Tuesday, August 23, 2011

..gambar selalu juga menipu..

satu dua hasil dari pergi bercuti menghabiskan duit.











ok sbenarnya dr 1 tempat je.  ni pun buat syarat update blog.

ok,bye!

Wednesday, August 17, 2011

..jgn baca perihal hati buruk ni..

Dah lama tinggal blog.
Sepatutnya kita start semula dgn entry yg happy.
Tapi... I am just not in the mood..
Update blog pun sebab ketidakbolehan utk tidur.


Izinkan nak meroyan.

It is just an endless ranting that surely waste ur time. Tak payah buang masa baca. Aku serius.

Aku bukan seorang Muslim yg baik. Itu aku mengaku.
Tapi jgn pula kata aku tak berusaha to be one, kau takda dgn aku 24/7

Apa yg aku pelajari masa belajar Tasawwur Islam zaman SPM dulu kan, memang sifat manusia aPabila susah dan dalam kesedihan, we will turn to a higher power. Tak kisahlah apa pegangan kau, mesti bila kau susah hati ke sedih ke apa ke kau akan cari the One that u believe got the greatest power of all. Betul tak? Jgn tanya pasal atheist, setakat ni aku takda kawan dr pegangan itu, so tak pernah ada peluang utk memahami mereka. Even I am not a good Muslim, I do believe in Allah and i still turn to Him in sadness or even in happiness.

Satu perkara yang aku tak pernah lupa utk meminta dr Dia setiap kali aku menghadap;
Aku tahu dia bukan jodoh aku, cuma seseorang yg datang utk menduga. Jika benar2 dia hanya persinggahan, padamkan kasih aku terhadap dia, lenyapkan sayang aku kepada dia dan tutupkan serta jauhkan hati aku dari dia. Kuatkan aku utk tidak mengingati dia.

Aku tak minta lil D jadi jodoh aku sbb aku tahu memang takkan berlaku. Walaupun aku ada sedikit harapan that he would be the one, it just won't happen. Tapi aku pun tak tahu perancangan Tuhan. As impossible as it is, sejak aku pandai meminta begini, aku tak tahu kenapa perasaan tu makin menebal. Tak tahu kenapa sayang itu makin kuat. Juga tak tahu kenapa dia makin mesra berbanding hati ais dia tahun lepAs sedangkan masa tu senang berjumpa. Even rasa2 mcm petanda lil D mungkin org yg patut aku sayang till the end, tp aku lebih prefer utk fikir yg tu sebenarnya dugaan utk aku, halangan utk aku, ujian utk aku. Sekali lagi, aku tahu sekuat mana pun aku mahu dia, aku rasa Tuhan takkan jadikan dia jodoh aku. The maths are straight forward. Dia bahagia. Aku pengacau dan sampah. Tak parallel kan.

Aku bahagia dia ada, walaupun aku menumpang dgn melihat kebahagiaan dia. Aku gembira dia ada, even aku alone dan dia di samping org yg dia cinta dan sayang. Bertuahkan dia? Mempunyai seorang yg tidak significant pada dia, mungkin sampah atau entah, tu kena tanya dia, bertuah seorang yg worthless ini sangat menyayangi dia dan sanggup usaha utk membantu dan menggembirakan dia. And it is unconditional love. I did that just because aku sayang, bukan mengharap dia jodoh aku, bukan mengharap recognition dlm hidup dia. Aku tak tipu aku selalu rasa under appreciated tapi aku sedar aku in no position to hope for anything.


Haih..
Aku sebenarnya lelah. 3 tahun bukan masa yg singkat. Org yg bodoh mcm aku je yg tahan. N i just dont hv anywhere to go.

Kau tahu tak betapa penat dan lelahnya aku, sampai aku rasa aku takda perasaan. I stop hoping that there will be a decent moderate guy will come along. Bukan aku tak percaya dgn jodoh yg Tuhan tetapkan, cuma i am done waiting. Dia akan bagi bila sampai masa. Tapi ada org kata kena juga usaha, tu aku malas nk ckp apa sbb pnat. I am not as lucky as people around me. Bercinta, putus cinta, tup tup dah tunang, kawen dgn org yg sama or org lain.

Senang kata macam ni.. Aku bukan seorang yg attractive dr segi rupa atau perwatakan. I have nothing to offer pun kecuali hati aku. Sebab tu aku boleh sayang unconditionally walau teruk mana pun lelaki2 yang aku pernah kenal, walau worthless nya aku di mata lil D.


Tengok, entry aku pun merapu. Sebenarnya aku nk meroyan sebab hari ini hari sedih. Dan sebenarnya it's a post yg kinda patut aku nk buang sedih aku supaya aku boleh tidur, a dumpster. Typing a post that will ease my sadness and pathetic feeling that i always have. Meluahkan supaya ada harapan pagi esok tiba2 aku dah tak sayang lil D. Seronok kan macam tu? Tapi mana tAhu, mungkin ada kejadian yg boleh lenyapkan dia.


Hmm.. Kalau hati aku boleh dikeluarkan physically tunjuk kat org, mesti org takut nk tengok. Berdarah2, calar balar, retak sini sana, hancur nk berderai, parut penuh. Sebab tu sakit tu tak pernah hilang.


Ok, ok aku tidur. Thanks sbb sudi tahan mata,hati,otak utk baca benda, er klu ada org bc la. Dont say dat i didnt warned u.

Ok, bye!