Monday, January 24, 2011

..future..


ini bakal kakak ipar
insyaAllah dlm 8/9 bln jd kakak ipar
so, fasa 1 sudah lepas
lepas ni aku pening ngn kenduri kawen lak

well, welcome to the family =)


pies: naseb baek bakal kakak ipar sng d buli bgambar :P

Sunday, January 16, 2011

..sakit kedua 2011..

dan..

sudahnya aku demam gak ari jumaat.
serius tak tahan punya demam.
time demam tu jugak la semua benda tak best jadi.
that's the worst day of 2011 so far.

sekarang demam dah kebah.
tinggal selsema je.

flu flu fly away...

Friday, January 14, 2011

..ha ha ha hachum..

Dah almost a year x demam or flu/cold...

dr semalam selsema..
bancuh 2 biji panadol soluble.
dgn harapan bangun pagi dah ok.


bangun pagi..
mcm ok..
lama2 start bersin balik.
wuuuuuuuuuuuuuu x suka selsema.

harap2 petang semakin ok.
ada baki 2 biji lagi soluble ni.



pic dr gugel

Tuesday, January 11, 2011

..kais sebulan makan setengah bulan..

hola.

it's the eleventh day of the month.
n i am officially broke T_T

serius.
sgt mengharapkan angka gaji bakal bertambah.
sakit hati bila org yg tak tahu asyik cakap, "eleh, gaji besar kan".
wafferfak.kata kasar, kepala hotak lu.
wuuuuuuuuu
i've mentioned before gaji ku sgt sikit berbanding kerja dulu.
semua ada pros n cons kan?
sekarang, masih tergolong dlm golongan berpendapatan rendah (miskin) bagi selangor/keyell.
sakit hati juga dgr org yg bgaji besar mengatakan gaji mereka sedikit.
try dpt gaji macam wa,msti lu saket.

tak, tak, bukan.
bukan saya ungrateful.
cuma berharap angka gaji semakin menaik.
colleague yg senasib mungkin faham.
walaupun sy tak banyak tanggungan, tapi masih banyak yg diperlukan.
those who knows me tahu yg aku tak splurge my money on shopping.
semuanya dihabiskan pada komitmen.
duit simpanan pun tiada.
harapnya, jika ada increment dapatlah menambahkan saving.
yg paling penting, dapat semula menghulur sedikit kepada parents yg di put on hold kerana gaji sekarang x mampu T_T

ah ini bukan kais sebulan makan sebulan.
ni kais sbulan makan setengah bulan.
bila fikir2 balik, penat kerja tak dapat apa.
i mean nothing selain dapat meneruskan hidup dan sambung bekerja.
kadang2 iri hati tengok org lain dapat beli macam2, spend the money they earned on things they want.
tapi aku, tahan nafas,telan air liur je lah.
dah tak mampu, buat cara tak mampu, bukan?
huhu

ok, dah membebel.
sebenarnya just nak cakap.
i am broke and i got another 17days until my next pay day.
pathetic? yeah i know.



ok, bye.

Friday, January 7, 2011

..lame gile 1st post for 2011..

hola..

it's almost the end of the first week of the first month of 2011.
kesimpulannya?
errr it's not dat good but it could be worse.
so mari bsyukur =)


walaupun aku cakap nk update konon nk wrap up 2010.
percayalah sgt sebagaimana aku ckp nk buat psl pegi kuching la perhentian la ape la..hahahaha xyh caye lah.. :P


saje je nk update. rindu kt blog sendri.
jeles kot tengok org len update blog.

anyhoo...
hope dis year jika diizinkan Tuhan akan mendatangkan rezeki dan tuah =')


ok bye