Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

..rabu it is..

Bila buat baik, kadang2 rasa sakit hati org tak buat baik dgn kita.
Tapi, pikir balik..nak harapkan balasan ke?

Bila decided nak stop being nice to other people.
Pikir balik, others too will stop being nice to you.
Pastu sendiri sakit hati balik lah kan?


Well, bukan sebab sakit hati or nak mengharapkan balasan.
Cuma kadang2, rasa frustration tu ada kat situ.


Sudahnya?
Makanya teruskan sahaja berbuat baik.
Jangan sesekali buat tak baik kt org.
Good things come around but bad things come as fast as they can right back at u.



pies: cuma sesekali fikir. knape kte bole fikir utk kebaikan dan kesenangan orang tp u dont get the same treatment. well..hidup mmg permainan.

..smelly fate..

Kita jalan sedikit, berhenti, toleh belakang.
Pastu jalan lagi, berhenti dan toleh belakang.


Berhati2 kan?


Pastu jalan sikit, tak pandang jalan, tersadung batu..
Sudahnya, jatuh terjelepok..





Kadang2 bila kita terlampau berhati2, masa tu lah malang menimpa.
Sebab tu orang zaman dulu ckp, "malang tak berbau"..
kalau bau, mesti masa nk jalan da elak.

..sesekali termenung..

Jika kita betul2 pasrah, tentu kita akan meminta kepada Higher Power utk ditenangkan hati.
Kita akan meminta kepada Higher Power utk kuatkan hati.

Jika tentang perasaan.
Kita meminta kepada Higher Power utk tutupkan hati kau pada angan-angan.
Kita meminta kepada Higher Power utk jauhkan hati kau pada yg bukan benar.
Kita masih meminta.

Tak kiralah beberapa kali kau menghadap Tuhan.
Memang nature manusia, apabila sudah tergolek, dia akan ingat kepada Pencipta.
Tapi memang nature manusia akan meminta kepada Higher Power yg dia yakin.
Sekurang-kurangnya, bagi dia, itu adalah satu usaha.

Tak kiralah berapa kali kau menghadap Tuhan.
Baik tidak langsung, baik sekali sehari, baik 5 kali sehari, baik beberapa kali pun.
Semua tu ketentuan Dia, hak Dia.
Yang penting kita meminta.
Yang penting kita jangan sesekali lupa.
Yang penting, kita percaya.


Selagi kau ingat, selagi itu InsyaAllah Dia tidak lupa.

..when u push too hard..

Seriously

Kalau niat kau hanya nak berkawan sekalipun..
Tapi call sampai 40 kali (ini exaggerate) walaupun tidak dilayan..
Ianya annoying dan creepy kot!
Kalau aku terangkat dan aku kata sedang melepak bersama rakan2 dan ternyata suara rakan2 berkumandang yang should give u the idea we're in d middle of conversation, faham2 jelah aku sibuk..
Kita just acquaintance je..
Tak perlu bersungguh2 nak call berpuluh kali di kala malam atau pun subuh sepie..
Sebab even kau kawan, kawan2 aku yg lebih rapat dgn aku pun tak buat macam tu..
And i didnt tell it straight to ur face sbb aku takdelah kejam sangat..
Tapi seriously,
Kesayangan hati dahulu time sibuk mengorat aku pun tak buat macam tu tau.

Lelaki,
Apa niat sekali pun samada ko nak berkawan atau mengorat perempuan..
Kalau dah telefon berpuluh kali serta pesanan segera (IM) kau tak dilayan, dont try so hard..
Jangan kau menambah bilangan dan frequency panggilan pula.
Sebab pada aku dan pada org yg bsetuju dgn aku, ianya annoying dan cr…

..the perfect ten..

hola.!

10 October 2010 10/10/10
smlm tarikh yg sgt cun kan?
boleh juga panggil binary numbers :P
kira mmg rmai lah yg nikah/kawen pd tarikh smlm..
angkasawan negara pn kawen semalam (bt i didnt watch it)


ouh my sis n nephew baru balik smlm..
pnat sehari melayan mereka..
dgn tak tdo malam nye..
teman pegi tuka duit, beli simpack beli toiletries, pegi makan etc..

but then..

it is a perfect ten to me..
selain melihat ayahanda dan bonda gembira tengok cucu kesayangan pulang..
sy juga mdapat baby baru =)
born on 10th october 2010 :P
kami bkongsi horoscope lah gitu..ehehe



welcome to the family =)


pies: add to list of gratitude cuz i got what i want...
piespi: kalu ikot btol nye..lg cun tarikh 20 oct 2010.. 20/10/2010
kan?

..as it is..

Yes, you can have my heart.
But I am sorry that I must warn you, that the heart isn't a whole.
Why?
Well it has lost some pieces since it was broken before.
Like a corner in IKEA, take the heart "As It Is".
Sorry for the inconvenience.

..a year wiser..

twentyfouryearsold


duapuluhempattahun

it's a big number..seriously.. tp lucky bkn 42 lagi..

what have i achieved?
straight As in UPSR straight As in PMR 7As in SPM barely passed my matriculation program barely passed my final year project passed my degree program got a job quit a job changed a job

sekali tengok, i didnt achieved anything yet. sy tiada property sy tiada kedudukan yg boleh digahkan tu belum termasuk lagi the pathetic part of my life.. haha
anyhow.. i am grateful.. i am deep in gratitude.. as bad person and Muslim that i am.. i still live till this day.. n i still getting my rezeki.. i got family and friends.. so i am deeply thankful, grateful and in deepest gratitude.. i am not poor and alone.

jadi sekarang kamu semua. tolonglah doakan saya jadi manusia yg lebih baik dan doa yg baik2 (cth? rezeki, jodoh, keimanan  etc) utk saya for another 24 years of my life ya! insyaAllah =)


n dearests.. thanx for the wishes =) muaaaahhxx