Monday, May 31, 2010

..those shud b forgotten..

Sekarang ni mmg musim kekasih lama mencari balik kah?



Memang sekarang musim kekasih lama muncul kembali kah?



Kenapa kekasih lama semua menyibukkan diri untuk muncul kembali?




Ouh lupa, bkn aku dah disregard mereka semua bukan bekas kekasih ke?
Satu, perangai celaka nak jadikan aku kekasih no 2..
Satu, perangai super sangat celaka yg amat dok menipu mcm kau handsome sgt sedangkan bekas kekasih yg pertama lg baik rupa pastu tak sdar diri awek baru kau tu baik hati pastu dah kene tinggalkn oleh dia sbb she absolutely deserves something better than u..
Eh panjang pulak..


Sekarang mmg musim kekasih lama muncul balik ke?


Eh, smlm ada baca psl Kg Baru utk org bukan Melayu..tp kn, aku rasa sekarang bukan ke rmai org bukan Malaysia dok situ ke?

ok, bye!


pies: arini wa drove a stick, came all d way from semenyih and surprisingly smpai opis bukan 9.15 akan tetapi 8.15 di mana 15 minit awal dr waktu bekerja sdgkn selama ne datang plg awal 9.30..bravo! (pies pn nk pjg, cit!)

Sunday, May 30, 2010

..ketahuan..

Baru aku tau..
Ayah aku dlu blajar wat demolition..
Dia kata stakat bangunan 3 tingkat tuh boleh lagi kalu nk runtuhkn..

Baru aku tau..
Ayah aku penah cuci gmbar sendri..
K.ida kate mungkin masa tu dorg xda keje, sok buat kelas mcm2..
tmasuk kelas cuci gmbar kot?

Yang ni dah lama aku tau..
Ayah aku mmg pegawai yg selalu marah..
Dia selalu buat lawatan mengejut ke balai pkai kete personal..
Sebab tu polis kelantan dlu x curi tulang..
sebab kalu nasib tak baik bapak aku lalu pkai kete personal..
xde siapa nk inform kau tgk2 kantoi curi tulang..
kan ke haru jadinya..


pies: sebenarnye happy sbb sok smpai khamis bos aku takde dlm opis..
yeay!

piespi: sok kna bangun awal sbb kene g keje dr semenyih..blergh! kene ulang alik semenyih-bkt jalil time peak hour! sungguh x menarik


ok bye!

Friday, May 28, 2010

..when a bulldozer gets fired up..

Tiba tiba kekasih lama cari..
Ok, skarang aku tanak ngaku de kekasih lama..
mcm celaka!

konon nk jadikan aku awek kedua..
katanya dah try kekasih sekarang, bosan makan benda sama tiap2 hari..
aku amek bulldozer potong dick kau buleh?
kau dah tua, igt Tuhan sikit..
tak byk pn, sikit pn jadi lah..
aku pun perangai bukan malaikat..
tp aku beringat, sbb sedikit terselit igt Tuhan..
mungkin sebab tu Tuhan masih menghalang aku nk buat kerja jahat..


kalau aku kate jantan sekarang semakin celaka, org marah..
tp ramai yg mcm celaka..
aku tak kata semua, tp ramai..


ape celaka nasib aku knal jantan2 celaka neh..
kau igt aku patung? fine..
tp aku bkn barbie doll..
aku patung little devil tu..
i won't be nice..
m not nice at all..

bak sini dick kau aku potong..
berani?
kalu berani baru aku buleh jadi awek no 2 kau

Wednesday, May 26, 2010

..higher power..

Bila kau berniat nak buat benda jahat
Tiba2 Tuhan jadikan sesuatu utk halang kau dari meneruskan..
maknanya mungkin Tuhan masih sayang kau..
sebab Dia pelihara kau dari buat benda jahat..

Tapi..
kau sayang Tuhan tak?

Monday, May 24, 2010

..on a thot..

i believe in true love
but i don't think love believes in me



kenapakah?


1919 24052010

Friday, May 21, 2010

..mari siat kulit lepas tu letak air limau..

Seikhlas hati..
Seikhlas-ikhlasnya..

Jangan sesekali kau jadi macam aku.
Sakit.
Sungguh sakit.
Memang  ada gembira, memang ada bahagia.
Tapi mari aku tanya, seberapa lama?
Kau yakin ia kekal untuk sejam?Sehari?Seminggu?Sebulan? Mahupun setahun?

Sepatutnya aku contoh paling sempurna.
Sakit tau tak?
Dua tahun setengah bukan jangkamasa yg pendek.
Walaupun tak mustahil, tapi ia sudah kebiasaan.
Proses itu sukar macam kau saja2 siat tangan kau lepas itu letak air limau.
Jadi jangan tanya kenapa kau boleh dan aku tak boleh.
Jangan tanya kenapa aku tak mahu sedangkan aku memperingati.



Cuma mahu mengingati, tak kira kepada siapa.
Jika ada potensi mahu jadi seperti aku, baik kau back off..
Sebab aku tahu, sebab tu aku bagitau..Kan?


p/s: bakpo la ngepek ngabe gini..ne blako keh nk cuti doh neh..tu la, dlu sero hebak sgt buleh ngelok, key supo kene pok di dahi tuh..padey muko

..proses melupakan dan dilupakan..

ni lagu dr Abdul & the Coffee Theory..
dgr lagu dorg sjak awl thn lepas rasanya..
masa tu encik org gilak don yg knalkn..
de tau pn dr dear de cik dila..
masa tu aku dapat donlod sket je lagu dorg..
sbb masa tu dorg x femes ag kot?
at that time aku suka seme lagu dorg yg aku ade..
sbb lagu dorg catchy dan relaxing..
xde ah memekak kn tinge..

aritu swoh keri donlodkn 1 album..
seb bek dpt..
nk link donlod, erk tnye keri..wa tatau..
lagu recommended, Lovable, Bodoh utk Setia, Proses Melupakanmu erk bole kate semualah..(click buleh bukak utube)
sila dengar than buleh judge..

nk post lyric neh..
sbb mcm best..
and mcm kene mengena gk la kn..

Proses Melupakanmu

Senin 3 Januari ku coba menyingkirkan
Semua benda kenangan yang ku dapat darimu
Selasa ku kumpulkan semua teman-temanku
Dan ku buat hari ini yang terindah bagiku
Namun tetap ku tak mampu melupakan dirimu
Dan bayangmu masih saja hantui aku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Melupakanmu
Rabu aku menunggu kabar dari dirimu
Tangisku coba mencarimu
Namun kau tak tahu di mana
Jumat aku putuskan ini hari terakhirku
Bagiku untuk meratapi kamu
Namun tetap ku tak mampu melupakan dirimu
Dan bayangmu masih saja hantui aku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Melupakanmu
Dan ku tak mampu
Menjalani semua
Hari-hari tanpamu
Dan aku tak tahu
Apa yang kulakukan
‘Tuk dapat melupakan kamu
Satu minggu ku mencoba mencari penggantimu
Namun kau masih yang terabik untuk aku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Itulah prosesku
Melupakanmu…
Melupakanmu..
Melupakanmu…
Melupakanmu…



byk sebenarnye nk apdet..
but cudnt find the time..
wa bz training mingu neh..
minggu dpn pn same..

ok bye!


 

Friday, May 7, 2010

..tweet twitch tweak..

hola..

arini sbenarnye ade mood nk edit gmba..
igt buleh la nk tepek kt sini sketul dua..
tp..tp..
semue online photo editor mcm xle aplod gmba..
haih~
pkai gimp mcm basic je?xnmpk pn nk tmbah text ke ape..huhuhu
pastu tgk kt fedoraforum utk photo editing software, ade satu  tu mcm photoshop, nama dia CinePaint so try la install since repo de mmg da ade..
da bjaya install xle pkai la pulak..crashed..
huhu tpaksa la wa "yum remove cinepaint" tuh..
kesimpulan?
xdpt nk edit gmba serta aplod..
haih..


dari smlm lagi mata ne dok twitching..
sape tau kalu mata kanan twitching kenapa?
ade org kate mata twitching ade bnda nk jd..
btol ke?
huhuhuhu
xbest dok twitch mate neh..rasa x best..

ouh, td kn g bank..
deposit duit utk beli sumtg which khamis dpn buleh dpt..yeay!
ape dia?
nantilah da dpt gtau..huhuhu
masa tgh bengang knape cdm tu xleh cek balance acc, aku pun terpandang duit kt tepi cdm tuh, igtkn wit wa (sbb mmg ade sekeping lg note 50)..
so wa amek la, lgpn sblom aku mmg xda org pkai mesin tuh..
ble da amek tu letak dlm purse, 'eh, ada je duit aku'..
maknanye duit tu bkn duit aku lah, so aku pandang kiri kanan blakang nk tgk kot2 sape2 ade tgh cari duit..
smbil tu aku meneruskn niat nk deposit duit, tp smpai sudah xde sape yg tercari2..
tnye kakak aku dan kawan, patut x amek..tnye lil D jugak tp de xreply..huhu
dorang kate, "simpanlah"..
muahahaha murah rezeki daku arini, alhamdulillah =)
da blk opis bru lil D reply ckp swoh simpan sbb kalu ak xamek, org len lk akan amek..hahaha lambat la mok..
btw, aritu aku jupe 10 hengget ms parking kt parking bay umah stelah bengang xdpt parking kt dpn blok..arini dpt 50 lak masa byr 50 utk org..
itu org kate "blessing in disguise" kot?
hahaha mungkin lah..

mlm sok nk bbq kt umah keri..
mlm ne nk beli brg..
yeay, mlm sok mkn bsau!
ada syipa,ada,zaren yg kompom..
mek ngn johan aku tatau lah join ke idak..(pd masa entry ne dtaip,keri xde apdet pape pn)
tp tuan rumah msti la join kn?
ke buleh wat bbq kt umah org suruh tuan rumah berambus?hahaha

percaya x aku teringin nk try wat vanilla fudge?
buat ke x, tunggu je la..
hahaha

serius aku x suka pegi sale rmai org..
lemas rimas..

oklah..
manager wa pn da bnlk..
nk tunggu pe ag sini

ok, bye

Thursday, May 6, 2010

..peanut butter n jam..

hola..

tetbe rasa nk apdet blog..huhu sdgkn keri tgh tunggu kt mid, aku bole plak layan perasaan nk blogging kn?haha tunggu sat na keri, wa dtg lmbt td, wa kene tnjuk rajin sket evn wa apdet blog je pn..
hahaha


topik arini...
ape yg saya tak suka ketika memandu!


1. org perasan bwk kete f1, slow gile pastu dok belah kanan!

ne mmg spesis mbuatkn darah go upstairs..haha sbbnye? bknla wa bwk laju sbb saket perot nk ke tandas ke ape, tp kdg2 kte da tlewat utk ke kerja misalnye(slalu je pn..haha), boleh pulak makhluk Allah ne thegeh2 menikmati polluted air d kl neh..kalu jalan 1 lane bole sabar lagi, tp kalu jalan 2 lane, yg lane kiri tu kosong, tp agknye de rasa de bwk 200 kmph kot xnk mengalah msuk kiri..haih..ble org da kiri (pdhal salah memotong sbelah kiri..rasenyelah), de pn melajukn diri..sombong bongkak tol...so, tolong lah..kalu korang tgk dedua lane tu kosong, laju x laju dok la belah kiri, kalu ade kete lane kiri yg lg slow dr korg barulah take over..aku pn slalu gk bwk slow dan kdg2 laju..tp most of the time if aku rasa aku slow dr org yg blakang aku, i'll try to keep in the left lane, kurang sket dosa org nk maki aku (kira byk gk la dosa ak maki org eyh?haha)

2. signal kereta de tu accessories je mungkin, kene bayar lebih utk dpt signal..

spesis ne pn boleh bikin wa panas.. espeseli kete besau..mntang2 la kete ko bsauuuu seske ati ko je msuk lane aku x kasi signal..haih tlg la weh kasi signal terutama kalu tmpt tu turun bukit ke jalan lurus ke..sbb tmpt2 tu most likely org nk accelerate..kalu ko kasi signal awl2, org dr blkg neh tgh pecut ne buleh la slowkn kete utk bhati2..kalu xde signal tu kn, aku rasalah dia beli kete, lampu signal tu optional..msuk dlm accessories, xnk xpe, nk kene byr..huhu

3. kasi signal bkn makna ko dpt green ligt dpt msuk lane

swoh kasi signal pastu x kasi masuk lak..hahaha xdelah, bkn x kasi msuk..buleh..aku kasi je msuk kecuali kete aku lg 3 4 inci ngn kete ko, ko kasi signal tros nk msuk pastu wat muka cam celaka..hahaha itu aku marah..bg signal, tgk dlu clear ke x bru la msuk, x g skolah memandu eh?ne main redah je..kdg2 aku yg seriau tgk kete sket ag nk kish2..huhuhu

4. dlu zaman skolah pndai lak beratur, da tua neh da xpndai eh?

ha yg ne bab men potong line..ak pn wat gk kdg2..ehehehe *malu* tp bpada2 lah..kalu x sengaja mcm sbb ko tlajak ke, aku kasi ko msuk, jgn rsau, tp kasi signal..ne yg purposely potong line spt kuar d simpang 1 way utk potong org beratur dgr sabar dr simpang yg sbelum..xpaham? abaikn..sng kate, nk potong line, berpada2 dan penuh budi bahasa ye..da tau amek jalan org, xkene bayar pn utk ko agkt tgn acknowledge org tu yg ko bterima kasih pd dia kasi ko chance msuk line (mcm ngorat lk bunyi nye)..

5. buat mcm celaka pastu xda adab

mcm point yg lepas..kalu ko tersalah ape2 la kn..mcm potong line ke, terrrmasuk tak bg signal ke, nk berebut msuk selekoh ke, bg aku tak salah kot ko nk angkat tgn or kasi beam yg ko appreciate kesabaran org tu. masa ak g UK dlu kn, jalan sempit kn, kalu kete A bg kete B jalan, slalunye dorg akn beam atau agkt tgn ckp time kasih..tak pernah ak tgk dorg miss wt cmtuh..huhuhu sila la blajar bnda yg baik dr barat..bnda buruk rajin plak ko nk ikot kn?huhu ini x, da wat kurang belajar, pastu buat muka mintak pelempang lak tuh,..rasa dan2 tu jugak aku nk turun kete kasi lempang..haha

6. jam merapu rapu

yg aku stress bwk kete kt kl ne kn, slalu jam merapu2..sbbnye? ade kete rosak kt tepi jalan, seme pakat drve slow nk tgk ape jd..kamon la weh..aku tau rakyat malaysia perihatin..tp kalu korg sgt perihatin ape kate korg benti tepi jalan tuh tolong org tu..jika tdak tlg alihkn pandangan anda ke hadapan dan sila memandu dgn bhati2 tanpa tertoleh2..dgn itu sbnarnye anda perihatin thadap bpuluh2 lg pemandu kereta blakang anda dgn melancarkn lg pjalanan..serius aku ckp, melainkn ade treller melintang, xde reason sbenarnye nk jam sbb mmg xda sbb..terutama kalu xcdnt kt lorong btentangan..so plz, perihatin kt pemandu lain ye...

7. hazard light utk hazard, emergency, bkn hujan lebat!

tolonggggggggg la jgn pasang hazard light masa ujan lebat..tolong! sbb sbenarnye korg mbahayakn diri sendri dan org len..sbb bile korg psg hazard light, korg nk msuk kiri ke kanan org sekeliling tatau sbb hazard light pkai dedua lampu la ngoi! masa ujan lebat, pasang lampu kereta, bukan lampu signal dan drive dgn bhati2..kalu rasa x yakin lg baik ko benti tepi..serius!

8. dah xda dah..keri da tunggu..


ok bye!

Sunday, May 2, 2010

..org kasi award..


RULES
1.Thank & link the person that gave you the award
2. pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic
3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
4. State 7 things about yourself
1.
Thanx to Mek..da lama x men award2 neh..huhu

2.
Sesape yg mau amek la, wa x ksah.. kalu lu rasa lu fantastic bombastic plastic, silakn..

3.
ikhlas ati aku kasi..so xyh wa nk link :p

4.

tibe2 teringat lagu 7things Miley Cyrus..huhuhu

satu. genap sbulan tukar kerja. kesihatan pun makin baik

dua. wa xpnah tgk muvi duduk kapel seat. msuk platinum suite yg mcm gold class tu wa da pnah skali, tp xpnah duduk kapel seat. mgkin takdir simpankn pengalaman tu utk jiwa-met wa supaya ktorg ade 'first' moment sama2? mungkin la..

tiga. saya dah bertukar! dari windows kpd linux..huhu atas dasar kerja. tp cool guna linux, menarek..aku pkai fedora 12 =)

empat. saya ada kesayangan hati..seseorang kepada saya tapi dia bukan someone. dia sesuatu utk saya tp sy nothing bg dia. maka dengan itu saya maseh mencari encek soulmate..sape knal dia sila beritahu saya atau tolong kasi dia GPS supaya he can find his way to me =)

lima. aku perlukan duit. siapa mahu kasi aku duit? kalu anda berminat sila text atau tinggalkan komen utk minta no akaun aku untuk korang masukkan duit..maceh in advance.

enam. secretly saya mahu kesayangan hati celebrate birthday saya tahun ini. tapi saya tahu itu mustahil impossible horrible dream. period.

tujuh. jom kita deting :p


ok,dah tamat. aku mahu tulis something sbenarnye, tp aku lupa..mungkin kain lali? (sila baca dengan yakin!pastu fikir sendri ape mksud dia)

ok, bye