Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

..those shud b forgotten..

Sekarang ni mmg musim kekasih lama mencari balik kah?



Memang sekarang musim kekasih lama muncul kembali kah?



Kenapa kekasih lama semua menyibukkan diri untuk muncul kembali?




Ouh lupa, bkn aku dah disregard mereka semua bukan bekas kekasih ke?
Satu, perangai celaka nak jadikan aku kekasih no 2..
Satu, perangai super sangat celaka yg amat dok menipu mcm kau handsome sgt sedangkan bekas kekasih yg pertama lg baik rupa pastu tak sdar diri awek baru kau tu baik hati pastu dah kene tinggalkn oleh dia sbb she absolutely deserves something better than u..
Eh panjang pulak..


Sekarang mmg musim kekasih lama muncul balik ke?


Eh, smlm ada baca psl Kg Baru utk org bukan Melayu..tp kn, aku rasa sekarang bukan ke rmai org bukan Malaysia dok situ ke?

ok, bye!


pies: arini wa drove a stick, came all d way from semenyih and surprisingly smpai opis bukan 9.15 akan tetapi 8.15 di mana 15 minit awal dr waktu bekerja sdgkn selama ne datang plg awal 9.30..bravo! (pies pn nk pjg, cit!)

..ketahuan..

Baru aku tau..
Ayah aku dlu blajar wat demolition..
Dia kata stakat bangunan 3 tingkat tuh boleh lagi kalu nk runtuhkn..

Baru aku tau..
Ayah aku penah cuci gmbar sendri..
K.ida kate mungkin masa tu dorg xda keje, sok buat kelas mcm2..
tmasuk kelas cuci gmbar kot?

Yang ni dah lama aku tau..
Ayah aku mmg pegawai yg selalu marah..
Dia selalu buat lawatan mengejut ke balai pkai kete personal..
Sebab tu polis kelantan dlu x curi tulang..
sebab kalu nasib tak baik bapak aku lalu pkai kete personal..
xde siapa nk inform kau tgk2 kantoi curi tulang..
kan ke haru jadinya..


pies: sebenarnye happy sbb sok smpai khamis bos aku takde dlm opis..
yeay!

piespi: sok kna bangun awal sbb kene g keje dr semenyih..blergh! kene ulang alik semenyih-bkt jalil time peak hour! sungguh x menarik


ok bye!

..when a bulldozer gets fired up..

Tiba tiba kekasih lama cari..
Ok, skarang aku tanak ngaku de kekasih lama..
mcm celaka!

konon nk jadikan aku awek kedua..
katanya dah try kekasih sekarang, bosan makan benda sama tiap2 hari..
aku amek bulldozer potong dick kau buleh?
kau dah tua, igt Tuhan sikit..
tak byk pn, sikit pn jadi lah..
aku pun perangai bukan malaikat..
tp aku beringat, sbb sedikit terselit igt Tuhan..
mungkin sebab tu Tuhan masih menghalang aku nk buat kerja jahat..


kalau aku kate jantan sekarang semakin celaka, org marah..
tp ramai yg mcm celaka..
aku tak kata semua, tp ramai..


ape celaka nasib aku knal jantan2 celaka neh..
kau igt aku patung? fine..
tp aku bkn barbie doll..
aku patung little devil tu..
i won't be nice..
m not nice at all..

bak sini dick kau aku potong..
berani?
kalu berani baru aku buleh jadi awek no 2 kau

..higher power..

Bila kau berniat nak buat benda jahat
Tiba2 Tuhan jadikan sesuatu utk halang kau dari meneruskan..
maknanya mungkin Tuhan masih sayang kau..
sebab Dia pelihara kau dari buat benda jahat..

Tapi..
kau sayang Tuhan tak?

..mari siat kulit lepas tu letak air limau..

Seikhlas hati..
Seikhlas-ikhlasnya..

Jangan sesekali kau jadi macam aku.
Sakit.
Sungguh sakit.
Memang  ada gembira, memang ada bahagia.
Tapi mari aku tanya, seberapa lama?
Kau yakin ia kekal untuk sejam?Sehari?Seminggu?Sebulan? Mahupun setahun?

Sepatutnya aku contoh paling sempurna.
Sakit tau tak?
Dua tahun setengah bukan jangkamasa yg pendek.
Walaupun tak mustahil, tapi ia sudah kebiasaan.
Proses itu sukar macam kau saja2 siat tangan kau lepas itu letak air limau.
Jadi jangan tanya kenapa kau boleh dan aku tak boleh.
Jangan tanya kenapa aku tak mahu sedangkan aku memperingati.



Cuma mahu mengingati, tak kira kepada siapa.
Jika ada potensi mahu jadi seperti aku, baik kau back off..
Sebab aku tahu, sebab tu aku bagitau..Kan?


p/s: bakpo la ngepek ngabe gini..ne blako keh nk cuti doh neh..tu la, dlu sero hebak sgt buleh ngelok, key supo kene pok di dahi tuh..padey muko

..proses melupakan dan dilupakan..

ni lagu dr Abdul & the Coffee Theory..
dgr lagu dorg sjak awl thn lepas rasanya..
masa tu encik org gilak don yg knalkn..
de tau pn dr dear de cik dila..
masa tu aku dapat donlod sket je lagu dorg..
sbb masa tu dorg x femes ag kot?
at that time aku suka seme lagu dorg yg aku ade..
sbb lagu dorg catchy dan relaxing..
xde ah memekak kn tinge..

aritu swoh keri donlodkn 1 album..
seb bek dpt..
nk link donlod, erk tnye keri..wa tatau..
lagu recommended, Lovable, Bodoh utk Setia, Proses Melupakanmu erk bole kate semualah..(click buleh bukak utube)
sila dengar than buleh judge..

nk post lyric neh..
sbb mcm best..
and mcm kene mengena gk la kn..

Proses Melupakanmu
Senin 3 Januari ku coba menyingkirkan Semua benda kenangan yang ku dapat darimu
Selasa ku kumpulkan semua teman-temanku
Dan ku buat hari ini yang terindah bagiku
Namun tetap ku tak mampu melupakan dirimu
Dan bayangmu masih saja hantui aku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Melupakanmu
Rabu aku menunggu kabar dari dirim…

..tweet twitch tweak..

hola..

arini sbenarnye ade mood nk edit gmba..
igt buleh la nk tepek kt sini sketul dua..
tp..tp..
semue online photo editor mcm xle aplod gmba..
haih~
pkai gimp mcm basic je?xnmpk pn nk tmbah text ke ape..huhuhu
pastu tgk kt fedoraforum utk photo editing software, ade satu  tu mcm photoshop, nama dia CinePaint so try la install since repo de mmg da ade..
da bjaya install xle pkai la pulak..crashed..
huhu tpaksa la wa "yum remove cinepaint" tuh..
kesimpulan?
xdpt nk edit gmba serta aplod..
haih..


dari smlm lagi mata ne dok twitching..
sape tau kalu mata kanan twitching kenapa? ade org kate mata twitching ade bnda nk jd..
btol ke?
huhuhuhu
xbest dok twitch mate neh..rasa x best..

ouh, td kn g bank..
deposit duit utk beli sumtg which khamis dpn buleh dpt..yeay!
ape dia?
nantilah da dpt gtau..huhuhu
masa tgh bengang knape cdm tu xleh cek balance acc, aku pun terpandang duit kt tepi cdm tuh, igtkn wit wa (sbb mmg ade sekeping lg note 50)..
so wa amek la, lgpn sblom aku mmg xda org…

..peanut butter n jam..

hola..

tetbe rasa nk apdet blog..huhu sdgkn keri tgh tunggu kt mid, aku bole plak layan perasaan nk blogging kn?haha tunggu sat na keri, wa dtg lmbt td, wa kene tnjuk rajin sket evn wa apdet blog je pn..
hahaha


topik arini...
ape yg saya tak suka ketika memandu!

1. org perasan bwk kete f1, slow gile pastu dok belah kanan!
ne mmg spesis mbuatkn darah go upstairs..haha sbbnye? bknla wa bwk laju sbb saket perot nk ke tandas ke ape, tp kdg2 kte da tlewat utk ke kerja misalnye(slalu je pn..haha), boleh pulak makhluk Allah ne thegeh2 menikmati polluted air d kl neh..kalu jalan 1 lane bole sabar lagi, tp kalu jalan 2 lane, yg lane kiri tu kosong, tp agknye de rasa de bwk 200 kmph kot xnk mengalah msuk kiri..haih..ble org da kiri (pdhal salah memotong sbelah kiri..rasenyelah), de pn melajukn diri..sombong bongkak tol...so, tolong lah..kalu korang tgk dedua lane tu kosong, laju x laju dok la belah kiri, kalu ade kete lane kiri yg lg slow dr korg barulah take over..aku pn slalu gk bwk slow dan kd…

..org kasi award..

RULES 1.Thank & link the person that gave you the award 2. pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic 3. Contact said Blogs and let them know they've won the award 4. State 7 things about yourself 1. Thanx to Mek..da lama x men award2 neh..huhu
2. Sesape yg mau amek la, wa x ksah.. kalu lu rasa lu fantastic bombastic plastic, silakn..
3. ikhlas ati aku kasi..so xyh wa nk link :p
4.
tibe2 teringat lagu 7things Miley Cyrus..huhuhu
satu. genap sbulan tukar kerja. kesihatan pun makin baik
dua. wa xpnah tgk muvi duduk kapel seat. msuk platinum suite yg mcm gold class tu wa da pnah skali, tp xpnah duduk kapel seat. mgkin takdir simpankn pengalaman tu utk jiwa-met wa supaya ktorg ade 'first' moment sama2? mungkin la..
tiga. saya dah bertukar! dari windows kpd linux..huhu atas dasar kerja. tp cool guna linux, menarek..aku pkai fedora 12 =)
empat. saya ada kesayangan hati..seseorang kepada saya tapi dia bukan someone. dia sesuatu utk saya tp sy noth…