Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Demotivated

Tak tahulah kenapa makin hari jadi demotivated pulak nak kerja. I can sense that I am not as productive as I was before. Tapi rasanya selalu je menyiapkan kerja atau menjawab semua pertanyaan. Hurm.

As my role is more to result (money) oriented position, bila orang lain tiada kerja, kau yang bertanggungjawab. Tak senang. You will be under microscope all the time. Buat kerja gila-gila pun takda la pulak nampak bawak kanta pembesar. Hurm.

Or mungkin sebab apa yang jadi sejak kebelakangan ni buat aku rasa tak seronok kerja? Dengan colleagues yang banyak support dah nak berhenti, aku pun rasa makin tak seronok kerja.

I don't like being unproductive, sebab it will be seen by other people and, aku rasa tak puas hati. Tapi tu lah, soal hati ni pun payah gak nak paksa, kalau dah demotivated, cenggitu je la gayanya. Urgh!

Sepatutnya lagi nak kahwin, lagi lah bekerja keras nak cari duit nak kahwin. Tapi? Haih la. Kadang-kadang rasa penat sangat, sebab weekend pun dah bukan masa kau sendiri,…