Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Sepatutnya

Orang single takde komitmen. Maka, boleh lah hidup sesuka hati sesedap rasa.Tapi tak juga. Ada juga komitmen sikit2. Apetah lagi kalau boros macam aku. HahaAnyway, ada benda yg berlaku minggu lepas. Manager aku disuruh berhenti. Sebabnya? Tidak menunjukkan prestasi yg baik dan tidak mampu bekerja dalam satu pasukan. Ouh, itu antaranya lah.Kasihan juga, tapi it was his fault I can say. Mr B dah cuba macam2 to keep him, but yeah, it did not worked.Aku kasihan sebab he has a family to feed and at his age, I hope he can find a new job soon. Sedih bila mengenangkn kau ada family to take care of, tapi kau tak berusaha nak buat yg terbaik untuk keep your job.Mungkin dia dah cuba, but not enough?Entah, aku rasa mungkin position yg dia pegang buatkan dia sedikit bongkak lantas meletakkan diri sendiri above orang lain? Aku tak tahu. Tapi dia langsung tak mahu bekerja dengan orang, mengarah aku ngan Amira sesukanya dan sedikit bodoh sombong (banyak gak sebenarnya).Yes, I find it hard to work wit…

Lambat Cucuk

Aritu secara tiba2 pegi tengok wayang.
Menonton cerita The Journey.
Mamat jual tiket kata tu last show, ada 4 org je dalam panggungMemang tak menyesal."The Better Half " 完整版 《一路有你》片尾曲首次曝光 - 献上深深的祝福: http://youtu.be/6WI6p0JtLL8

Tak. Aku tak reti berbahasa cina. Tapi aku suka cerita macam ni.:)

Everly Hotel Dah Tutup

Tadi pergi Melaka dengan Mr B for a meeting. Meeting tu pun komfem last minute, so lepas update meeting kami terus gerak ke Melaka.
Aku yang drive.Sepanjang perjalanan we talked a lot. Kau tau tak betapa awkwardnya dok dalam kete kalau memasing kematian kutu untuk bercakap?
Luckily, tiada seekor kutu pun terkorban.Masa lunch kami sembang banyak benda sementara tunggu nasi goreng overpriced sampai. Tapi yg terkesan mesti la tentang bos puji aku.
Ok, itu riak sebenarnya.Bukan senang nak cari keje zaman sekarang. Baik fresh grad mahupun orang yg dah ada experience.
I was retrench 6 months ago. Tetiba ja kena suruh benti and takyah datang keje. Mau tak gelabah? (Masa tu tak gelabah sangat sebab ada keje part time yg back up)
But i was lucky. I really am. I managed to secured myself a job within 2 weeks. Actually, 2 jobs. Org lain, masuk tahun ni baru semua dapat kerja, tu pun setengah tak berapa happy ngan keje yg dorg dapat.I was lucky to find a job and readily to work before the month e…

Pembenihan Awan

Aku okey je dengan keje baru. Takde perasaan  benci ke menyampah ke. Aku ok.
Maksudnya aku happy.Tapi biasalah, dalam setiap benda mesti ada cacat celanya. Tapi benda tu mungkin datang dari diri sendiri.
Aku terlampau sibuk sampai aku penat.HurmMungkin bagi org lain nampak kesibukan aku tu, er macam takde pape lah. Keje yg kena buat mungkin setakat 2 3 benda sahaja.
Tapi ketahuilah, nak menjadikan dua tiga benda tu, proses, maklumat, org yg terlibat membuatkan 2 3 benda tu macam 100 benda yg kau kena buat sekaligus.HurmAku happy dengan kerja ni. Tapi aku penat.
Balik bercuti haritu aku terus masuk full speed buat kerja. Sebelum cuti aku dah tak tido siapkan kerja. Balik dari cuti I've worked for 12 hours kat ofis pastu sambung buat kat rumah pastu esok nya pukul 7 pagi dah dalam ofis. Semuanya nak siapkan dan nak hantar document sbelum pukul 12.Resultnya?Aku berjaya siap dan hantar on time. And i was sick for the next 2 days. Eh kalau kira hari ni pun dah 4 hari. Keracunan makanan…

Happy 6th Birthday Baby

Dear,
Happy 6th Birthday. Macam2 dah simpan kat sini. Dari gaya penulisan yg kebudak2an kepoyoan sampai lah sekarang masih poyo. Those who used to be here, who is still here..
For the feelings we've shared, For every tear and laugh.
Happy Birthday Dear Blog~

p/s: rasanya tulis surat cinta pun tak jiwang camni. Bye