Tuesday, April 28, 2009

..m broke,exhausted, tensed..

ey..

hmm it was a long weekend..
finished my paper last friday..
it does feels good to finally end ur degree..
tp still ade keje yg x siap..
dat nite went out with eila n her classmates..
went to jonker, snap few pix her n there..
went for a drink..
back at home at 2..

on saturday i got a job at dataran pahlawan..
requested to be a ref for 3 on 3 paintball tournament..
tourney tu sempena hari mencegah jenayah by ipk melaka..
org kate start kul 8.30, but at 11 pn blom start..
dah la panas yg amat..
start pn da nk tghari n carried on until 2 sumtg..
jalan2 kejap then went home..
blk tu tdo..tgh malam ade org ajk g mnum..
pegi jela..

on sunday i need to go to alam..
chepul suruh jd ref utk mini tourney yg alam buat..
pegi la ngn pali n muadz..
kul 7 gerak smpai kul 7.30..
tp game start kul 9 lebey..
abes da kul 3 lebey..
tgu gaji smpi kul 5 then rushed back to melaka cuz i needed to go to pd..

ble smpai je umah siap2 trus g pd..
smpai nk dkt kul 8, then trus g bbq spot..
abes bbq blk tu trus tdo.
sok tu bgn then g swimming pool..
had lunch then i rushed back to mlk sbb sv psm nk jupe..
n i need to reprint my draft since he lost d one dat i passed up a week ago..
*sigh~
supposedly i need to go back to pd..
da janji ngn dorg i'll b there..
tp da pnat n tensen sgt..
x mampu dah..
sorry eyh korang..
i noe u guyz had fun..
i wish i was there too =(

slept all nite..
from yesterday evening until dis morning..
exhausted sgt..
mentally, phisically n emotionally =(
x makan ape pn since ysterday lunch..huhu

oredi submited 2nd draft..
i dunno how it'll will be..
tgkla sok cane

hmm seme org pk ak g jd ref paintball ne utk main2 je..
but nobody knows that i need the money badly..
for the car's gas, food, to print my report over n over again..
i dont have much money..
i cant ask my parents for it as others could..
ye, mmg aku pkai kereta, but the money for the gas was not included with the package..
i need to pay it on my own..
utk main2, i wont bother to stand in the hot sun for long hours juz to get 30 ringgit..
but i do it cuz i need the money..
but nobody understands =(

n now, i dun even know if i have enuf money to go back to selangor =(

Friday, April 24, 2009

..kerna dunia ini indah..

kemalasan tahap melampau sedang melanda..
sedangkn lagi beberapa jam ade final paper..
final..
last...
pastu abes...

yeay..!!
sbb tu kot mls nk study.
muahahahaha....

checklist lepas abes paper:
1. nk g jonker..k.ida sruh cari kotak rokok..lil D mau pape?
2. siapkn thesis (draft pn xdpt blk ag ne)
3. anta resume ke foxboro (bsg k.dik, huh)
4. g pd..
5. jilid thesis (4 buah tu..pokai eden)
6. present projek kt abg macho
7. cari duit kt dp ari sabtu..
8. training ref? mcm xdpt pegi je..waaaaaaaaaaa
9. issc? mcm x jugak..

ade pape ag yg tinggal x?
huhuhu

ouh ade 1 ag...
10. apdet blog..muahahahahah

toodles =)

..badabee badaboom..

serius..

malas nk amek tau benda remeh2 ne..

cmon la weh!

Monday, April 20, 2009

..hari yang panas..

bosan bosan bosan...

mesti niat nk tido petang terbantut..

chat dgn seorang yg penting la..

k.dik call la..

need to go sumwhere la..

bosannye..

dah la cuaca arini panas..
dah la kene berjaga malam karang utk siapkn thesis..
wargh!

tadi tengok fb..
1 of my classmate post up photos of all our classmates..
hmm nnt remind kn aku ya..
aku nk buat tribute mereka di utem..

k la..
nk cuba tdo..
pastu nk g cari air sedap..
panas bangat seyh

..penerangan tentang dilema..

ey..

hmm dah lepas dah 3 paper..
so 3 down, 1 more to go..

hurm tadi bersembang dgn sum1..
pasal gaya hidup aku, orang lain..

ya, aku akui aku bkn org yg baik..
aku bukan seorang perempuan yg baik pekertinya..
aku mungkin(ye ke mungkin) melakukan banyak perkara yg bagi sesetengah orang xbole terima..
senang kata, aku boleh dikategorikan sbg perempuan jahat..
mungkin(yeke mungkin?) tidak sesuai langsung utk dibawa jumpa ayah bonda di kampung..huhu

so pada orang yg rapat dgn aku, aku tak berselindung ttg kejahatan yg aku buat..
tapi tu tak bermakna aku berbangga..
aku tak berbangga langsung dengan dosa2 aku..
cuma aku harap mereka sbg kawan akan faham dan terima perangai aku..
mana tahu mereka bole bantu dlm membaikpulih keadaan aku..
afterall, that's what friends are for, aite?

so, pada sesiapa yg berkawan dgn aku, aku x pernah tegah apa diorang nk buat..
tapi itu tak bermakna aku setuju dgn setiap apa yg dorang lakukan..
cuma, bagi aku, siapalah aku ni nk tegur perangai orang lain sedangkn diri sendri pn tunggang langgang..
mungkin bagi sesetengah orang yg tahu aku jenis xkisah, so bg mereka, mereka selesa buat beberapa perkara bila dengan aku..
which means, perkara yg mereka x selesa lakukan bila bersama org lain la..
tak kisah lah dari segi pakaian up to social life..

sebenarnya agk menggusarkan aku sbb i learned that ppl will say that i am the one who teaches my friends to do bad things, atau perkara yg mereka x jangka that sumbody would do..
sbb mungkin mereka x begitu mengenali org tu..
contohlah kn..
-kawan aku J dilihat berpakaian sexy dan hang out bersama aku n beberapa lelaki. so kawan aku Z terkejut melihat J sebegitu sbb setahu Z si J seorang yg bsopan santun. So the blame goes to me sbb perangai aku yg diketahui ramai sbg teruk.-
more or less, mcm tu lah senario nye..

ok, ni bukan entry nk dedahkan perangai buruk sape2..
juz aku nk clarify myself..
aku mungkin seorang yg berperangai buruk seperti yg kamu tahu..
tapi aku tidak pernah mahu mengajar orang lain menjadi spt aku...
more over, i dun lyk my frenz to be considered as bad as i am..

mcm aku katakan tadi..
mmg aku tak tegah, tapi tak bermakna aku bersetuju..
dan aku cuba sedaya upaya utk mengajar sesapa menjadi seperti aku..
mungkin that's a side of that person yg kamu tidak pernah kamu tahu..
cuma aku boleh tau sbb mungkin he/she comfortable to open up n exposed that side of them to me sbb
1. aku sudah clarify yg aku bukan seorang yg baik
2. aku tidak menegah mereka
3. aku tidak judge mereka
4. or maybe they juz trust me

itu aku tatau..

tapi...
aku tak pernah suka kawan aku jadi sejahat aku..
maka dengan itu, aku tak pernah terlintas nk mengajar kawan2 aku perkara yg tak baik..
kalau ada pun, aku mmg jahat, mungkin aku terlepas pandang..
atau mungkin kalu aku mengajak utk sesuatu occasion sbenarnye aku mengajar..
jadi, jika ada aku mmg minta maaf..

tapi aku tidak pernah memaksa kawan aku utk menurut perangai buruk aku..
kebiasaannya aku akan kata "kalu maw join, jom..aku x tegah..tapi kalu x pernah buat seeloknya jgn dicuba n jgn mula"

hmm panjang lk entry ne..

ingat, ne bkn entry nk mdedahkan keburukan sesapa..
evn situation yg aku bg kt atas pn aku tak sure berlaku ke x..
juz ape yg terlintas je..
n bukan utk defend diri yg aku ni baik..

aku mengaku aku jahat..
tapi aku tak suka kawan aku terikut perangai jahat aku evn aku tak tegah..

itu org tua2 kata,
yg baik dijadikan teladan..
yg buruk dijadikan sempadan..

Friday, April 17, 2009

..pengiraan yg menghitung..

i lost my calculator..!!!!!!!!!

d last time i remember it was IN my bag..
now it's gone..

where the hell was it..
sok da la nk gune..
deym!

msti ilang ari present design rts aritu..
i took it out sbb ada slide yg edit utk kira utilization..
which m not d one yg calculate sbb aku tak buat dat part..
deym deym deym..

Monday, April 13, 2009

..wiShy oLder yet wiSer..

13th April 2009

HapPy biRthdaY LiL D

pix bday last year..pardon my bengkak eyes ;p


av a nice, joyous, superb burfday! hope wuteva u wish for may come true =)



Life ain't anything alone
Can't you see you're an angel in my eyes..




p/s:little D pn wish epy bday gk =) gmok jr pn =)

Saturday, April 11, 2009

..saje nk apdet..

elo..

ya, bz weeks sudah berakhir..
no more assignments, no more reports(except for psm report), no more presentation..
hopefully...

ouh a Chinese reader (my classmate) complained; "u tulis short form tu i x fahamla.."

ok, ok..yg memendekkan perkataan tu semua mmg dikategorikn sbg annoying bagi stengah blogger..melainkan short form yg diketahui ramai..
so, starts from today, aku cuba tulis sepenuh yg mungkin supaya semua org dapat faham..
bajet ramai reader la konon..syuh syuh

so........
segala bala report dah lepas..
presentation psm pun dah lepas..
yg tinggal adalah
  • final (4 paper starting monday)
  • theses psm (due 30th april)
tinggal tu je..itu je..
sabar..sabar..

hmm dalam kesibukan minggu lepas masih sempat noty2 ngan org..
biasalah, melepaskan tekanan perasaan..

kondisi perasaan yakni hati?
malas mahu amek tau..
haha kalau sendiri tak amek tau, sape yg nk amek tau kan?
so biarkan je lah..
dah tak mampu dah..

keadaan sekeliling?
biar je lah..
if small things mahu exaggarate, so enuf said..
kan?

oklah..
bye

Monday, April 6, 2009

..muka yg gelap n pedih serta hidup yg kucar kacir..

hurm..
da lama x apdet..


last weekend ade:
kejohanan bola tampar antara ipta/s melaka dan jemputan..

team2 yg masuk:
-utem
-alam
-kjljd
-politeknik merlimau
-mmu
-usim
-ktiam
ade ag kot..tp x igt..

dak laki dpt no 4, kalah ngn usim ms semi n kalah ngn poli ms 3rd/4th.. (correct me if m wrong)

dak pompuan lk dpt jd naib johan lepas kalah ngn kjljd..huhu puas ati men kali ne..cuma asl laa xle menang ngn kjljd ne..asl lwn ngn dorg je kalah..huhuhuhu tensen tensen..xpe..tunggu laa.. nnt menang balik ngn korang..hahahaha korg tahan panas, ktorg ne seme puteri lilin..advantage tu..korg kn tentera..huhuhu xpe xpe..pape pn to all my team, congratz! gud game girls! nnt kte wat yg tbaik kt masum eyh...




hurm sbenarnye blambak keje nk wat ne..tp 1 pn xwat..
aduh..
ramiza oi, byk keje tuh!
semenye due mgu ne..pening2
  1. short report 4 n 5 rts (due sok)
  2. long report rts (due jumaat)
  3. report n presentation design rts (due friday)
  4. test bekg (sok)
  5. presentation psm (rabu/khmis)
  6. draft thesis (mgu ne)
ade ag x eh? mcm byk je ag..waaaa
dah dah..
wat keje..
g layan blog sape suruh..keje x siap!

Thursday, April 2, 2009

Wednesday, April 1, 2009

..malas nk buat psm =)..

so after inotech pg td yg hampeh ptg ne meluangkn masa utk apdet blog (as if u care la kn..haha)

last weekend..
went home cuz sbtu tu papa's bday..
saturday morning tu g ngurut kt kjg..
huhu punye laaaa sakit..
de kate urat kaki tu da bsimpul simpang siur dah..
haha

so mlm tu all of us went for dinner..
d original plan was steak at victoria station..
tp memikirkn mahal yg amat, switched plan(mcm iklan telco lk) to sumwhere in pyramid ke mcm TGIF xpn italiannies..
da elok kuar tu mama tuka plan ag ajk mkn kt sheraton subang..
sbb mlm tu kn earth hour, so takut pyramid tutup lampu la..

ye, pyramid tutup lampu, tp tutup lampu luar..
kira malam tu singa tu tdo ar, sbb mata dia xda lampu..huhu
belah dlm terang benderang jek ak tgk..
so we headed to sheraton la..

memula kn nk mkn steak, bt d waitress ckp it wud take awhile..
so ktorg stuju la nk mkn buffet.
tmbah ag ak tgk ada kambing tgolek..
so amek punye amek, 1 ape pn tak kena ngn tekak ak mlm tu..
d only thing dat i've enjoyed hanyalah cheesecake n ice cream..
huh..
x berbaloi lgsung paid dat much for mknan yg x sdap..
mama kate nnt bday b.cik n k.ida mkn kt Victoria station laa..
mama da teragak sgt la tu..huhuhu
which is, mgu dpn kn????


ouh, kt sheraton ada celebrate earth hour..
there were candles all over d place..
hmm umah ak x tutup lampu..
sbb kalu biarkn umah gelap gelita ketika kami tiada amatlah berbahaya..
sahkn terang benderang pn ade org nk pecah masuk..
solid kn alasan =)


arini ade inotech..
sgt tiada prasaan..
poster pn bru wat smlm which seyesly ak xda idea menda nk sumbat dlm poster tu..
hasilnya, poster yg sgtttt simple n suci..
hahaha

presentation pn dpt markah rendah..
ye ah, projek x jln, cane nk dpt markah tinggi..
hm x ksah sgt pn psl inotech ne..
tumpu more to seminar psm nxt week je..
hopefuly nxt week mende tu da bole run la..
hopefuly..

ouh arini dpt adiah dr sum1 =)
a surprise actualy..
maceh miss-D =)
susah2 aje..

luv it!


ape lagi?
hmm ade thing dat m worrying..
tp bole x abaikn for awhile..
bt hopefuly(again) by d time i take action on it, it wont be too late..
mgkin kerana stress yg amat kot?

kondisi ati?
tahap boleh laa..
sudah malas nk pk pape..

dis weekend ade tourney ag..
booklet pn x siap ag..huhu
sok da kne bg kt cik melur da..
huhu

k la, nk wat booklet..
bye =)