Monday, June 9, 2014

Jawapan yang tak pernah ada

Dalam sebulan ni dah dua kali terasa.

Kadang2 bila good things (takdelah good sangat, maksud aku hubungan tiada pergolakan) go on for  a long period of time, ada je perasaan yang nak tolong kacau.

Tapi tu lah, I am merely a human aku bagitau kat lilD. Sekuat mana aku usaha untuk be happy for him, aku tak boleh tipu yang aku pun ada perasaan juga, jadi masih boleh berkecil hati walaupun aku faham. Maka, tidak adil lah untuk tuduh aku tidak faham dan tamak. Itu sedih tahu tak?

Makanya dia akan selalu berbalik kepada, "remember the reason I wanted to end this last year?"

Sebenarnya bukan last year sahaja. Years before juga, almost every year. Sometimes it makes me wonder, if he wanted to get rid of me, he does not need to care about my feelings. He can leave, walk away as he pleases. Sebab dia tak rugi apa2, I am.

Hm. Sebenarnya aku dah tatau nak luah kat mana. Dulu selalu gak merapu kat twitter, tapi sekarang since he's on twitter as well, dia boleh tengok benda yg aku elak bagitau dia, elak utk bergaduh. So, rasanya lepas ni memang mengomel kat sini je lah kot? Sebab rasanya dia dah tak baca blog ni, for years.

Sebab hari tu lepas cuba untuk memahami keadaan dia, dah tentu aku kecik hati tapi taknak gitau dia sebab nanti gado. Dok membebel2 kat twitter tetiba dapat message kena marah.
Kesimpulannya pada dia, aku tak pernah rasa cukup with what I have. Aku tak pernah hargai his effort untuk puaskan hati semua orang. Ouch!

It hurts man! It hurts.

So, kesian bakal suami, kalau ada, sebab aku tak pernah rasa cukup. Well, my effort to understand people is never enough I guess. Aku tak pandai menghargai. Mungkin sebab tu Tuhan tak ketemukan jodoh aku. Sebab aku takkan mampu jadi seorang teman yang sempurna.

Hm.

Mengadu kat Ija, sambil gelak2 air mata pun ikot galak turun. Dia cakap, sampai bila aku nak tunggu?
Pemerhatian dia, masa aku sakit dia taktau pun lilD datang melawat aku, because he was busy (funny the fact that I always sick whenever he's busy/away).
Dia tanya, tak terasa ke Khairi sibuk call/message tanya nak teman gi klinik and Fariz siap datang bawak stok makanan (dan setengah dozen 100plus)? Sedangkan tu kawan. (Tapi lilD and I were never an item pun, kan ktorang ni undefined -_-)
Well, ouch!

Ok, dah panjang sangat. Nanti bosan. Aku kan suka bosankan orang. Haih