Sunday, January 17, 2010

Friday, January 15, 2010

..jumaat ialah arini..

seyes!
mau cari keje len!
ade sajesen sila kemukakan.

sok (arinila) nk blk semenyih.
mgkn bole take my mind off him for awhile.
lgpn dia teda ini wiken.
lgpn de xmo ckp ngn ak.

nk potong rmbut.
teringat keje gila ak buat bulan puasa tahun lepas.

ak kn luzer.
haha

Wednesday, January 13, 2010

..11 Januari bertemu..





alangkah bahagia kalau boleh freeze the time..
sesungguhnya aku cherish the moment
aku tak mahu masa untuk bergerak
aku mahu masa itu stay di situ
supaya aku sentiasa boleh melihat the smile
supaya aku sentiasa boleh merasa the warmth of his presence
supaya aku boleh tersenyum tanpa memikirkan apa-apa
supaya masa itu tak berlalu
supaya aku rasa gembira
supaya aku rasa i'm a part of something

aku tak mahu undur waktu
sebab dah banyak waktu sedih i went through
aku tak mahu undur waktu
walaupun banyak kenangan yang indah-indah
kerana
nanti aku lebih hurt, sebab need to go through each time
kerana yang gembira tu yang membuatkan aku sedih sekarang
kerana yang gembira tu sukar untuk dilepaskan mahu dilupakan
jadi lebih baik kita frozen in time
supaya the smile wont fade away
supaya the warmth will lingers forever
supaya kamu sentiasa ada di sisi




aku sebenarnya da give up mahu kerja. ntah kenapa tetbe rasa sgt stress. mungkin hormone level aku sdg tak stabil as i was told that DUB might happen again, it is possible. sudah boleh rasa sebenarnya. selain aku sememangnye stress dgn kerja, aku juga rasa tidak sihat. makanya ia menambahkan rasa malas untuk melangkah ke pejabat. tadi pn ade bersembang dgn seseorg, tp tu len kali je la. aku ade keje nk dsiapkan sbenarnye ne. tp ak malas mahu buat, instead i do this. haha. nth ape ak merapu pn tatau. da la bye.

Tuesday, January 12, 2010

..dari biru tros jd black..

seriusli, ak sgt stress..
seyesly, ak mau cr keje len..
seyesly, ak xske keje bwh org yg xle respect privacy ak..

kalu ko xda life sendri, fine..
tp jgn affect life ak..
i dun av prob to settle my work, cuz i can do it.
bt when it comes to u, knape ak sgt xske wat keje?
is it me or u?

Sunday, January 10, 2010

..teNth of JanuAry TweNty TeN..

It has been two years.
Two years since the night at Neway.
Two years since we talked to each other.
Two years since we bonded.


Even two years have past.
Like I, you and us used to say;
"Kenangan Terindah"


Always =)



Thanks for been there.
Thanks for used to be the shoulder for me to cry on.
Thanks for used to be there, to be keep as memories.
We lose each other, but there were never regret of knowing you.
Still, we have our bittersweet memories, which will always be there.
Will always be the best memories that I have with you.
Thanks.

babe, i miss u

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Ooh...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Thursday, January 7, 2010

..meLankoLipoP..

melankolipop =) (jd trademark bole? :p )


dulu ade sorg silent reader..de pkai nickname -me-
ske de komen, sbb de x judge me by my writing n gave komen yg mbina..
rasanye da lama de xda =)
miss u =)

dlu ms zaman study, i hv my escapism..
ade masalah, wiken lari blk sunway..
tensen, lari blk sunway..
skrg, da dok sunway, ak nk lari g mane?

almost 2yrs, n we're still here..

byk ak janji, byk ak mungkir janji..
eh x, 1 perkara je..tp yg tu ak xle buat..

setahun sdikit lebey thn lepas, kwn2 ak rmai yg single..
skarang seme da bpunye..
ok, pathetic, loser..haha


ok bye.

Tuesday, January 5, 2010

..bila tiba2 jd vulnerable..

serius..
tak tahu bila hati ne bole kuat..
tatau ble hati ne bole move on..
tatau ble hati ne bole tenang..

when u promised sumtg, u intend to keep it..
when u broke it, u intend to make it up for it..
tp kalu tiada satu pn yg dilakukan,
mungkin patut jd heartless saje..
mungkin patut jd cold hearted..


u work for it..
but in the end there's nothing for u

Saturday, January 2, 2010

..hello =)..

Full of life
Heart of emptiness
Ready to give
But fall into darkness

Wanders around
Stumble on the ground
Filled with hope
Disappointment in return
Have faith in fate

Let the bridge burn
Never ending waiting
Trust need to be earn
Not just a random person passing

0230hrs
28th December 2009

Not late to wish everybody a happy new year rite?
Hope u guys have a blasting n joyous life in this year ahead