Friday, February 25, 2011

..broga..

tak igt dulu pnah wat x entry ni.
tak apa, abaikan..


sejak 2009, dah 4 kali naik broga.
dari tak berapa famous broga ni, sampai lah nak naik pun jam dia punya famous..


1st time naik:
7th December 2009


Ahli:






2nd time naik:
5th June 2010

Ahli:
Warga Party-mars






3rd time naik:
24th July 2010

Ahli:
Mohd Khairi dan Zaren Mukrish








4th time naik:
20th February 2011

Ahli:
Johan Bambam, Liana Dingding, Khairi Tamtam n Mok


(gmba satu je, xpool lagi)


Lumrah org Malaysia, makin famous satu tempat tu, makin ramai org pergi and makin banyak sampah.
Sila ada kesedaran sivik sikit, jgn buang sampah merata2.
Tolong bawak extra plastic utk simpan sampah2 korang and jgn main letak kat tepi je..
Angkut la sampah tu turun sekali..
Nasi lemak berbungkus2, air berbotol2 yang berat tu boleh pulak ko bwk naik, plastik kosong ngn bekas makanan yg ringan tak larat pulak ko nk angkut turun kan?
Pengotor punya orang. Hish!


ok,
lain kali nk ajak naik broga, wa kene pikir banyak kali dulu..
da jemu da nih..
huhuhu

ok, bye!

pies: nak balik dah. wa ada majlis perkahwinan yg nk diuruskan.
piespi: gmba adalah dari macam2 source koleksi penulis. ada dari kamera sanggih, x canggih, pns dan henpon. haram maklum

Monday, February 14, 2011

..sempena lima tahun..

Hola!

Good morning to good people ! =)
ok, even if u're not that good, i bid you too.

Hari ni bangun awal, naik train n arrived mebeng early.
sama awal ngn pekerja dia. hebat lah!
Kenapa naik train?
well, kereta sy kene hentam oleh budak umur 22tahun T_T
and nope, bukan saya yg drive recklessly, i was static/stationary.
dia reverse dgn lajunya dan patahkan gigi ikan saya dan sumbingkan bibir ikan saya.
malah dagu pun tercalar.
and masih ada hati nak marah aku mula2 sebab dia kata aku bawak laju and hentam dia.
urgh! bad habit driver!
nk reverse tak pandang kiri kanan depan belakang atas bawah.
so, peeps, next time u want to reverse ur car, dont merely depends on ur car sensor.
check ur rear mirror, side mirror and turn ur head around to confirm it.
and reverse SLOWLY, idiot!
(ok, sorry aku stress)

menambahkan stress, i sent my car back to semenyih so that papa can repair it and charge the boy.
was thinking, and suggested by my sis to take her kancil to work.
nah, i dont mind driving stick.
aku bawa kereta takda reverse sensor pn tak pernah hentam kereta orang :-"
tapi yg bestnya, otw kami nak balik, the car was jerking.
we made it until bukit jalil, and stopped to refuel the car sbb igt it was bcuz the fuel.
then kereta boleh start, and moved, tp not that long.
akhirnya kami yg tsadai tepi  jalan -_-"
something wrong with the plug, i think.
itulah kesimpulan kenapa naik train. panjang nau kau punya cerita kan?

well, today marks something to someone.
for those who celebrates Valentine's day, happy celebrating it.
tak kisah lah kau agama apa, intention apa, itu aku tak nak masuk campur.
but it does marks my 5th year of being single..!!
woot woot!
haha happy? well i am a happy single lady.
jadi maka dengan itu saya mahu mengucapkan terima kasih kepada bekas teman lelaki (urgh tukar pada jantan gila bole?) kerana memutuskan perhubungan kami kerana sy yakin kalau sy masih berhubungan dgn dia saya tidak bahagia seperti saya sekarang. sbb wahai org gila, being a single woman is better, happier than being in a relationship with u sbb ko gila dgn bangang. sekian. hahaha



well, don't feel bad about yourself if u are single.
life means more than being in a relationship.
bagi aku, yes aku ada juga iri hati tgk org ada kekasih/suami. pergi kerja the other half yg hantar, salam, cium tangan (tgk kt mebeng td).
tapi aku rasa it's not my time yet, and if God's willing, the day will surely come.
kan?
kalau tanya aku nak kekasih/suami atau tidak, I would definitely answer yes.
but it's not the time and i am surely waiting the right person will come. not the perfect person =)

oklah, ini demam terkejut datang awal buatkan entry panjang macam ni.


ok, bye!