Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

#ramadan (bulan biru)

Dah sebelas hari dah puasa. Maka, selamat berpuasa.

So, puasa tahun ni?
Macam biasa, minggu pertama mostly memang kat rumah je la melepet. Dah masuk second week ni berderet pula plan berbuka puasa ngan kawan2. Well, bila lagi nak jumpa kawan kan?
Tapi bersabar je la dengan duit mengalir macam air. Baru 2 minggu dapat gaji dah nak jatuh miskin dah T_T


Terasa lepas raya nak cari keje part time. Nak cari duit lebih, nak kumpul duit banyak dalam masa singkat. Hmm sedih betul bila terpaksa jadi hamba duit ni. Tapi nak buat cemana, banyak benda nak kena setelkan. Lagi lama lagi banyak nak kena bayar. Tu pun belum masuk mama da bunyi2 tanya taknak tuka kete ke oh dengan bila nak repair Kelisa -__-

Yelah, tau sendiri pakai pandai2 la repair. Bukan taknak, tapi ni gigih la ni kumpul duit nak repair kete. Banyak plan ngan duit yang simpan tu. Nak cat balik Kelisa, bayar hutang ngn lilD, setelkan credit card, belikan Rezza laptop. Semua nak. Tu tahan je nafsu bila terasa nak beli pape. Tak baik …