Wednesday, July 9, 2014

#ramadan (bulan biru)

Dah sebelas hari dah puasa. Maka, selamat berpuasa.

So, puasa tahun ni?
Macam biasa, minggu pertama mostly memang kat rumah je la melepet. Dah masuk second week ni berderet pula plan berbuka puasa ngan kawan2. Well, bila lagi nak jumpa kawan kan?
Tapi bersabar je la dengan duit mengalir macam air. Baru 2 minggu dapat gaji dah nak jatuh miskin dah T_T


Terasa lepas raya nak cari keje part time. Nak cari duit lebih, nak kumpul duit banyak dalam masa singkat. Hmm sedih betul bila terpaksa jadi hamba duit ni. Tapi nak buat cemana, banyak benda nak kena setelkan. Lagi lama lagi banyak nak kena bayar. Tu pun belum masuk mama da bunyi2 tanya taknak tuka kete ke oh dengan bila nak repair Kelisa -__-

Yelah, tau sendiri pakai pandai2 la repair. Bukan taknak, tapi ni gigih la ni kumpul duit nak repair kete. Banyak plan ngan duit yang simpan tu. Nak cat balik Kelisa, bayar hutang ngn lilD, setelkan credit card, belikan Rezza laptop. Semua nak. Tu tahan je nafsu bila terasa nak beli pape. Tak baik bazir, banyak lagi benda nak pakai duit. Hajatnya by umur 30, nak debt-free. Tapi macam tak kesampaian je? T_T

Tu bab financial. Bab hati? Entah lah. Haritu berasa hati lagi ngan LilD, which one of the reason kenapa aku terana nak cari part time job juga. Pedih kot bila dia ungkit pasal duit, pasal dia bukan kaya nak split everything (ye, ada juga benda lain dia cakap, dedua terasa, tapi yg ni senang sikit nak sembang). Terasa macam, dah 6 tahun you still think that I want your money? Haih. Makanya apa yg berhutang dengan dia hendaklah cepat dilangsaikan. Senang kot sentap benda2 camni.

Anyway, nak kembali fit. Awal2 sebelum puasa and minggu first puasa aritu da rajin jog, ni dah seminggu tak jog. Seram tengok badan sendiri. Lagi seram masa kat Melbourne haritu, ada tengok a TV programme called Embarrassing Fat Bodies. I don't wanna end up like that. Tu yang gigih gi jog. Gym dah bayar, tapi tak jejak lagi kaki ke sana. I really need a gym buddy camni, sebab segan nak pegi. Dulu kat FF ok je. Haih.

Oklah, dah abes ofis hour, and nak ke Solaris untuk iftar dengan ex-Patimas. Dari dulu lagi panggil iftar, tapi sejak ramai org dok kata yg sebut iftar ni poyo, terus elak. Padahal panggil dulu sebelum ramai org pakai, sekarang geng2 errr suka sebut arab2 punya perkataan ni. Takpelah, loh ko sek mu lah.

Toodles