Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

.that moment.

hurm

who would have guessed?
my last post in the blog was half an hour posted before my sister passed away..
malam tu kan x bole tidur, tak sangka takleh tidur tu sebenarnya bersebab..


hurm

she was a good sister
sape2 yg kenal arwah would agree
Arwah antara orang yg baik2 yg aku kenal

hurm..


al-Fatihah

..Hanging by a moment..

Hey ya..

Yes, dah lama tak udate blog, as usual, no surprise..
Blog bila ada masa dan kemahuan..
Sudahhnya,memang terabai begitu sahaja..

Anyway,
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Consider adalah yang membaca blog ni, kalau takde, boleh abaikan je..
I blog as a medium to express how I feel, bukan wajib untuk sesiapa pun baca..

See, dah start nak merapu tak tentu hala, memang Ramiza..


Nothing much happened for the past few months (if I'm not mistaken)..
Just the normal, routine life I was and still having..
For the past month, I was staying alone as my sister went home to our parents' selling ayam golek/panggang kat bazar..
Dan hidup pun makin berterabur..
Baru nak menyelesakan diri hidup alone, Mokmok pulak patah rahang..
I gave my attention to him and ignore other things..
Sebabnya, as I usually am, aku memang ambil masa to do things..
Bila mok on wet food and strict diet, kena feed, tunggu dia makan, tidy up his mess, I just couldn't concentrate on other things..
Sudahnya, be…

..Nothing..

"Am I better off dead? Am I better off a quitter?"


Hurm..
Hurm..

Sejak kebelakangan ni badan semakin cepat penat..
kepala pun cepat pening..
Sejak dah balik keje ni, makin penat even keje x brape byk pun..
Pembawakan ubat kot?

Sekarang ni sibuk pindah ofis..
Nanti rindu lah dgn kawasan tenang seperti resort kononnya ni..
I'll miss the less busy traffic too..


Hurm
Sebenarnya entahlah..
Susah mau cakap..
Maybe it needs time..
Just maybe
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

..hati tak keruan lah..

apeke pelik plak dashboard skarang..
nampak nau da lama x apdet blog..
huhu


ouh well,
aku keje kt patimas ni da 2tahun sebulan dan 10 hari...
skarang pun masih lagi patimas..
tapi dah subsidiary lain..
sebabnya..hurm itulah..yg itulah..

anyway..
selama kerja swasta dan kerajaan tak pernah nak hire aku bekerja ni kan..
aku tak pernah dpt bonus..serius tak tipu..
even kawan2 aku yg kompeni lain pn, ada juga yg xdapat bonus..
increment?
merasa skali je la tahun lepas..tahun ni xda dah..
sbb kompeni bukan dalam keadaan bagus..
maka sesiapa yg slalu dpt bonus ke yg keje kerajaan dpt bonus stgh bulan ke..
bersyukurlah weh..
yg keje kerajaan jgn dok ckp la kami yg keje swasta dpt bonus bbulan2 la increment bjuta2 lemon..
kecik hati kami yg kuli ni tauuu..kami bkn keje kompeni GLC ke multinasional ke..
kompeni bese2 je...
korg dpt yg sikit pn kira bagus dr kami ni..
kan kan?

ouh itu isu lama..
tapi sebab xnak isu ni berbangkit pada masa yg akan datang..
masing2 beringatlah, korang bmegah ke m…

..berbulan punya update..

Pergh..
habuk da mcm gunung..hihi

anyway, saja terasa nak apdet blog..
tapi tatau nk apdet pasal apa..

for the past few months, i mean since new year..
banyak tu memang banyak la things had happened kan..
macam2..

berjaya jahit patung
pergi bali
er isu kompeni
isu diri sendiri
kawan ni kawen
kawan tu tunang


banyakkkkk...

so for now, er..bye boleh?

mini D, made with love by me =)
telor got engaged!
leaving on a jet plane..er no!
in bali at last!
a proof dat u need to wear dis kain entering a sacred place
see that white little furball? his name is teddy <3
one of my many sponsored baju. thanks aunty yam! *love*
at last, zaren's many kenduri ended =p
a friend of mine since i was 7 yrs old <3

ok then, toodles!