Tuesday, November 8, 2011

grow some balls and suck it up!

ni entry aku cakap awal2 aku nak maki hamun orang..
sbb aku da cukup baik sebenarnya tegur secara berhemah
bukan seperti aku sound org lain..

SO KALAU TAK SUKA JANGAN BACA, BLOG AKU BLOG BODO2 JE


mcm aku ckp, aku sound receptionist aku lg teruk kot dr kau..
ok cani..

aku tegur elok2, ko nk cari gaduh ngn aku eh?

aku tegur elok2 kot bongok! kalu x aku da sound direct siap maki hamun..
bodoh!

btw, ni pun blog aku kan, suka hati aku la aku nk tulis apa..
yg ko rajin sgt nk dtg blog aku kenapa?
dah xda balls sgt nk counter attack ngn pompuan?

aku tulis secara general bagi nasihat, kalau boleh jgn spam group..
yg ko ni bukan jantan nk take it as advice and suck it up kenapa?


btw, sebenarnya, aku mmg nk remove ko dr friendlist aku..
cuma aritu xsempat buat, ko da delete aku..
tapi kan, ko tau x, kalu aku delete kau pun, tapi ko spam kt group, aku leh baca jugak la..
nama pun group kan? like i've mentioned before la..
wall kau, hak kau..tp w all group, it means everyone in the group's business la!
ke susah sgt nak paham?

oh satu lagi
KAU YG ADD AKU KAT FACEBOOK DULU!
bukan aku!
aku pun tak kenal kau..sbb tgk byk mutual friend je aku accept..
huh!

aritu ko tulis post yg konon ckp aku menyusahkan kau nk cr nama aku n delete n block aku tu, aku dah malas nk layan dah..
skali bila aku tgk balik ko nak menyindir tiap kali post, tu dah melampau..
GROW BALLS N SUCK IT UP LAH!
org len semua da cakap kt kau, jgn layan dah..
yg ko nk panjang2 kn cte kenapa?
sudah2 la weh!
buat cara org dah dewasa sikit..
tu aku ckp, org tegur, suck it up!
mature 101 kot...


nk kene tulis mcm ni ke baru ko nak paham?
ke bila aku tulis cani, nt ko nk ckp, "ape pnya pompuan xda adab, nk bising sana sini"
sapa yg dok memekak melolong kt setiap post skarang?
huh

oh ye, gaya penulisan sy mmg hebat..
sbb tu la ada org jugak sudi folow..
and sudi stalk..kan?

Friday, November 4, 2011

It's 4 am

Well it's actually 4.15am already..
Xle tdo sejak tjaga tgh malam td
Memula risaukn lil d, smpai dia da blk pn aku tetap gk xle tdo -_-

X lama lagi nk raya haji..
Tidaklah berapa mempunyai perasaan pun
Yolah, thn lpas mama&papa g haji, 2 thn lepas msuk spital, 3 thn lepas kene keje.. Tahun2 sbelum tu kira holiday blk umah -_-

Thn ni maybe la laen sket since da ada kakak ipar kn..
Tp tatau la apa yg lain nya
Sudah ade gk g piknik ke mana ke


Anyhow, sape yg blk kampung arini, semoga selamat sampai yeh..
Be extremely careful during this long weekend =]

Ok, bye

Mokmok pn da sdap tdo da

Thursday, November 3, 2011

..blog saya bukan blog tarik duit =) ..

Well...

Sejak beberapa menjak ni aku ada annoyed sikit lah ngn dak U aku neh..
sbb stiap kali aku dpt notifications kt tpon, dia ada post something kt group alumni..
aku pun dgn semangatnya buka la kt tablet, sbb dr hengpong xsanggih aku tu, nk buka grup kene dr browser..renyah!
buka2 org dok tampal iklan promote blog..
ok fine..xpelah, dia nk cr rezeki..

tapi kan.....kalau kannn...
dah smpai 2 3 4 kali sehari jadi mcm tu, semestinyalah aku annoyed.


ok, aku tidak lah ada perasaan hasad dengki dgn org yg generate income from blog/churp2/says.my
aku respek lah sbb ko rajin kan nk buat benda2 tu, dari aku yg malas gila nih..
kalau ko nk spam kt wall ko sendiri, nobody wud mind..
tapi kalau ko spam kt a purposed group, it wud be everybody in the group's business..
get it?

camni, wall kau, hak kau..
tapi wall group, hak group..
setakat nk post seketul dua spt yg aku tgk ada dlm tu..xksah lah..
itu namanya nk promote perniagaan dan peluang..
tapi kalau sehari empat lima kali, ape cite bai?
tu bukan promote dah namanya, tu desperate!

aku ada gak kawan2 yg buat duit dr blog..
kagum aku ngn dorg sbb dpt beli gadget canggih2 dr blog earning..
tp diorg yg berjaya ni, xde la aku tgk smpai spam merata2 nk canang dia nye blog or link churp2 etc..
i mean, dok spamming mcm tu do u nothing good..
yg penting ko pndai promote blog ko in a minimal way..

yes, aku pun ada nuffnang nye iklan kt atas tu..
tu dr dulu ms zaman x ramai org blog aku da letak..
masa tu bodoh, semua plugin nk letak..
aku xpnah check pn berapa earning aku..kalau 0 pun m not surprised..

in a way, sebenarnya isi blog kau yg akan attract org ke blog kau..
kalau kau dok post benda yg kau copy paste (or salin) dr blog org, newspaper, n setakat itu je mmg xde org minat bai..
pastu ko pun pegi la spam segala pelusuk alam tentang blog kau..and churp2..and says.my..
haiya...
sakit mata tau..
cuba ko mantapkan skill menulis, xpun jd la blogger gosip ke..untung2 ko jd sefemes BeautifulNara..who knows?
tp setakat mengkopipes, xyah la bai..aku gugel xsampai pn blog kau..

dalam 2 3 bulan lepas..
ada receptionist opis aku, suka nau letak link dlm group opis aku dlm fb..
i mean link blog dia, promote bisnes dia, suruh like gmba anak dia..
scr frequently..
so masa tu aku sound kt status fb aku, ckp grup opis biarla utk opis, jgn nk constantly promote diri sendiri dlm tu..aku rasa dia baca kot status tu..
if she did, she took it well..
she stopped pasting those links, she didnt delete me from her friend list n we still smile to each other..
dan aku tengok, perniagaan dia berkembang je..even without spam wall group =)
kalau rasa nk low bajet nye mekap or henna, leh la carik dia (tgk, aku siap promote lak)
and that is how u should react to any criticism or comment...
bukan laa pegi maki hamun n delete siap block org tu..
nampak sgt ko x mature, even ko da tua n ada anak..
well maturity doesn't have anything to do with age, cuma u're supposed to be more mature as u get older :P


btw, blog aku ada 11 follower..mmg sikit kan?
tapi aku bangga sebab aku xletak benda alah follow kt tepi tu pn, dorg sanggup cr cara nk follow aku..
better dr org add tp x baca kan?
eh yg x follow aku pun ada je pembaca setia entry aku yg merapu2 dan x menjana duit langsung nih..hehe

so, siapa yg jenis mcm org yg aku encounter hari ni;
aku tak dengki kau nk cari duit..
tapi dr cari duit sambil menyakitkan hati org, aku rasa x manis pun in the return =)
korang dah tua, pandai la fikir kan? =)


da byk kali nk update ios5,tp x bjaya..
stress tul ble ko linux user yg xleh donlod n pkai itunes -_- wireless konon!


ok, bye!

Wednesday, November 2, 2011

..just because takde idea..


dah nk dekat 2bln abg tunggal aku jadi suami orang..
tahun depan dah nak jadi bapak orang..
semoga berbahagia hingga ke selepas akhir nafas..
semoga anak dalam kandungan selamat dan menjadi anak sedara sy yg soleh n baik =)