Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

..farewell..

it's new year's eve

well, i am at home, taknak keluar but eventually i have to..
got dinner with friend's family..so kena la keluar jap lagi..

actually i have lost interest of celebrating new year like yearsssss ago..
sejak masa keja kt bonita, balik keje kul 11 n i have no mood to go out..
since then, dah memang xda feeling nk celebrate new year ni..

2011 - pergi terengganu, tiba2 dah pukul 12 lebih kt homestay budak2 ni dok buat tutorial pakai shawl..haha
2010 - yep, i went to the curve..tu pun sbb bwk syipa n keri..kalau tak mmg dok umah je..
2009 - masa ni la yg keje bonita tu..
2008 - pegi supper ngm family kat cyberjaya..

so, yeah it's plain boring..but i love it..
mungkin i'm getting older, but heck, who cares? i prefer to be a lazy bum sitting comfortably in my house..

2011

what have i achieved in this whole year?
bazir duit - checked!
kerja - checked!
yeah, i never have any resolution towards new year..
target? ada la but not resolution..
what is the most …

Lion-Fish

..randomly..

hola!

saje rindu ngn blog..rasa lama sgt bersawang nye kan
yelah, bukan aku buat bisnes ke cr duit ikot blog ke (eh kau) nk kene update tetiap hari..huhu


anyway, nothing much..
i mean nothing much yg boleh d cerita instead of too many things that happened..
benda yg menyakitkan hati tu, letak jauh2..lagi ingat lagi sakit hati..ye tak?huhu

anyway..

dari apa aku perasan, i'm prone to fall sick nowadays..
sangat melemahkan..
i mean, i never feel so weak n helpless macamtu..
yelah, sebelum ni sakit macam 2 kali setahun je..
tapi tahun ni, sampai habis MC dgn annual leave..
siap terpaksa amek unpaid leave T_T
stress!
tapi takpalah, sabar je lah kan..
dugaan..

updated my "penghabis duit" ke ios 5..xda beza pun kecuali benda alahiMessage..
so kalau korang JB on 4.3.3, simpan je la..
sebab xda lg JB utk ios5 utk ipad2..ipad1 ada lah..itu pn plg hebat semi-tethered *pasni kene check update*

most probably m going on a trip again..
havent fully decide yet since i am really in a tig…

grow some balls and suck it up!

ni entry aku cakap awal2 aku nak maki hamun orang..
sbb aku da cukup baik sebenarnya tegur secara berhemah
bukan seperti aku sound org lain..

SO KALAU TAK SUKA JANGAN BACA, BLOG AKU BLOG BODO2 JE


mcm aku ckp, aku sound receptionist aku lg teruk kot dr kau..
ok cani..

aku tegur elok2, ko nk cari gaduh ngn aku eh?

aku tegur elok2 kot bongok! kalu x aku da sound direct siap maki hamun..
bodoh!

btw, ni pun blog aku kan, suka hati aku la aku nk tulis apa..
yg ko rajin sgt nk dtg blog aku kenapa?
dah xda balls sgt nk counter attack ngn pompuan?

aku tulis secara general bagi nasihat, kalau boleh jgn spam group..
yg ko ni bukan jantan nk take it as advice and suck it up kenapa?


btw, sebenarnya, aku mmg nk remove ko dr friendlist aku..
cuma aritu xsempat buat, ko da delete aku..
tapi kan, ko tau x, kalu aku delete kau pun, tapi ko spam kt group, aku leh baca jugak la..
nama pun group kan? like i've mentioned before la..
wall kau, hak kau..tp w all group, it means everyone in the group'…

It's 4 am

Well it's actually 4.15am already..
Xle tdo sejak tjaga tgh malam td
Memula risaukn lil d, smpai dia da blk pn aku tetap gk xle tdo -_-

X lama lagi nk raya haji..
Tidaklah berapa mempunyai perasaan pun
Yolah, thn lpas mama&papa g haji, 2 thn lepas msuk spital, 3 thn lepas kene keje.. Tahun2 sbelum tu kira holiday blk umah -_-

Thn ni maybe la laen sket since da ada kakak ipar kn..
Tp tatau la apa yg lain nya
Sudah ade gk g piknik ke mana ke


Anyhow, sape yg blk kampung arini, semoga selamat sampai yeh..
Be extremely careful during this long weekend =]

Ok, bye

Mokmok pn da sdap tdo da

..blog saya bukan blog tarik duit =) ..

Well...

Sejak beberapa menjak ni aku ada annoyed sikit lah ngn dak U aku neh..
sbb stiap kali aku dpt notifications kt tpon, dia ada post something kt group alumni..
aku pun dgn semangatnya buka la kt tablet, sbb dr hengpong xsanggih aku tu, nk buka grup kene dr browser..renyah!
buka2 org dok tampal iklan promote blog..
ok fine..xpelah, dia nk cr rezeki..

tapi kan.....kalau kannn...
dah smpai 2 3 4 kali sehari jadi mcm tu, semestinyalah aku annoyed.


ok, aku tidak lah ada perasaan hasad dengki dgn org yg generate income from blog/churp2/says.my
aku respek lah sbb ko rajin kan nk buat benda2 tu, dari aku yg malas gila nih..
kalau ko nk spam kt wall ko sendiri, nobody wud mind..
tapi kalau ko spam kt a purposed group, it wud be everybody in the group's business..
get it?

camni, wall kau, hak kau..
tapi wall group, hak group..
setakat nk post seketul dua spt yg aku tgk ada dlm tu..xksah lah..
itu namanya nk promote perniagaan dan peluang..
tapi kalau sehari empat lima kali, ape cite b…

..just because takde idea..

dah nk dekat 2bln abg tunggal aku jadi suami orang.. tahun depan dah nak jadi bapak orang.. semoga berbahagia hingga ke selepas akhir nafas.. semoga anak dalam kandungan selamat dan menjadi anak sedara sy yg soleh n baik =)

Quater century

Well, xsedar pun dah harinya. Tak anticipated, mungkin sbb sedar diri dah tua.

Lagipun dgn keadaan kesihatan yg kurang memuaskan, memang takde hati lah kan.

Semakin tua, tak dapat kad, takde kek, beberapa sms dr kawan2, colleague dan bekas kekasih, dan ucapan di dinding muka buku.
Then again, anyways u guys have made an effort, so thanks a lot for the wishes n certainly for remembering. Even fesbuk yg igtkn, tp oklah dr takde, jgn komplen! Haha

Again, thanks! Cheers to you and to the years ahead!

Oh, lil d bjaya jd org first wish even kalah ngn redbox. Thanks, for the thought, wish n certainly bcuz u remembered. 


Kucen bwh xnk celebrate pun, wish pun tak :( haha

1 2 3 go

Ok saje nak test

Bila kau asyik dok rumah, mmg mbosankan

Ok, bye

..hari ke enam yg bosan..

Hi


Sedikit info:
Typical 80% pesakit denggi mengalami demam panas.
Tapi kalau tak demam panas, tapi demam lebih dr 3 hari, kau mungkin tergolong dlm lagi 20%
So, jgn dok buat kuat aih, p check doctor..
Demam normal biasanya selama 3hari..


Tahniah kepada zaren sbb dah bertunang dan bakal melangsungkan perkahwinan. Semoga bahagia hendaknya sehingga sedetik lebih selepas selamanya. Walaupun lepas majlis tunang aritu aku kembali demam teruk, maka tahniah dan terima kasih zaren. Huwhuwhuw


Bila semua dah sebok dah nak tunang nak kaeen, aku makin pasrah aku tiada jodoh. Haip, jgn ckp aku memilih, aku pernah cuba dgn org yg bukan taste aku, tau tak. Makanya, selalunya buat tatau jela..

Eh, abg sy pun dah kawin masa awal raya, welcome to the family sis!

What if, i dont wanna let go?


Saya bahagia walaupun sy lonely. Well, sometimes loneliness is also a bliss.


Aku pun tatau nape sibuk nk meyibuk pasal jodoh..ade,adelah kan?


Ok, bye!

*mode: demam 6hari tak kebah2*


Eh, sila jeles sy dah mc 4 hari.…

..gambar selalu juga menipu..

satu dua hasil dari pergi bercuti menghabiskan duit.











ok sbenarnya dr 1 tempat je.  ni pun buat syarat update blog.

ok,bye!

..jgn baca perihal hati buruk ni..

Dah lama tinggal blog.
Sepatutnya kita start semula dgn entry yg happy.
Tapi... I am just not in the mood..
Update blog pun sebab ketidakbolehan utk tidur.


Izinkan nak meroyan.

It is just an endless ranting that surely waste ur time. Tak payah buang masa baca. Aku serius.

Aku bukan seorang Muslim yg baik. Itu aku mengaku.
Tapi jgn pula kata aku tak berusaha to be one, kau takda dgn aku 24/7

Apa yg aku pelajari masa belajar Tasawwur Islam zaman SPM dulu kan, memang sifat manusia aPabila susah dan dalam kesedihan, we will turn to a higher power. Tak kisahlah apa pegangan kau, mesti bila kau susah hati ke sedih ke apa ke kau akan cari the One that u believe got the greatest power of all. Betul tak? Jgn tanya pasal atheist, setakat ni aku takda kawan dr pegangan itu, so tak pernah ada peluang utk memahami mereka. Even I am not a good Muslim, I do believe in Allah and i still turn to Him in sadness or even in happiness.

Satu perkara yang aku tak pernah lupa utk meminta dr Dia setiap kali …

..anthem..

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah pertanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling

biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
engkau menjauh, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

andai akhirnya kau tak juga kembali
aku tetap sendiri menjaga hati

sejujurnya diriku masih mengharapkanmu



-lagu tema dari dahulu kala lagi, mungkin-
sememangnya memang kena jaga hati sendiri sbb kesayangan hati tak kan pernah akan jaga hati aku.
afterall, siapa aku kan?

..update tapi kecewa..

Dah beberapa hari kecewa.
Sbb hasil bekerja selama 2tahun hilang T_T


tapi nk buat macam mane..
orang kata takde rezeki.
terima je lah =)

tapi i am still wondering..
kenapa aku takde that "gut" feeling yg aku slalu dpt..
i mean, slalu nye kalau ada bad thing happen or something that i've lost mmg btol2 ilang,
aku mesti rasa seriau/xsenang hati n all..
tapi kali ni x rasa langsung, siap bole dgn tenangnya fikir benda alah tu tinggal kt umah..
wuwuwuwuuuu


haih...
takpelah, ada hikmahnya tu.
tunggu je lah 9900..
sementara tu bayar je BIS tiap2 bulan -___-"


hopefully, my 1st dream would be fulfill soon =)
*fingers crossing*
Salam..

Hola!


OK, rasa nak cakap satu benda je.

Tak suruh pun fikir outside the box. Suruh fikir from the other side of the box je. You are satisfying your own heart and desire as well as some other people, tapi kau jugak letak rage on others'. Aku bukan pro and bukan juga anti, tapi kau rasa fair enough tak kau buat orang lain susah, tutup periuk nasi orang dan mengganggu orang menimati hari hujung minggu? Aku dengar ada orang tak boleh balik KL even tiket dah beli sebab terminal bas tutup *kesian weekend spouse yg duduk jauh tak boleh balik KL*. Kebanyakan kedai tutup *dengar katalah* sebab taknak apa2 buruk jadi, so tutup periuk nasi buang roti mereka dalam longkang. Ada kawan yg duduk kt Kg Baru kena tumpang rumah kawan luar KL sbb takut *dan menyampah*. Kahwin hujung minggu ni? Lagi kasihan kalau dalam KL sebab orang macam serba salah nak pergi ke tak mhadap roadblock apa semua. Aku tak boleh pegi melawat kawan aku yg baru melahirkan anak. Aku tak dapat tengok Transformer 3D s…

..randomly random..

Fuh Fuh...

berhabuk tahap ape dah blog ni.
masa masuk june, i've asked her to be nice to me. tapi sekarang dah di end of june.. she's been treating me badly..and cruel too..
sekarang ni, rasa macam dah kurang passionate  buat benda2 yang aku suka.. i mean, kurang tulis blog, kurang keluar bsosial, kurang tgk movie etc.. aku pun tatau mana pergi semua masa aku..
tolak malam td, dah seminggu lebey aku xleh tdo malam.. tp x seteruk thn lepas la.. luckily malam tadi boleh tidur awal, maybe sebab stress kot?
tengokla, blogging pun macam dah takde hati, x menarik langsung!
dah la, lg merapu.
bye!

..maybe i just need to sit out this time..

there are times you will feel that you don't belong or just don't fit in
my problem is, it's not just sometimes, but most of the times



and maybe, just maybe..
i just need that someone to make me feel i do belong to something, better yet someone..
and maybe, just maybe..
i just need that someone to make me content, just the way i've offered

..as it always is..

elo..

hey..
dah 2 minggu tak update blog. er, i think.
too busy, i dont even have time for myself.

well, minggu ni i'm on night shift.
dengarnya hari ni dari colleague ada masalah.
dan juga pm tidak tahu masih lagi ada shift.
well, i don't care much.
asalkan everything on my site is ok.

hari ni bawak bantal datang kandang rimau..
jeles dgn operator diorg siap ada bantal dan selimut.

maka hari ini, saya buat katil untuk diri sendiri..


cukup lah untuk tdo kucing kan..kan..


well, saya rasa saya semakin memboringkan.
anyway, good news, i had a short getaway trip with friends last week..
that was fun.
bad news, i've burried total 5 kitties. T_T

ok lah, nak sambung tidur kat katilkerusi tersebut.


ok, bye!

..kira hiatus ke?..

sekarang sy bz
sgt bz yg amat
jgn harap time balik boleh dating ngn matahari

eh tp mgu dpn bole dating ngn matahari
sbb masuk malam pulak..

anyhow, harapnya semua bjalan dgn lancar
supaya xkan lama2 d kandang rimau ni..

tau x, aku taip ngn mata hampir tutup?
mengantuk! T_T


ok, bye

..random..

Salam..hola!


1. Dah lama tak apdet blog. sejak hari lahir kesayangan hati yg sorang tu.oh dah kasi hadiah dia walau byk drama.selamba blah dr opis kul 3 pegi bukit jelutong, bengang punye pasal. nasib baik dia suka.

2. Aku degil, keras kepala. Lil D slalu ckp mcm tu. Tp sbb keras kepala n degil aku tu la jupe gk dia on d his birthday. N he thanked me more than he supposed to. Well, kekerasan kepala dan kedegilan tu kadang2 bguna juga kan?

3. Kesayangan hati tu Lil D..tapi dia bukan kekasih. He means so much to me, tp m nothing to him. Kami not in a relationship. Dia kepunyaan orang lain.

4. Hence, sy masih single. Ye, saya masih available utk bdating. Sure takda org marah. Lil D pn xle marah, malah dia lagi suka, sbb pada dia, tlepas satu beban. Dia juga akan lagi suka, sbb sy jumpa my true happiness selain dr dia.

5. Hadiah dia? aku kasi Zippo murah je. Takda duit nk beli adiah mahal2 mcm dlu2..

6. Byk cte psl dia je?

7. Aku baru perasan, yg stiap kali aku balik dr kerja, lepas parki…

.. a wish for you..

kali ke 4 tarikh 13 April ada entry.

you are getting older gmok.
i hope all the love, wealth and happiness in the world are yours.
certainly u can have mine too..

happy 29th birthday lil D..
levyasowmach <3


* gamba zaman muda2 =) * -gmba zaman skarang dh x byk dan nampak tua.xle publish.hahaha-

semoga awak dapat apa yg awak wish for bersama family yg tsayang.. thanks being there for me..

as always, whatever dat makes you happy does make me smile even though it kills me. and as always, i'll be there for you as long as you want and you need me to. as always, i love you dearly as u are d best thing had ever happen to me even it's in the fugly way.. and as always, i still care for you and hoping the best for you even my name is not included.
m not your lover or your sweetheart or near any important to you. but you mean so much to me.


pies: baru perasan..tiap kali bday kasi adiah baju, thn ni je lain sbb da xle kasi brg yg wearable.nt jd penyemak kt opis dia atau pn kt loteng rumah. n thn ni…

..april fool? no..

pic from google.


alhamdulillah...
sikit2 keinginan hati dapat dipenuhi.
biar lambat pun..asalkan puas hati, bukan?

ouh i dont exactly have a wishlist.
cuma ada beberapa keinginan hati yg ikotkan hati mmg nak, tapiiiiii kalu tak dapat nk buat macam mane kan?
huhuhu

hurm sebenarnya dah lama nk update blog.
things happened...
tp a bit busy lately..
and entah lah, banyak sgt nk taip smpai tak tertaiplah..
hahaha

ouh btw,
today marks the day as 1 year m working kt reban ayam ne =)
cant believe i've made it the milestone :D
tengoklah rezeki macam mane pula lepas ni kan..
harapnya byk ilmu leh dapat lagi =)



k la,
eh anda ada pin? meh la kasi saya :D
*gedik mode*


ok, bye~

Live: another day

Live: another day

..empty chat..

Hey hey hey...


takda adab sungguh.haha


well saja nak merapu pepagi buta subuh sepiie neh.
m currently kat melaka.
kak yong's solemnization.
er dia tu sepupu zaren..

pastu petang lak balik jasin jap.
kak long/kak An nye majlis tunang.
tu sepupu shayerrrrr...hehe

errrr takda la idea sgt sbenarnye..
nk rasa bsembang, tp tatau nk bsembang ngn sape.
hoih, byk btol stock suara nk bsembang..
pdhal baru lepas melalak 3jam kt DP td..
dah lama tak ber karaoke..
td pun pegi ngn shepha, zaren, keri, amy(err btol ke eja? she's KY's sis), zatul (zaren's cuz) ngn wan (KY's bro)..
hajat d hati, kalau takde plan mlm td, da balik kl da..
tp tetbe ada plan..
best melalak melepaskan tensen..
and good company keeps u happy =)


hurmmmmm

feeling kinda lost.
rasa hati semakin kosong.
haih~


ok, bye

..you take care..

Tadi..
tiba-tiba teringat seorang kawan lama.
Sebenarnya teringat sebab bila buka yahoo mail, update ex-girlfriend(kot?) dia tpampang which reminds me of him.

Searched his facebook, found it, and i smiled.
He used to be my bestfriend.
Maksudnya, he used to be there for me especially during my hard times.
Dia yg belanja aku makan bila aku takda duit, which of course i did return the same favor.

We've known each other from the sport that both of us like.
Being in the same team moreover the same position made us a source of gossiping..
huhu
tapi kami tak pernah bercinta. serius.
kutuk mengutuk adalah aktiviti utama, tambahan lagi sebenarnya he was my senior during upper secondary.
dia suka cakap aku gemok, and aku pernah baling roti kat dia sbb dia ckp i ate too much no wonder i am fat, sdgkan tu adalah makanan yg sedikit aku sentuh setelah penat seharian jaga game.

tapi bottom line is, selain dari kutuk-mengutuk, both of us had good times together.
he was there for me during my bad/…

.. 100th international women's day..

When:  Tuesday 8 March 2011
Where: Everywhere
What:   International Women's Day (8 March) is a global day celebrating the economic, political and social achievements of women past, present and future. In some places like China, Russia, Vietnam and Bulgaria, International Women's Day is a national holiday.
Why:   Suffragettes campaigned for women's right to vote. The word 'Suffragette' is derived from the word "suffrage" meaning the right to vote. International Women's Day honours the work of the Suffragettes, celebrates women's success, and reminds of inequities still to be redressed. The first International Women's Day event was run in 1911. 2011 is the Global Centenary Year.


(read more at : Official International Women's Day Website)







Selamat Hari Wanita Sedunia.
Marilah kita menghormati sesama wanita samada yg muda atau tua. Yg  lelaki pun lebih dialu2kan untuk hormat wanita.
Hurm, aku tak pandai sgt nk put on the perfect words, tp being a woma…

A day in mebeng

A day in mebeng



pies: just nk test live blogging direct ke blogger. sblom ni pkai flickr. and sorry la blog makin buruk.hahaha

..t.i.g.a..

Well,


Happy 3rd birthday dearest blog..

Hari ni genap 3tahun blogging d blogspot. Thn ke berapa bblogging sejak friendster, tak igt..
so, selamat 3thn Angel of the Devil =)



ouh, selamat hari lahir juga kepada melur natasha
untunglah bday ko sama ngn blog aku, dpt la wish..hahahaha
she's my ex-unimate, ex-teammate, ex-captain dan masih lagi tripmate yg tegar..
hope all ur dream come true.
semoga murah rezeki dan segala persoalan yg belum terjawab dapat dijawab.
levya!



pies: arini ari kedua MC, demam selsema. pelik sbb jarang dmm lebih sekali in 6 months. ni baru 2 bln da demam balik

..broga..

tak igt dulu pnah wat x entry ni.
tak apa, abaikan..


sejak 2009, dah 4 kali naik broga.
dari tak berapa famous broga ni, sampai lah nak naik pun jam dia punya famous..


1st time naik:
7th December 2009


Ahli: Hamizah Mekmizah, Nurusyifa dan Mohd Khairi





2nd time naik:
5th June 2010

Ahli:
Warga Party-mars






3rd time naik:
24th July 2010

Ahli:
Mohd Khairi dan Zaren Mukrish








4th time naik:
20th February 2011

Ahli:
Johan Bambam, Liana Dingding, Khairi Tamtam n Mok


(gmba satu je, xpool lagi)


Lumrah org Malaysia, makin famous satu tempat tu, makin ramai org pergi and makin banyak sampah.
Sila ada kesedaran sivik sikit, jgn buang sampah merata2.
Tolong bawak extra plastic utk simpan sampah2 korang and jgn main letak kat tepi je..
Angkut la sampah tu turun sekali..
Nasi lemak berbungkus2, air berbotol2 yang berat tu boleh pulak ko bwk naik, plastik kosong ngn bekas makanan yg ringan tak larat pulak ko nk angkut turun kan?
Pengotor punya orang. Hish!


ok,
lain kali nk ajak naik broga, wa kene pikir banyak kali d…

..sempena lima tahun..

Hola!

Good morning to good people ! =)
ok, even if u're not that good, i bid you too.

Hari ni bangun awal, naik train n arrived mebeng early.
sama awal ngn pekerja dia. hebat lah!
Kenapa naik train?
well, kereta sy kene hentam oleh budak umur 22tahun T_T
and nope, bukan saya yg drive recklessly, i was static/stationary.
dia reverse dgn lajunya dan patahkan gigi ikan saya dan sumbingkan bibir ikan saya.
malah dagu pun tercalar.
and masih ada hati nak marah aku mula2 sebab dia kata aku bawak laju and hentam dia.
urgh! bad habit driver!
nk reverse tak pandang kiri kanan depan belakang atas bawah.
so, peeps, next time u want to reverse ur car, dont merely depends on ur car sensor.
check ur rear mirror, side mirror and turn ur head around to confirm it.
and reverse SLOWLY, idiot!
(ok, sorry aku stress)

menambahkan stress, i sent my car back to semenyih so that papa can repair it and charge the boy.
was thinking, and suggested by my sis to take her kancil to work.
nah, i dont mind driving s…

..krabi..

it happened =)








thanks all =)

..future..

ini bakal kakak ipar insyaAllah dlm 8/9 bln jd kakak ipar so, fasa 1 sudah lepas lepas ni aku pening ngn kenduri kawen lak
well, welcome to the family =)

pies: naseb baek bakal kakak ipar sng d buli bgambar :P

..sakit kedua 2011..

dan..

sudahnya aku demam gak ari jumaat.
serius tak tahan punya demam.
time demam tu jugak la semua benda tak best jadi.
that's the worst day of 2011 so far.

sekarang demam dah kebah.
tinggal selsema je.

flu flu fly away...

..ha ha ha hachum..

Dah almost a year x demam or flu/cold...

dr semalam selsema..
bancuh 2 biji panadol soluble.
dgn harapan bangun pagi dah ok.


bangun pagi..
mcm ok..
lama2 start bersin balik.
wuuuuuuuuuuuuuu x suka selsema.

harap2 petang semakin ok.
ada baki 2 biji lagi soluble ni.



..kais sebulan makan setengah bulan..

hola.

it's the eleventh day of the month.
n i am officially broke T_T

serius.
sgt mengharapkan angka gaji bakal bertambah.
sakit hati bila org yg tak tahu asyik cakap, "eleh, gaji besar kan".
wafferfak.kata kasar, kepala hotak lu.
wuuuuuuuuu
i've mentioned before gaji ku sgt sikit berbanding kerja dulu.
semua ada pros n cons kan?
sekarang, masih tergolong dlm golongan berpendapatan rendah (miskin) bagi selangor/keyell.
sakit hati juga dgr org yg bgaji besar mengatakan gaji mereka sedikit.
try dpt gaji macam wa,msti lu saket.

tak, tak, bukan.
bukan saya ungrateful.
cuma berharap angka gaji semakin menaik.
colleague yg senasib mungkin faham.
walaupun sy tak banyak tanggungan, tapi masih banyak yg diperlukan.
those who knows me tahu yg aku tak splurge my money on shopping.
semuanya dihabiskan pada komitmen.
duit simpanan pun tiada.
harapnya, jika ada increment dapatlah menambahkan saving.
yg paling penting, dapat semula menghulur sedikit kepada parents yg di put on hold …

..lame gile 1st post for 2011..

hola..

it's almost the end of the first week of the first month of 2011.
kesimpulannya?
errr it's not dat good but it could be worse.
so mari bsyukur =)


walaupun aku cakap nk update konon nk wrap up 2010.
percayalah sgt sebagaimana aku ckp nk buat psl pegi kuching la perhentian la ape la..hahahaha xyh caye lah.. :P


saje je nk update. rindu kt blog sendri.
jeles kot tengok org len update blog.

anyhoo...
hope dis year jika diizinkan Tuhan akan mendatangkan rezeki dan tuah =')


ok bye