Saturday, December 31, 2011

..farewell..

it's new year's eve

well, i am at home, taknak keluar but eventually i have to..
got dinner with friend's family..so kena la keluar jap lagi..

actually i have lost interest of celebrating new year like yearsssss ago..
sejak masa keja kt bonita, balik keje kul 11 n i have no mood to go out..
since then, dah memang xda feeling nk celebrate new year ni..

2011 - pergi terengganu, tiba2 dah pukul 12 lebih kt homestay budak2 ni dok buat tutorial pakai shawl..haha
2010 - yep, i went to the curve..tu pun sbb bwk syipa n keri..kalau tak mmg dok umah je..
2009 - masa ni la yg keje bonita tu..
2008 - pegi supper ngm family kat cyberjaya..

so, yeah it's plain boring..but i love it..
mungkin i'm getting older, but heck, who cares? i prefer to be a lazy bum sitting comfortably in my house..

2011

what have i achieved in this whole year?
bazir duit - checked!
kerja - checked!
yeah, i never have any resolution towards new year..
target? ada la but not resolution..
what is the most i can be proud of ialah, what was actually my target in 2012, i achieved it this year..
ye, saya berjaya membeli rumah =)
masih belum settle the paperwork due to lawyers' thingy, but i already got the house's keys since september!
tapi rumah tu utk investment..sbb masih belum mampu duduk sendiri..
insyaAllah, target kalau gaji dah 3.5k n above, baru boleh duduk situ..
sbb the distance frm my workplace, the monthly payment etc, no i cant afford it yet..
but at least i can call it my own =) (despite it would be bank's, tp byr bulan2 smpai 30thn akn dtg -_-)
i'm proud to be a 25yrs old with a house as an asset =) ye, sy berjaya dapat kunci sebelum birthday..yeay!

gadgets..
things that i thought i would never have, but i came to have it.
i got my bb (n lost it), my ipad n another bb..
thanks to credit card! bermakna saya semakin byk utang..
no no no, it's not healthy, believe me!
but i'm trying my best to minimize the hutangsssss..setakat ni, i've managed well =)

kerja..
i'm hanging in there =)
makin lost interest, tapi saya okey..
masih seorang pemalas, tapi berjaya menyiapkan kerja2 yg diberi..
so i think, i'm doing ok =)
masih tiada perancangan utk tukar kerja..n masih tiada rezeki..
everybody who started job there around my time, ramai dah takde..
rezeki diorang lebih baik =)

er ape lagi?


love life?
hahaha..again..HAHAHA
ok i dont mean sound pathetic, but i dont actually care about it..
ye, saya masih single..dan i'm enjoying it..
jgn kata i just wrote this because i'm in denial..
believe me, i'm perfectly happy to be single..
come to think about it, kalau aku tak single, mesti takde harapan nak memiliki rumah..
see, how grateful i am to be single.
meroyan desperately was never on my list..
kalau Tuhan nk bagi, adalah kan?
doa tetap doa, tapi selebihnya kerja Dia =)

ape lagi? ape lagi?

life lesson?

well byk yg aku belajar dlm 2011 ni.
the value of friendship, family n love.

family, saya dapat kakak ipar baru n one n only =)
dia dah mengandung 3 bulan, insyaAllah semua baik n i'm having another niece/nephew mid of nxt yr!
papa n mama asyik tak sihat..
even m not comfortable to stay at home (sbb ntah perangai dr asrama) i'm trying my best utk balik whenever i can..jenguk diorg at least..
adik beradik..er mcm tu la jugak..bettter dr when i was younger, stahun kdg2  x ocntact..
skrg masing2 pkai bb, so pape bsg je bbm grup..hahaha

friends..
lesson 1 - hargai kawan yg da lama ngn korang. especially bila korang da ada someone new in ur life, sedarlah kwn2 yg ada skrg dan sejak dulu yg tolong tongkatkn korg masa jatuh terduduk. jgn ada org baru, hati kwn2 yg lama ni korang buat mcm bola. kekalkan tradisi sama mcm pegi kenduri sama2, hang out skali skala..etc..betul, aku pun kurang jumpa kwn2 lama due to the geographical reason (pdhl kl je pn) m trying my best utk jumpa yg mana bole whenever i can
lesson 2 - jgn buruk perangai. kalau kt luar cantik perangai tp kt rumah mcm celaka pn tak guna jugak. especially dok pegi cite wayang drama makyong segala bagai kt org luar kan. shame on u..
lesson 3 - try ur best not annoy ppl. aku rasa n aku pasti aku pun ada perangai annoying..sbb tu aku malas bersosial skrg, takot ter'annoy' org lebih..haha tp kamon, sedar diri..tu la gunanya org suruh muhasabah diri setiap kali sebelum tidur. n sedar that the world doesn't revolves around u. especially tentang part menceritakan betapa bahagianya or betapa sedihnya diri kt semua org..skali skala, bole terima, byk kali kala, menjengkelkan..n another reason aku jarang apdet fb n twitter..hahaha

love?
er aku kurang arif ttg hal ini..so aku cte berdasarkan org sekeliling aku la eh...
it wont be yours melainkan it is yours.
selagi belum nikah, belum tentu hak milik kau
cinta la kejap mana pun, lama mana pun, kalau dah sah jadi milik kau, benda tu dah certain..
sebelum tu, byk benda kena tempuh, kena duga..
just appreciate them for what they are, you'll be happier than you could ever be..

as for me, as hard as it it, i am happy
at least for now..

okla, need to get ready..
kejap lagi khairi sampai aku tak siap lg ada kena bebel..
da la malas nk kuar ni sbenarnya..
seb bek nk pegi dinner ngan a good bunch of people, a family =)

so, toodles 2011..
welcome 2012..
hopefully u'll do good n kind and bring joy n prosperity to me, my loved ones n ppl around me..

ok, bye!

Thursday, December 8, 2011

..randomly..

hola!

saje rindu ngn blog..rasa lama sgt bersawang nye kan
yelah, bukan aku buat bisnes ke cr duit ikot blog ke (eh kau) nk kene update tetiap hari..huhu


anyway, nothing much..
i mean nothing much yg boleh d cerita instead of too many things that happened..
benda yg menyakitkan hati tu, letak jauh2..lagi ingat lagi sakit hati..ye tak?huhu

anyway..

dari apa aku perasan, i'm prone to fall sick nowadays..
sangat melemahkan..
i mean, i never feel so weak n helpless macamtu..
yelah, sebelum ni sakit macam 2 kali setahun je..
tapi tahun ni, sampai habis MC dgn annual leave..
siap terpaksa amek unpaid leave T_T
stress!
tapi takpalah, sabar je lah kan..
dugaan..

updated my "penghabis duit" ke ios 5..xda beza pun kecuali benda alahiMessage..
so kalau korang JB on 4.3.3, simpan je la..
sebab xda lg JB utk ios5 utk ipad2..ipad1 ada lah..itu pn plg hebat semi-tethered *pasni kene check update*

most probably m going on a trip again..
havent fully decide yet since i am really in a tight budget..
wedding, even if it's not yours, will still burn a hole in ur pocket -_-"

ouh cakap pasal wedding..
Congratulations to dear friends,
Zaren Mukrish & Nadia 
selamat dah abg tua aku sorang ni..haha
hope u guys will have wonderful life together ahead =)

ape lagi ape lagi..
oh, i hate Windows T_T
especially Win7..betul2 menyusahkan arini.
nk tukar balik pkai fedora, xboleh..
sbb upcoming project pkai Domino server yg Admin Notes hanya leh pkai Win T_T
urgh..

okla, nk buat benda lain lak..babai


skrg ni tgh gembira leh bbm sepanjang masa..
tp nt tgh bulan satu meroyan la balik..huhu ok bye!

Tuesday, November 8, 2011

grow some balls and suck it up!

ni entry aku cakap awal2 aku nak maki hamun orang..
sbb aku da cukup baik sebenarnya tegur secara berhemah
bukan seperti aku sound org lain..

SO KALAU TAK SUKA JANGAN BACA, BLOG AKU BLOG BODO2 JE


mcm aku ckp, aku sound receptionist aku lg teruk kot dr kau..
ok cani..

aku tegur elok2, ko nk cari gaduh ngn aku eh?

aku tegur elok2 kot bongok! kalu x aku da sound direct siap maki hamun..
bodoh!

btw, ni pun blog aku kan, suka hati aku la aku nk tulis apa..
yg ko rajin sgt nk dtg blog aku kenapa?
dah xda balls sgt nk counter attack ngn pompuan?

aku tulis secara general bagi nasihat, kalau boleh jgn spam group..
yg ko ni bukan jantan nk take it as advice and suck it up kenapa?


btw, sebenarnya, aku mmg nk remove ko dr friendlist aku..
cuma aritu xsempat buat, ko da delete aku..
tapi kan, ko tau x, kalu aku delete kau pun, tapi ko spam kt group, aku leh baca jugak la..
nama pun group kan? like i've mentioned before la..
wall kau, hak kau..tp w all group, it means everyone in the group's business la!
ke susah sgt nak paham?

oh satu lagi
KAU YG ADD AKU KAT FACEBOOK DULU!
bukan aku!
aku pun tak kenal kau..sbb tgk byk mutual friend je aku accept..
huh!

aritu ko tulis post yg konon ckp aku menyusahkan kau nk cr nama aku n delete n block aku tu, aku dah malas nk layan dah..
skali bila aku tgk balik ko nak menyindir tiap kali post, tu dah melampau..
GROW BALLS N SUCK IT UP LAH!
org len semua da cakap kt kau, jgn layan dah..
yg ko nk panjang2 kn cte kenapa?
sudah2 la weh!
buat cara org dah dewasa sikit..
tu aku ckp, org tegur, suck it up!
mature 101 kot...


nk kene tulis mcm ni ke baru ko nak paham?
ke bila aku tulis cani, nt ko nk ckp, "ape pnya pompuan xda adab, nk bising sana sini"
sapa yg dok memekak melolong kt setiap post skarang?
huh

oh ye, gaya penulisan sy mmg hebat..
sbb tu la ada org jugak sudi folow..
and sudi stalk..kan?

Friday, November 4, 2011

It's 4 am

Well it's actually 4.15am already..
Xle tdo sejak tjaga tgh malam td
Memula risaukn lil d, smpai dia da blk pn aku tetap gk xle tdo -_-

X lama lagi nk raya haji..
Tidaklah berapa mempunyai perasaan pun
Yolah, thn lpas mama&papa g haji, 2 thn lepas msuk spital, 3 thn lepas kene keje.. Tahun2 sbelum tu kira holiday blk umah -_-

Thn ni maybe la laen sket since da ada kakak ipar kn..
Tp tatau la apa yg lain nya
Sudah ade gk g piknik ke mana ke


Anyhow, sape yg blk kampung arini, semoga selamat sampai yeh..
Be extremely careful during this long weekend =]

Ok, bye

Mokmok pn da sdap tdo da

Thursday, November 3, 2011

..blog saya bukan blog tarik duit =) ..

Well...

Sejak beberapa menjak ni aku ada annoyed sikit lah ngn dak U aku neh..
sbb stiap kali aku dpt notifications kt tpon, dia ada post something kt group alumni..
aku pun dgn semangatnya buka la kt tablet, sbb dr hengpong xsanggih aku tu, nk buka grup kene dr browser..renyah!
buka2 org dok tampal iklan promote blog..
ok fine..xpelah, dia nk cr rezeki..

tapi kan.....kalau kannn...
dah smpai 2 3 4 kali sehari jadi mcm tu, semestinyalah aku annoyed.


ok, aku tidak lah ada perasaan hasad dengki dgn org yg generate income from blog/churp2/says.my
aku respek lah sbb ko rajin kan nk buat benda2 tu, dari aku yg malas gila nih..
kalau ko nk spam kt wall ko sendiri, nobody wud mind..
tapi kalau ko spam kt a purposed group, it wud be everybody in the group's business..
get it?

camni, wall kau, hak kau..
tapi wall group, hak group..
setakat nk post seketul dua spt yg aku tgk ada dlm tu..xksah lah..
itu namanya nk promote perniagaan dan peluang..
tapi kalau sehari empat lima kali, ape cite bai?
tu bukan promote dah namanya, tu desperate!

aku ada gak kawan2 yg buat duit dr blog..
kagum aku ngn dorg sbb dpt beli gadget canggih2 dr blog earning..
tp diorg yg berjaya ni, xde la aku tgk smpai spam merata2 nk canang dia nye blog or link churp2 etc..
i mean, dok spamming mcm tu do u nothing good..
yg penting ko pndai promote blog ko in a minimal way..

yes, aku pun ada nuffnang nye iklan kt atas tu..
tu dr dulu ms zaman x ramai org blog aku da letak..
masa tu bodoh, semua plugin nk letak..
aku xpnah check pn berapa earning aku..kalau 0 pun m not surprised..

in a way, sebenarnya isi blog kau yg akan attract org ke blog kau..
kalau kau dok post benda yg kau copy paste (or salin) dr blog org, newspaper, n setakat itu je mmg xde org minat bai..
pastu ko pun pegi la spam segala pelusuk alam tentang blog kau..and churp2..and says.my..
haiya...
sakit mata tau..
cuba ko mantapkan skill menulis, xpun jd la blogger gosip ke..untung2 ko jd sefemes BeautifulNara..who knows?
tp setakat mengkopipes, xyah la bai..aku gugel xsampai pn blog kau..

dalam 2 3 bulan lepas..
ada receptionist opis aku, suka nau letak link dlm group opis aku dlm fb..
i mean link blog dia, promote bisnes dia, suruh like gmba anak dia..
scr frequently..
so masa tu aku sound kt status fb aku, ckp grup opis biarla utk opis, jgn nk constantly promote diri sendiri dlm tu..aku rasa dia baca kot status tu..
if she did, she took it well..
she stopped pasting those links, she didnt delete me from her friend list n we still smile to each other..
dan aku tengok, perniagaan dia berkembang je..even without spam wall group =)
kalau rasa nk low bajet nye mekap or henna, leh la carik dia (tgk, aku siap promote lak)
and that is how u should react to any criticism or comment...
bukan laa pegi maki hamun n delete siap block org tu..
nampak sgt ko x mature, even ko da tua n ada anak..
well maturity doesn't have anything to do with age, cuma u're supposed to be more mature as u get older :P


btw, blog aku ada 11 follower..mmg sikit kan?
tapi aku bangga sebab aku xletak benda alah follow kt tepi tu pn, dorg sanggup cr cara nk follow aku..
better dr org add tp x baca kan?
eh yg x follow aku pun ada je pembaca setia entry aku yg merapu2 dan x menjana duit langsung nih..hehe

so, siapa yg jenis mcm org yg aku encounter hari ni;
aku tak dengki kau nk cari duit..
tapi dr cari duit sambil menyakitkan hati org, aku rasa x manis pun in the return =)
korang dah tua, pandai la fikir kan? =)


da byk kali nk update ios5,tp x bjaya..
stress tul ble ko linux user yg xleh donlod n pkai itunes -_- wireless konon!


ok, bye!

Wednesday, November 2, 2011

..just because takde idea..


dah nk dekat 2bln abg tunggal aku jadi suami orang..
tahun depan dah nak jadi bapak orang..
semoga berbahagia hingga ke selepas akhir nafas..
semoga anak dalam kandungan selamat dan menjadi anak sedara sy yg soleh n baik =)

Sunday, October 2, 2011

Quater century

Well, xsedar pun dah harinya. Tak anticipated, mungkin sbb sedar diri dah tua.

Lagipun dgn keadaan kesihatan yg kurang memuaskan, memang takde hati lah kan.

Semakin tua, tak dapat kad, takde kek, beberapa sms dr kawan2, colleague dan bekas kekasih, dan ucapan di dinding muka buku.
Then again, anyways u guys have made an effort, so thanks a lot for the wishes n certainly for remembering. Even fesbuk yg igtkn, tp oklah dr takde, jgn komplen! Haha

Again, thanks! Cheers to you and to the years ahead!

Oh, lil d bjaya jd org first wish even kalah ngn redbox. Thanks, for the thought, wish n certainly bcuz u remembered. 


Kucen bwh xnk celebrate pun, wish pun tak :( haha

Wednesday, September 28, 2011

Tuesday, September 27, 2011

..hari ke enam yg bosan..

Hi


Sedikit info:
Typical 80% pesakit denggi mengalami demam panas.
Tapi kalau tak demam panas, tapi demam lebih dr 3 hari, kau mungkin tergolong dlm lagi 20%
So, jgn dok buat kuat aih, p check doctor..
Demam normal biasanya selama 3hari..


Tahniah kepada zaren sbb dah bertunang dan bakal melangsungkan perkahwinan. Semoga bahagia hendaknya sehingga sedetik lebih selepas selamanya. Walaupun lepas majlis tunang aritu aku kembali demam teruk, maka tahniah dan terima kasih zaren. Huwhuwhuw


Bila semua dah sebok dah nak tunang nak kaeen, aku makin pasrah aku tiada jodoh. Haip, jgn ckp aku memilih, aku pernah cuba dgn org yg bukan taste aku, tau tak. Makanya, selalunya buat tatau jela..

Eh, abg sy pun dah kawin masa awal raya, welcome to the family sis!

What if, i dont wanna let go?


Saya bahagia walaupun sy lonely. Well, sometimes loneliness is also a bliss.


Aku pun tatau nape sibuk nk meyibuk pasal jodoh..ade,adelah kan?


Ok, bye!

*mode: demam 6hari tak kebah2*


Eh, sila jeles sy dah mc 4 hari..tapi penat asyik tidur sebab ubat suruh mengantuk.

Eh, eh bye!

Sunday, September 25, 2011

..uninteresting..

Hai


Hidup saya tak menarik..
Dan semakin tak menarik..
I am not interesting

Ok,bye!

Tuesday, August 23, 2011

..gambar selalu juga menipu..

satu dua hasil dari pergi bercuti menghabiskan duit.











ok sbenarnya dr 1 tempat je.  ni pun buat syarat update blog.

ok,bye!

Wednesday, August 17, 2011

..jgn baca perihal hati buruk ni..

Dah lama tinggal blog.
Sepatutnya kita start semula dgn entry yg happy.
Tapi... I am just not in the mood..
Update blog pun sebab ketidakbolehan utk tidur.


Izinkan nak meroyan.

It is just an endless ranting that surely waste ur time. Tak payah buang masa baca. Aku serius.

Aku bukan seorang Muslim yg baik. Itu aku mengaku.
Tapi jgn pula kata aku tak berusaha to be one, kau takda dgn aku 24/7

Apa yg aku pelajari masa belajar Tasawwur Islam zaman SPM dulu kan, memang sifat manusia aPabila susah dan dalam kesedihan, we will turn to a higher power. Tak kisahlah apa pegangan kau, mesti bila kau susah hati ke sedih ke apa ke kau akan cari the One that u believe got the greatest power of all. Betul tak? Jgn tanya pasal atheist, setakat ni aku takda kawan dr pegangan itu, so tak pernah ada peluang utk memahami mereka. Even I am not a good Muslim, I do believe in Allah and i still turn to Him in sadness or even in happiness.

Satu perkara yang aku tak pernah lupa utk meminta dr Dia setiap kali aku menghadap;
Aku tahu dia bukan jodoh aku, cuma seseorang yg datang utk menduga. Jika benar2 dia hanya persinggahan, padamkan kasih aku terhadap dia, lenyapkan sayang aku kepada dia dan tutupkan serta jauhkan hati aku dari dia. Kuatkan aku utk tidak mengingati dia.

Aku tak minta lil D jadi jodoh aku sbb aku tahu memang takkan berlaku. Walaupun aku ada sedikit harapan that he would be the one, it just won't happen. Tapi aku pun tak tahu perancangan Tuhan. As impossible as it is, sejak aku pandai meminta begini, aku tak tahu kenapa perasaan tu makin menebal. Tak tahu kenapa sayang itu makin kuat. Juga tak tahu kenapa dia makin mesra berbanding hati ais dia tahun lepAs sedangkan masa tu senang berjumpa. Even rasa2 mcm petanda lil D mungkin org yg patut aku sayang till the end, tp aku lebih prefer utk fikir yg tu sebenarnya dugaan utk aku, halangan utk aku, ujian utk aku. Sekali lagi, aku tahu sekuat mana pun aku mahu dia, aku rasa Tuhan takkan jadikan dia jodoh aku. The maths are straight forward. Dia bahagia. Aku pengacau dan sampah. Tak parallel kan.

Aku bahagia dia ada, walaupun aku menumpang dgn melihat kebahagiaan dia. Aku gembira dia ada, even aku alone dan dia di samping org yg dia cinta dan sayang. Bertuahkan dia? Mempunyai seorang yg tidak significant pada dia, mungkin sampah atau entah, tu kena tanya dia, bertuah seorang yg worthless ini sangat menyayangi dia dan sanggup usaha utk membantu dan menggembirakan dia. And it is unconditional love. I did that just because aku sayang, bukan mengharap dia jodoh aku, bukan mengharap recognition dlm hidup dia. Aku tak tipu aku selalu rasa under appreciated tapi aku sedar aku in no position to hope for anything.


Haih..
Aku sebenarnya lelah. 3 tahun bukan masa yg singkat. Org yg bodoh mcm aku je yg tahan. N i just dont hv anywhere to go.

Kau tahu tak betapa penat dan lelahnya aku, sampai aku rasa aku takda perasaan. I stop hoping that there will be a decent moderate guy will come along. Bukan aku tak percaya dgn jodoh yg Tuhan tetapkan, cuma i am done waiting. Dia akan bagi bila sampai masa. Tapi ada org kata kena juga usaha, tu aku malas nk ckp apa sbb pnat. I am not as lucky as people around me. Bercinta, putus cinta, tup tup dah tunang, kawen dgn org yg sama or org lain.

Senang kata macam ni.. Aku bukan seorang yg attractive dr segi rupa atau perwatakan. I have nothing to offer pun kecuali hati aku. Sebab tu aku boleh sayang unconditionally walau teruk mana pun lelaki2 yang aku pernah kenal, walau worthless nya aku di mata lil D.


Tengok, entry aku pun merapu. Sebenarnya aku nk meroyan sebab hari ini hari sedih. Dan sebenarnya it's a post yg kinda patut aku nk buang sedih aku supaya aku boleh tidur, a dumpster. Typing a post that will ease my sadness and pathetic feeling that i always have. Meluahkan supaya ada harapan pagi esok tiba2 aku dah tak sayang lil D. Seronok kan macam tu? Tapi mana tAhu, mungkin ada kejadian yg boleh lenyapkan dia.


Hmm.. Kalau hati aku boleh dikeluarkan physically tunjuk kat org, mesti org takut nk tengok. Berdarah2, calar balar, retak sini sana, hancur nk berderai, parut penuh. Sebab tu sakit tu tak pernah hilang.


Ok, ok aku tidur. Thanks sbb sudi tahan mata,hati,otak utk baca benda, er klu ada org bc la. Dont say dat i didnt warned u.

Ok, bye!

Monday, July 25, 2011

..anthem..


masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah pertanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling

biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
engkau menjauh, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

andai akhirnya kau tak juga kembali
aku tetap sendiri menjaga hati

sejujurnya diriku masih mengharapkanmu



-lagu tema dari dahulu kala lagi, mungkin-
sememangnya memang kena jaga hati sendiri sbb kesayangan hati tak kan pernah akan jaga hati aku.
afterall, siapa aku kan?

Friday, July 15, 2011

..update tapi kecewa..

Dah beberapa hari kecewa.
Sbb hasil bekerja selama 2tahun hilang T_T


tapi nk buat macam mane..
orang kata takde rezeki.
terima je lah =)

tapi i am still wondering..
kenapa aku takde that "gut" feeling yg aku slalu dpt..
i mean, slalu nye kalau ada bad thing happen or something that i've lost mmg btol2 ilang,
aku mesti rasa seriau/xsenang hati n all..
tapi kali ni x rasa langsung, siap bole dgn tenangnya fikir benda alah tu tinggal kt umah..
wuwuwuwuuuu


haih...
takpelah, ada hikmahnya tu.
tunggu je lah 9900..
sementara tu bayar je BIS tiap2 bulan -___-"


hopefully, my 1st dream would be fulfill soon =)
*fingers crossing*

Friday, July 8, 2011

Salam..

Hola!


OK, rasa nak cakap satu benda je.

Tak suruh pun fikir outside the box. Suruh fikir from the other side of the box je. You are satisfying your own heart and desire as well as some other people, tapi kau jugak letak rage on others'. Aku bukan pro and bukan juga anti, tapi kau rasa fair enough tak kau buat orang lain susah, tutup periuk nasi orang dan mengganggu orang menimati hari hujung minggu? Aku dengar ada orang tak boleh balik KL even tiket dah beli sebab terminal bas tutup *kesian weekend spouse yg duduk jauh tak boleh balik KL*. Kebanyakan kedai tutup *dengar katalah* sebab taknak apa2 buruk jadi, so tutup periuk nasi buang roti mereka dalam longkang. Ada kawan yg duduk kt Kg Baru kena tumpang rumah kawan luar KL sbb takut *dan menyampah*. Kahwin hujung minggu ni? Lagi kasihan kalau dalam KL sebab orang macam serba salah nak pergi ke tak mhadap roadblock apa semua. Aku tak boleh pegi melawat kawan aku yg baru melahirkan anak. Aku tak dapat tengok Transformer 3D secara percuma sebab kena cancel sbb bos dan orang lain berpendapat lebih baik postpone dan tengok Harry Potter utk mengelakkan sebarang kesulitan jika kami balik tengah malam nanti.

There are other ways, at least a legit way to achieve your goal. Kau orang kan orang pandai belajar tinggi2. Belajarlah dari sejarah negara. Don't you know it shows political instability dalam negara kita? Kau ingat dulu2 Melaka dijajah ketika para pembesar dan Raja bersatu? Ala, tak payah go back all the ways to 1511, pergi je ingat the last PRU.


ok, nak break pegi lunch jap. bye.


ok dah petang balik ke ofis baru boleh sambung.
itu pun sebenarnya dah habis ofis hour.
tapi still kene tunggu sbb tgh upload file ke NAS utk developer..
dah nak 2jam, baru upload 32% T_T
mmg buffalo sungguh Buffalo neh -__-"


btw,
tadi masa tengahari kak dik upload gmba Rezza pegi prom.
er, Rezza tu my nephew.
Here he is:



dah tinggi and besar dah anak sedara aku tu..
well, obviously maksu masih muda sbb ada anak sdara masa skolah rendah. *takde point* -_-


apa lagi? apa lagi?
before lunch tadi mcm byk idea
sekarang dah takda.
nak balik tak boleh  lagi.
cepat la buffalo~ balik karang jam plak sbb ramai org nk balik basuh baju bersih :P

ok, mengarut.
bai!

Thursday, June 23, 2011

..randomly random..

Fuh Fuh...


berhabuk tahap ape dah blog ni.

masa masuk june, i've asked her to be nice to me.
tapi sekarang dah di end of june..
she's been treating me badly..and cruel too..

sekarang ni, rasa macam dah kurang passionate  buat benda2 yang aku suka..
i mean, kurang tulis blog, kurang keluar bsosial, kurang tgk movie etc..
aku pun tatau mana pergi semua masa aku..

tolak malam td, dah seminggu lebey aku xleh tdo malam..
tp x seteruk thn lepas la..
luckily malam tadi boleh tidur awal, maybe sebab stress kot?

tengokla, blogging pun macam dah takde hati,
x menarik langsung!

dah la, lg merapu.

bye!

Saturday, May 28, 2011

..maybe i just need to sit out this time..

there are times you will feel that you don't belong or just don't fit in

my problem is, it's not just sometimes, but most of the times




and maybe, just maybe..
i just need that someone to make me feel i do belong to something, better yet someone..
and maybe, just maybe..
i just need that someone to make me content, just the way i've offered

Saturday, May 21, 2011

..as it always is..

elo..

hey..
dah 2 minggu tak update blog. er, i think.
too busy, i dont even have time for myself.

well, minggu ni i'm on night shift.
dengarnya hari ni dari colleague ada masalah.
dan juga pm tidak tahu masih lagi ada shift.
well, i don't care much.
asalkan everything on my site is ok.

hari ni bawak bantal datang kandang rimau..
jeles dgn operator diorg siap ada bantal dan selimut.

maka hari ini, saya buat katil untuk diri sendiri..


cukup lah untuk tdo kucing kan..kan..


well, saya rasa saya semakin memboringkan.
anyway, good news, i had a short getaway trip with friends last week..
that was fun.
bad news, i've burried total 5 kitties. T_T

ok lah, nak sambung tidur kat katilkerusi tersebut.


ok, bye!

Friday, May 6, 2011

..kira hiatus ke?..

sekarang sy bz
sgt bz yg amat
jgn harap time balik boleh dating ngn matahari

eh tp mgu dpn bole dating ngn matahari
sbb masuk malam pulak..

anyhow, harapnya semua bjalan dgn lancar
supaya xkan lama2 d kandang rimau ni..

tau x, aku taip ngn mata hampir tutup?
mengantuk! T_T


ok, bye

Friday, April 22, 2011

..random..

Salam..hola!


1. Dah lama tak apdet blog. sejak hari lahir kesayangan hati yg sorang tu.oh dah kasi hadiah dia walau byk drama.selamba blah dr opis kul 3 pegi bukit jelutong, bengang punye pasal. nasib baik dia suka.

2. Aku degil, keras kepala. Lil D slalu ckp mcm tu. Tp sbb keras kepala n degil aku tu la jupe gk dia on d his birthday. N he thanked me more than he supposed to. Well, kekerasan kepala dan kedegilan tu kadang2 bguna juga kan?

3. Kesayangan hati tu Lil D..tapi dia bukan kekasih. He means so much to me, tp m nothing to him. Kami not in a relationship. Dia kepunyaan orang lain.

4. Hence, sy masih single. Ye, saya masih available utk bdating. Sure takda org marah. Lil D pn xle marah, malah dia lagi suka, sbb pada dia, tlepas satu beban. Dia juga akan lagi suka, sbb sy jumpa my true happiness selain dr dia.

5. Hadiah dia? aku kasi Zippo murah je. Takda duit nk beli adiah mahal2 mcm dlu2..

6. Byk cte psl dia je?

7. Aku baru perasan, yg stiap kali aku balik dr kerja, lepas parkir kereta kt spot yg dsukai(kecuali kt parking bay atas tu, tu creepy), aku mesti suka duduk dalam kete, at least sepuluh minit. I mean, I parked my car, switched off the engine, n I just sit there, inside the car. Tak kisahla, dengar lagu ke, termenung ke, men twitter kt phone ke. Somehow, tu da jd mcm rutin utk duduk diam2 dlm kereta. Maybe tu sort of private space selain bilik kot. Atau mungkin sbb aku tlampau penat dr bekerja dan pulang mhadap kesesakan lalu lintas? Entah.

8. Tadi masa jalan dr parking 6ringgit (tp hari ni macha tu amek 5ringgit je), tetbe nampak ada sorang security guard lalu. Dia pakai tampal koyok. Then aku realize, aku tak pernah pkai tampal koyok. Aku rasa dlm family mmg tak pernah pakai kot? Ke ada?

9. Dua tiga hari kebelakangan ni, mood aku tak berapa cerah. Rasa nk bergaduh je ngn bos. Mcm2 hal yg bukan dr aku sendiri la. Hal aku, salah aku, aku mengaku. Tapi ada certain things mbuatkn aku rasa dia x layak jd manager utk satu team IT. nk details? hahaha

10. Aku rasa gaji bulan ni, yakni lagi 8 hari, aku kena buat spec. At least utk mhadap lappy ni. Rasa mcm makin rabun je. Tu la, dulu blagak, "aku keje tetiap ari ngadap lappy x rabun pn". Padan muka! Ke sbb lampu kt kandang rimau ni tak sesuai dgn mata?

11. Start hujung bulan ni, kena kerja syif smpai 2 minggu selepas system live. Jadual xda lagi. Tp kene keje syif dan technical ppl ade  beberapa kerat sahaja. Hurm, of course aku juga have to be around. I was d one who wrote that manual, didnt I? huhuhu

12. Harapnya dgn pekerjaan syif itu dapat menambahkan cuti atau duit saku. Kalau tak mmg aku apdet resume cpt2.

13. Aku makin gemuk. Aku sedar diri. Terasa sgt sbb badan tak turun2 langsung. Agak2 btol kot cakap doctor baik hati kesayangan aku tu. Mungkin aku ada thyroid? Ok, gaji kene wat blood test sbb try2 rasa kt tengkuk mcm ada jeeeee.

14. Aku ada habit baru ble browsing kt laptop. Utk pegi ke top page sesuatu page tu (ayat ape ni?) mesti aku tekan huruf "T" kt keyboard instead of scroll guna mouse *malu* ni semua kebiasaan dapat dari penggunaan telefon bersarung merah tu. hish

15. Sekarang dah pukul 8.13 mlm. Aku still kat kandang rimau ni. Pagi tadi dtg kul 11..Dah lambat. Datang dr semenyih, bangun lambat(xjugak sbenarnya,time biasa), kemas cage kucen, kasi makan kucen ngn ikan, buat itu ini. Belum masuk jam kt taman desa/seputih. Stress!!

16. Semalam tgk cte "...dalam botol". Kenapa ada dot dot kt dpn? sbb tajuk dia tertinggal satu perkataan. btw, cte mcm filem murahan. i mean, mcm org pkai dslr bru belajar buat video kawen. got it? sbb begegar2 smpai aku pn pening. pastu byk pause. pastu tah pape. pastu aku stress. sudahnya aku tdo lambat. sgt tidak baik utk kesihatan.

17. Aku mengantuk ni, dr tadi lagi. Tapi takleh balik awal sbb datang lambat. Satu lagi sbb adalah kerana, kalu dr bangsar nk balik semenyih, mesti jam kt midvalley-sg besi. Xnak bazir myk. Harapnya jap lagi tak tertidur dlm kete.

18. Eh aku minggu lepas aku pegi bandung. Tapi xdapat shopping pape. ok, tipu. Aku tak shopping sakan seperti mak aku. Aku just dapat beli 2tshirt murah, 2 bungkus fridge magnet, sedozen JCo donut, n sepasang sandal yg aku beli kt epot sbb tlampau nk shopping dan kaki da sakit da pkai kasut utk blk mesia. Btw, sapa nak fridge magnet tu? Aku ada lebey. Dah kasi kt lil D ngn epul n matse. sape nak? hahaha

19. BF lina, si penjaga carpark dah call lina, so aku nak balik. Apa kaitan Lina park kereta ngn aku? Sbg perempuan, kte kene  bjaga2. Dah mlm2 mcmni, elakkan berjalan berseorangan pegi carpark walaupun open space. Bahaya! tmbah lagi cerita bangsar dan simbah acid n what not.

ini adalah duit.bukan resit.xda ni xleh claim

eh membebel lak dia. Bye!

Wednesday, April 13, 2011

.. a wish for you..

kali ke 4 tarikh 13 April ada entry.

you are getting older gmok.
i hope all the love, wealth and happiness in the world are yours.
certainly u can have mine too..

happy 29th birthday lil D..
levyasowmach <3


* gamba zaman muda2 =) *
-gmba zaman skarang dh x byk dan nampak tua.xle publish.hahaha-


semoga awak dapat apa yg awak wish for bersama family yg tsayang..
thanks being there for me..


as always, whatever dat makes you happy does make me smile even though it kills me.
and as always, i'll be there for you as long as you want and you need me to.
as always, i love you dearly as u are d best thing had ever happen to me even it's in the fugly way..
and as always, i still care for you and hoping the best for you even my name is not included.

m not your lover or your sweetheart or near any important to you. but you mean so much to me.



pies: baru perasan..tiap kali bday kasi adiah baju, thn ni je lain sbb da xle kasi brg yg wearable.nt jd penyemak kt opis dia atau pn kt loteng rumah. n thn ni juga tiada celebration bersama sbb dia da ada org far more important to celebrate it with. yeah, m still d same dumb person i always be since 2008.

Friday, April 1, 2011

..april fool? no..

pic from google.


alhamdulillah...
sikit2 keinginan hati dapat dipenuhi.
biar lambat pun..asalkan puas hati, bukan?

ouh i dont exactly have a wishlist.
cuma ada beberapa keinginan hati yg ikotkan hati mmg nak, tapiiiiii kalu tak dapat nk buat macam mane kan?
huhuhu

hurm sebenarnya dah lama nk update blog.
things happened...
tp a bit busy lately..
and entah lah, banyak sgt nk taip smpai tak tertaiplah..
hahaha

ouh btw,
today marks the day as 1 year m working kt reban ayam ne =)
cant believe i've made it the milestone :D
tengoklah rezeki macam mane pula lepas ni kan..
harapnya byk ilmu leh dapat lagi =)



k la,
eh anda ada pin? meh la kasi saya :D
*gedik mode*


ok, bye~

Thursday, March 24, 2011

..somehow..

Even i hope for it,
But somehow, i doubt it'll ever happen..


Or i've found it but it will never be mine..


Sent using a Sony Ericsson mobile phone

Sunday, March 13, 2011

..empty chat..

Hey hey hey...


takda adab sungguh.haha


well saja nak merapu pepagi buta subuh sepiie neh.
m currently kat melaka.
kak yong's solemnization.
er dia tu sepupu zaren..

pastu petang lak balik jasin jap.
kak long/kak An nye majlis tunang.
tu sepupu shayerrrrr...hehe

errrr takda la idea sgt sbenarnye..
nk rasa bsembang, tp tatau nk bsembang ngn sape.
hoih, byk btol stock suara nk bsembang..
pdhal baru lepas melalak 3jam kt DP td..
dah lama tak ber karaoke..
td pun pegi ngn shepha, zaren, keri, amy(err btol ke eja? she's KY's sis), zatul (zaren's cuz) ngn wan (KY's bro)..
hajat d hati, kalau takde plan mlm td, da balik kl da..
tp tetbe ada plan..
best melalak melepaskan tensen..
and good company keeps u happy =)


hurmmmmm

feeling kinda lost.
rasa hati semakin kosong.
haih~


ok, bye

Thursday, March 10, 2011

..you take care..

Tadi..
tiba-tiba teringat seorang kawan lama.
Sebenarnya teringat sebab bila buka yahoo mail, update ex-girlfriend(kot?) dia tpampang which reminds me of him.

Searched his facebook, found it, and i smiled.
He used to be my bestfriend.
Maksudnya, he used to be there for me especially during my hard times.
Dia yg belanja aku makan bila aku takda duit, which of course i did return the same favor.

We've known each other from the sport that both of us like.
Being in the same team moreover the same position made us a source of gossiping..
huhu
tapi kami tak pernah bercinta. serius.
kutuk mengutuk adalah aktiviti utama, tambahan lagi sebenarnya he was my senior during upper secondary.
dia suka cakap aku gemok, and aku pernah baling roti kat dia sbb dia ckp i ate too much no wonder i am fat, sdgkan tu adalah makanan yg sedikit aku sentuh setelah penat seharian jaga game.

tapi bottom line is, selain dari kutuk-mengutuk, both of us had good times together.
he was there for me during my bad/hard times.
he was there.
n i've tried to do the same to him.

hurm rasanya macam dah setahun lebih kot tak jumpa dia?
the last time i saw him, he asked my help over something.
had a good talk, last kutuk mengutuk.
and we never see each other again.

saya buka facebook dia.
dia dah berjaya (i would say) dalam karier dia.
dia juga da ada kekasih yg cantik who suits him dan they are happy.
and, i feel happy for him. seriously.
sbb he used to be my bestfriend, of course sy mahu dia berjaya, and he did it.


anyhow, tiba2 teringat.
if, u read this..just wanna say something that i failed to say before.
thanks for being my bestfriend. thanks for being there for me during my hard times. thanks for the good times.
tapi sila jangan lupa jemput kenduri kahwin nanti. teringin nk tgk kamu naik pelamin kahwin ngn sape. haha


like we used to said to each other..you take care =)

Tuesday, March 8, 2011

.. 100th international women's day..









When:  Tuesday 8 March 2011
Where: Everywhere
What:   International Women's Day (8 March) is a global day celebrating the economic, political and social achievements of women past, present and future. In some places like China, Russia, Vietnam and Bulgaria, International Women's Day is a national holiday.
Why:   Suffragettes campaigned for women's right to vote. The word 'Suffragette' is derived from the word "suffrage" meaning the right to vote. International Women's Day honours the work of the Suffragettes, celebrates women's success, and reminds of inequities still to be redressed. The first International Women's Day event was run in 1911. 2011 is the Global Centenary Year.



(read more at : Official International Women's Day Website)







Selamat Hari Wanita Sedunia.

Marilah kita menghormati sesama wanita samada yg muda atau tua. Yg  lelaki pun lebih dialu2kan untuk hormat wanita.

Hurm, aku tak pandai sgt nk put on the perfect words, tp being a woman is a privilege. Respect yourself and others will respect you. Without a woman, there won't be a man or other women. So jagalah diri sendiri, dan jangan rasa kecantikan luar tu lebih penting dari kecantikan dalaman. Kalau dapat balance lagi bagus, tapi jangan lah jadi bimbo lepas tu tambah dgn perangai b***h. Kan buruk nampak, orang pun tak nak respect.


Btw, mebeng ada buka booth sempena hari wanita sedunia dgn kerjasama Kementerian Pembangunan Wanita (kot). Sesapa yg ada kt dataran mebeng, dialu2kan lah ye.




pies: sy x pakai bju pepel arini. sbb malas nk gosok. org keje mebeng pn xpkai.


Monday, March 7, 2011

A day in mebeng

A day in mebeng



pies: just nk test live blogging direct ke blogger. sblom ni pkai flickr. and sorry la blog makin buruk.hahaha

Thursday, March 3, 2011

..t.i.g.a..

Well,


Happy 3rd birthday dearest blog..

Hari ni genap 3tahun blogging d blogspot. Thn ke berapa bblogging sejak friendster, tak igt..
so, selamat 3thn Angel of the Devil =)



ouh, selamat hari lahir juga kepada melur natasha
untunglah bday ko sama ngn blog aku, dpt la wish..hahahaha
she's my ex-unimate, ex-teammate, ex-captain dan masih lagi tripmate yg tegar..
hope all ur dream come true.
semoga murah rezeki dan segala persoalan yg belum terjawab dapat dijawab.
levya!



pies: arini ari kedua MC, demam selsema. pelik sbb jarang dmm lebih sekali in 6 months. ni baru 2 bln da demam balik

Friday, February 25, 2011

..broga..

tak igt dulu pnah wat x entry ni.
tak apa, abaikan..


sejak 2009, dah 4 kali naik broga.
dari tak berapa famous broga ni, sampai lah nak naik pun jam dia punya famous..


1st time naik:
7th December 2009


Ahli:






2nd time naik:
5th June 2010

Ahli:
Warga Party-mars






3rd time naik:
24th July 2010

Ahli:
Mohd Khairi dan Zaren Mukrish








4th time naik:
20th February 2011

Ahli:
Johan Bambam, Liana Dingding, Khairi Tamtam n Mok


(gmba satu je, xpool lagi)


Lumrah org Malaysia, makin famous satu tempat tu, makin ramai org pergi and makin banyak sampah.
Sila ada kesedaran sivik sikit, jgn buang sampah merata2.
Tolong bawak extra plastic utk simpan sampah2 korang and jgn main letak kat tepi je..
Angkut la sampah tu turun sekali..
Nasi lemak berbungkus2, air berbotol2 yang berat tu boleh pulak ko bwk naik, plastik kosong ngn bekas makanan yg ringan tak larat pulak ko nk angkut turun kan?
Pengotor punya orang. Hish!


ok,
lain kali nk ajak naik broga, wa kene pikir banyak kali dulu..
da jemu da nih..
huhuhu

ok, bye!

pies: nak balik dah. wa ada majlis perkahwinan yg nk diuruskan.
piespi: gmba adalah dari macam2 source koleksi penulis. ada dari kamera sanggih, x canggih, pns dan henpon. haram maklum

Monday, February 14, 2011

..sempena lima tahun..

Hola!

Good morning to good people ! =)
ok, even if u're not that good, i bid you too.

Hari ni bangun awal, naik train n arrived mebeng early.
sama awal ngn pekerja dia. hebat lah!
Kenapa naik train?
well, kereta sy kene hentam oleh budak umur 22tahun T_T
and nope, bukan saya yg drive recklessly, i was static/stationary.
dia reverse dgn lajunya dan patahkan gigi ikan saya dan sumbingkan bibir ikan saya.
malah dagu pun tercalar.
and masih ada hati nak marah aku mula2 sebab dia kata aku bawak laju and hentam dia.
urgh! bad habit driver!
nk reverse tak pandang kiri kanan depan belakang atas bawah.
so, peeps, next time u want to reverse ur car, dont merely depends on ur car sensor.
check ur rear mirror, side mirror and turn ur head around to confirm it.
and reverse SLOWLY, idiot!
(ok, sorry aku stress)

menambahkan stress, i sent my car back to semenyih so that papa can repair it and charge the boy.
was thinking, and suggested by my sis to take her kancil to work.
nah, i dont mind driving stick.
aku bawa kereta takda reverse sensor pn tak pernah hentam kereta orang :-"
tapi yg bestnya, otw kami nak balik, the car was jerking.
we made it until bukit jalil, and stopped to refuel the car sbb igt it was bcuz the fuel.
then kereta boleh start, and moved, tp not that long.
akhirnya kami yg tsadai tepi  jalan -_-"
something wrong with the plug, i think.
itulah kesimpulan kenapa naik train. panjang nau kau punya cerita kan?

well, today marks something to someone.
for those who celebrates Valentine's day, happy celebrating it.
tak kisah lah kau agama apa, intention apa, itu aku tak nak masuk campur.
but it does marks my 5th year of being single..!!
woot woot!
haha happy? well i am a happy single lady.
jadi maka dengan itu saya mahu mengucapkan terima kasih kepada bekas teman lelaki (urgh tukar pada jantan gila bole?) kerana memutuskan perhubungan kami kerana sy yakin kalau sy masih berhubungan dgn dia saya tidak bahagia seperti saya sekarang. sbb wahai org gila, being a single woman is better, happier than being in a relationship with u sbb ko gila dgn bangang. sekian. hahaha



well, don't feel bad about yourself if u are single.
life means more than being in a relationship.
bagi aku, yes aku ada juga iri hati tgk org ada kekasih/suami. pergi kerja the other half yg hantar, salam, cium tangan (tgk kt mebeng td).
tapi aku rasa it's not my time yet, and if God's willing, the day will surely come.
kan?
kalau tanya aku nak kekasih/suami atau tidak, I would definitely answer yes.
but it's not the time and i am surely waiting the right person will come. not the perfect person =)

oklah, ini demam terkejut datang awal buatkan entry panjang macam ni.


ok, bye!

Monday, January 24, 2011

..future..


ini bakal kakak ipar
insyaAllah dlm 8/9 bln jd kakak ipar
so, fasa 1 sudah lepas
lepas ni aku pening ngn kenduri kawen lak

well, welcome to the family =)


pies: naseb baek bakal kakak ipar sng d buli bgambar :P

Sunday, January 16, 2011

..sakit kedua 2011..

dan..

sudahnya aku demam gak ari jumaat.
serius tak tahan punya demam.
time demam tu jugak la semua benda tak best jadi.
that's the worst day of 2011 so far.

sekarang demam dah kebah.
tinggal selsema je.

flu flu fly away...

Friday, January 14, 2011

..ha ha ha hachum..

Dah almost a year x demam or flu/cold...

dr semalam selsema..
bancuh 2 biji panadol soluble.
dgn harapan bangun pagi dah ok.


bangun pagi..
mcm ok..
lama2 start bersin balik.
wuuuuuuuuuuuuuu x suka selsema.

harap2 petang semakin ok.
ada baki 2 biji lagi soluble ni.



pic dr gugel

Tuesday, January 11, 2011

..kais sebulan makan setengah bulan..

hola.

it's the eleventh day of the month.
n i am officially broke T_T

serius.
sgt mengharapkan angka gaji bakal bertambah.
sakit hati bila org yg tak tahu asyik cakap, "eleh, gaji besar kan".
wafferfak.kata kasar, kepala hotak lu.
wuuuuuuuuu
i've mentioned before gaji ku sgt sikit berbanding kerja dulu.
semua ada pros n cons kan?
sekarang, masih tergolong dlm golongan berpendapatan rendah (miskin) bagi selangor/keyell.
sakit hati juga dgr org yg bgaji besar mengatakan gaji mereka sedikit.
try dpt gaji macam wa,msti lu saket.

tak, tak, bukan.
bukan saya ungrateful.
cuma berharap angka gaji semakin menaik.
colleague yg senasib mungkin faham.
walaupun sy tak banyak tanggungan, tapi masih banyak yg diperlukan.
those who knows me tahu yg aku tak splurge my money on shopping.
semuanya dihabiskan pada komitmen.
duit simpanan pun tiada.
harapnya, jika ada increment dapatlah menambahkan saving.
yg paling penting, dapat semula menghulur sedikit kepada parents yg di put on hold kerana gaji sekarang x mampu T_T

ah ini bukan kais sebulan makan sebulan.
ni kais sbulan makan setengah bulan.
bila fikir2 balik, penat kerja tak dapat apa.
i mean nothing selain dapat meneruskan hidup dan sambung bekerja.
kadang2 iri hati tengok org lain dapat beli macam2, spend the money they earned on things they want.
tapi aku, tahan nafas,telan air liur je lah.
dah tak mampu, buat cara tak mampu, bukan?
huhu

ok, dah membebel.
sebenarnya just nak cakap.
i am broke and i got another 17days until my next pay day.
pathetic? yeah i know.



ok, bye.

Friday, January 7, 2011

..lame gile 1st post for 2011..

hola..

it's almost the end of the first week of the first month of 2011.
kesimpulannya?
errr it's not dat good but it could be worse.
so mari bsyukur =)


walaupun aku cakap nk update konon nk wrap up 2010.
percayalah sgt sebagaimana aku ckp nk buat psl pegi kuching la perhentian la ape la..hahahaha xyh caye lah.. :P


saje je nk update. rindu kt blog sendri.
jeles kot tengok org len update blog.

anyhoo...
hope dis year jika diizinkan Tuhan akan mendatangkan rezeki dan tuah =')


ok bye