Thursday, March 24, 2011

..somehow..

Even i hope for it,
But somehow, i doubt it'll ever happen..


Or i've found it but it will never be mine..


Sent using a Sony Ericsson mobile phone

Sunday, March 13, 2011

..empty chat..

Hey hey hey...


takda adab sungguh.haha


well saja nak merapu pepagi buta subuh sepiie neh.
m currently kat melaka.
kak yong's solemnization.
er dia tu sepupu zaren..

pastu petang lak balik jasin jap.
kak long/kak An nye majlis tunang.
tu sepupu shayerrrrr...hehe

errrr takda la idea sgt sbenarnye..
nk rasa bsembang, tp tatau nk bsembang ngn sape.
hoih, byk btol stock suara nk bsembang..
pdhal baru lepas melalak 3jam kt DP td..
dah lama tak ber karaoke..
td pun pegi ngn shepha, zaren, keri, amy(err btol ke eja? she's KY's sis), zatul (zaren's cuz) ngn wan (KY's bro)..
hajat d hati, kalau takde plan mlm td, da balik kl da..
tp tetbe ada plan..
best melalak melepaskan tensen..
and good company keeps u happy =)


hurmmmmm

feeling kinda lost.
rasa hati semakin kosong.
haih~


ok, bye

Thursday, March 10, 2011

..you take care..

Tadi..
tiba-tiba teringat seorang kawan lama.
Sebenarnya teringat sebab bila buka yahoo mail, update ex-girlfriend(kot?) dia tpampang which reminds me of him.

Searched his facebook, found it, and i smiled.
He used to be my bestfriend.
Maksudnya, he used to be there for me especially during my hard times.
Dia yg belanja aku makan bila aku takda duit, which of course i did return the same favor.

We've known each other from the sport that both of us like.
Being in the same team moreover the same position made us a source of gossiping..
huhu
tapi kami tak pernah bercinta. serius.
kutuk mengutuk adalah aktiviti utama, tambahan lagi sebenarnya he was my senior during upper secondary.
dia suka cakap aku gemok, and aku pernah baling roti kat dia sbb dia ckp i ate too much no wonder i am fat, sdgkan tu adalah makanan yg sedikit aku sentuh setelah penat seharian jaga game.

tapi bottom line is, selain dari kutuk-mengutuk, both of us had good times together.
he was there for me during my bad/hard times.
he was there.
n i've tried to do the same to him.

hurm rasanya macam dah setahun lebih kot tak jumpa dia?
the last time i saw him, he asked my help over something.
had a good talk, last kutuk mengutuk.
and we never see each other again.

saya buka facebook dia.
dia dah berjaya (i would say) dalam karier dia.
dia juga da ada kekasih yg cantik who suits him dan they are happy.
and, i feel happy for him. seriously.
sbb he used to be my bestfriend, of course sy mahu dia berjaya, and he did it.


anyhow, tiba2 teringat.
if, u read this..just wanna say something that i failed to say before.
thanks for being my bestfriend. thanks for being there for me during my hard times. thanks for the good times.
tapi sila jangan lupa jemput kenduri kahwin nanti. teringin nk tgk kamu naik pelamin kahwin ngn sape. haha


like we used to said to each other..you take care =)

Tuesday, March 8, 2011

.. 100th international women's day..









When:  Tuesday 8 March 2011
Where: Everywhere
What:   International Women's Day (8 March) is a global day celebrating the economic, political and social achievements of women past, present and future. In some places like China, Russia, Vietnam and Bulgaria, International Women's Day is a national holiday.
Why:   Suffragettes campaigned for women's right to vote. The word 'Suffragette' is derived from the word "suffrage" meaning the right to vote. International Women's Day honours the work of the Suffragettes, celebrates women's success, and reminds of inequities still to be redressed. The first International Women's Day event was run in 1911. 2011 is the Global Centenary Year.



(read more at : Official International Women's Day Website)







Selamat Hari Wanita Sedunia.

Marilah kita menghormati sesama wanita samada yg muda atau tua. Yg  lelaki pun lebih dialu2kan untuk hormat wanita.

Hurm, aku tak pandai sgt nk put on the perfect words, tp being a woman is a privilege. Respect yourself and others will respect you. Without a woman, there won't be a man or other women. So jagalah diri sendiri, dan jangan rasa kecantikan luar tu lebih penting dari kecantikan dalaman. Kalau dapat balance lagi bagus, tapi jangan lah jadi bimbo lepas tu tambah dgn perangai b***h. Kan buruk nampak, orang pun tak nak respect.


Btw, mebeng ada buka booth sempena hari wanita sedunia dgn kerjasama Kementerian Pembangunan Wanita (kot). Sesapa yg ada kt dataran mebeng, dialu2kan lah ye.




pies: sy x pakai bju pepel arini. sbb malas nk gosok. org keje mebeng pn xpkai.


Monday, March 7, 2011

A day in mebeng

A day in mebeng



pies: just nk test live blogging direct ke blogger. sblom ni pkai flickr. and sorry la blog makin buruk.hahaha

Thursday, March 3, 2011

..t.i.g.a..

Well,


Happy 3rd birthday dearest blog..

Hari ni genap 3tahun blogging d blogspot. Thn ke berapa bblogging sejak friendster, tak igt..
so, selamat 3thn Angel of the Devil =)



ouh, selamat hari lahir juga kepada melur natasha
untunglah bday ko sama ngn blog aku, dpt la wish..hahahaha
she's my ex-unimate, ex-teammate, ex-captain dan masih lagi tripmate yg tegar..
hope all ur dream come true.
semoga murah rezeki dan segala persoalan yg belum terjawab dapat dijawab.
levya!



pies: arini ari kedua MC, demam selsema. pelik sbb jarang dmm lebih sekali in 6 months. ni baru 2 bln da demam balik