Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Seorang Puan

Lucky I'm in love with my bestfriend <3 nbsp="">

Kira turun

Makanya, bila kau berbuat baik, atau cuba bersikap baik dengan orang, tak semestinya they will return the same gesture to you. Buktinya? Bila kau ada satu hubungan dengan bos, yang mana saling tidak menipu antara satu sama lain, kebenaran tentang orang mengata atau bawa mulut di belakang surely akan terbongkar. That's what happened to me, bila bos tetiba je bengang cakap kau bitching behind his back, kau bersabar. Tunggu sampai dia balik sini (or the next time you see him/her), confront. He asked why I didn't call him to ask? Satu, we both were hurt, so we might say something we both regret (atau aku kena buang kerja). Keduanya, I'm a true believer of settling things face to face. Result? Better than you expected, the truth and much more. Trust and the unspoken bond of respect as well. Oh, juga remark dari boss yang kau ni jenis jujur sampai kekadang rasa rude macam nak kena pecat. But hey, the rudest people is the honest man. Buat apa nak tanam tebu kat bibir pastu tambah…

Demotivated

Tak tahulah kenapa makin hari jadi demotivated pulak nak kerja. I can sense that I am not as productive as I was before. Tapi rasanya selalu je menyiapkan kerja atau menjawab semua pertanyaan. Hurm.

As my role is more to result (money) oriented position, bila orang lain tiada kerja, kau yang bertanggungjawab. Tak senang. You will be under microscope all the time. Buat kerja gila-gila pun takda la pulak nampak bawak kanta pembesar. Hurm.

Or mungkin sebab apa yang jadi sejak kebelakangan ni buat aku rasa tak seronok kerja? Dengan colleagues yang banyak support dah nak berhenti, aku pun rasa makin tak seronok kerja.

I don't like being unproductive, sebab it will be seen by other people and, aku rasa tak puas hati. Tapi tu lah, soal hati ni pun payah gak nak paksa, kalau dah demotivated, cenggitu je la gayanya. Urgh!

Sepatutnya lagi nak kahwin, lagi lah bekerja keras nak cari duit nak kahwin. Tapi? Haih la. Kadang-kadang rasa penat sangat, sebab weekend pun dah bukan masa kau sendiri,…

Sesekali

Bila ada time, mula lah datang malas. Kerja semua urgent, satu pun tak jalan.
Bila ada time, mula lah teringin nak makan macam-maca. Tak sedar kena kurangkan berat (bukan setakat untuk mencantikkan diri, juga untuk kesihatan sebab doktor dah bising)
Bila ada time, mula lah merapu.

Dan sekarang, selalu sangat nak berjiwang kat Twitter and blog. But yeah, I'm too happy.

Dulu masa takda sesiapa happy juga, ada kawan-kawan yang baik, setia. Yang paling penting ada family, yang love you unconditionally, and supporting you no matter what.


Tapi sekarang rasa lagi happy, lagi lengkap. Terutamanya bila tengok tunang dan family ngam, mama seronok bakal menantu datang makan, papa suka tegur dan abang boleh bercakap.

I am blessed.

And you, thank you.


Toodles :)

#nowlistening - Photograph (Ed Sheeran)

Darjah Satu Dah

Blog turned 7, so Happy Birthday! Belated, but it's never late :D

Kalau budak betul dah masuk sekolah darjah satu dah.


Banyak yang jadi for the past 7 years. Suka, duka, naik, tergolek semua ada. Alhamdulillah, I'm at my best moment now. You should be a happier blog now :) You're my longest relationship ever, but someone is going to fight you :P

Pengalaman masa darjah satu, masuk sekolah cikgu marah sebab pakai kaler pensel member, because mama bought our own while others bought a pack (like school-starter pack) from the school. Tak ingat dah cap apa my color pencil but I do remember it has clowns on the packaging, while others are Luna. I don't like mine sebab kaler dia cair, so dok pakai la yang member punya, sebab Luna kaler terang and pekat, was so jealous. Pastu kena marah ngan cikgu, sobs! Ala cikgu pun, member kasi je pinjam, cikgu pulak perli sapa suruh tak beli yang ni. Kecik hati saya. Sudahnya, balik mengadu ngan mama, but unlike kids nowadays, of course la …

Twenty Fifteen: The Beginning

New Year
New Hope
New Love
New Life


Dah lama tak update blog. Rindu tetiba. Dah siap masuk tahun baru dah.

Alhamdulillah, for this new year, I can't thank Allah enough, been giving my highest gratitude but it still won't be enough.

I have more adorable anak buah, loving family, faithful friends, found the love of my life, climbing up the career stairs, And it is just the beginning of the year. I'm at my happiest moment, for now.

Looking forward to more things, good things. A wedding to attend :)



Love,
Stay with me forever, will you?