Friday, March 20, 2015

Sesekali

Bila ada time, mula lah datang malas. Kerja semua urgent, satu pun tak jalan.
Bila ada time, mula lah teringin nak makan macam-maca. Tak sedar kena kurangkan berat (bukan setakat untuk mencantikkan diri, juga untuk kesihatan sebab doktor dah bising)
Bila ada time, mula lah merapu.

Dan sekarang, selalu sangat nak berjiwang kat Twitter and blog. But yeah, I'm too happy.

Dulu masa takda sesiapa happy juga, ada kawan-kawan yang baik, setia. Yang paling penting ada family, yang love you unconditionally, and supporting you no matter what.


Tapi sekarang rasa lagi happy, lagi lengkap. Terutamanya bila tengok tunang dan family ngam, mama seronok bakal menantu datang makan, papa suka tegur dan abang boleh bercakap.

I am blessed.

And you, thank you.


Toodles :)

#nowlistening - Photograph (Ed Sheeran)

Monday, March 9, 2015

143

I love you, maksudnya.

Juga, to forever.



You saved me, and you love me. And I can never than you enough.

Friday, March 6, 2015

Darjah Satu Dah

Blog turned 7, so Happy Birthday! Belated, but it's never late :D

Kalau budak betul dah masuk sekolah darjah satu dah.


Banyak yang jadi for the past 7 years. Suka, duka, naik, tergolek semua ada. Alhamdulillah, I'm at my best moment now. You should be a happier blog now :) You're my longest relationship ever, but someone is going to fight you :P

Pengalaman masa darjah satu, masuk sekolah cikgu marah sebab pakai kaler pensel member, because mama bought our own while others bought a pack (like school-starter pack) from the school. Tak ingat dah cap apa my color pencil but I do remember it has clowns on the packaging, while others are Luna. I don't like mine sebab kaler dia cair, so dok pakai la yang member punya, sebab Luna kaler terang and pekat, was so jealous. Pastu kena marah ngan cikgu, sobs! Ala cikgu pun, member kasi je pinjam, cikgu pulak perli sapa suruh tak beli yang ni. Kecik hati saya. Sudahnya, balik mengadu ngan mama, but unlike kids nowadays, of course la kena marah balik, takde maknanya mama nak beli baru. Haha! Itulah pengalaman masuk kelas 1 Hijau, SRK Zainab 1.

Baaanyaaakkkkkk nak tulis, tapi guess I have someone better to share, so I tend to share it with him rather than here, unlike I used to before. Semoga perasaan dan ikatan ni berkekalan, insyaAllah.




Banyak lagi benda nak buat ni, kerja berlambak. Kadang-kadang rasa nak menangis je, tapi alhamdulillah, niat yang baik dan faith, everything can be endured, aite?


So, toodles for now :)