I know you're leaving And it's such a lonely feeling But I know I've gotta let you go I've gotta let you go


:: Solid Harmonie ::





Lagu zaman ak skolah rendah..
Rasanye masa ne kt sabah or da balik klntn (balik?perasan la ko!)..
tp ak teringat, setiap kali hujan mst lgu ne mcm tngiang2 kt tinge..
td nth …

..pusak ooo pusak..

hola..
m back! huhuhu had great fun d sana.. sana mana? kuching, sarawak lah, mane lg.. aku fikir ke sana mahu berjalan2, tp akhirnya jd satu sesi jalan2 cari makan.. serius aku rasa kt sana aku asek makan.. jgn tkejut kalu tgk aku mcm org preggy 5bulan..huhuhu

aku malas nk apdet pjg2, perlu tdur sbb sok suda kembali pada rutin harian yg sgt stressful dan mbosankan. tp syipa da buka langkah silat mengapdet.. aku pun kene apdet jugk. kalu x nnt jd mcm janji manismu konon nk apdet psl konvo.. smpai ke sudah sik apdet..haha
btw, ms ak pegi kuching aku terjumpa kaum peribumi srawak.. ade org ulu ngn org iban.. yg aku curious mereka sgt familiar.. seyes, cube tengok gmba neh..

familiar bukan mereka ini?

even mereka masih mengekalkn ciri tradisional (mcm sumtg wrong je ngn ayat neh?) tp mereka da maju.. pndai camwhore lg.. skarang, everybody can camwhore..

canwhoring pkai telefon bimbit, dunia makin maju even utk org peribumi

ok nk tdo..
mungkin bole mimpi suku kaum yg aku jupe ne..
nanyte
bye