Monday, July 25, 2011

..anthem..


masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah pertanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling

biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
engkau menjauh, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

andai akhirnya kau tak juga kembali
aku tetap sendiri menjaga hati

sejujurnya diriku masih mengharapkanmu



-lagu tema dari dahulu kala lagi, mungkin-
sememangnya memang kena jaga hati sendiri sbb kesayangan hati tak kan pernah akan jaga hati aku.
afterall, siapa aku kan?

Friday, July 15, 2011

..update tapi kecewa..

Dah beberapa hari kecewa.
Sbb hasil bekerja selama 2tahun hilang T_T


tapi nk buat macam mane..
orang kata takde rezeki.
terima je lah =)

tapi i am still wondering..
kenapa aku takde that "gut" feeling yg aku slalu dpt..
i mean, slalu nye kalau ada bad thing happen or something that i've lost mmg btol2 ilang,
aku mesti rasa seriau/xsenang hati n all..
tapi kali ni x rasa langsung, siap bole dgn tenangnya fikir benda alah tu tinggal kt umah..
wuwuwuwuuuu


haih...
takpelah, ada hikmahnya tu.
tunggu je lah 9900..
sementara tu bayar je BIS tiap2 bulan -___-"


hopefully, my 1st dream would be fulfill soon =)
*fingers crossing*

Friday, July 8, 2011

Salam..

Hola!


OK, rasa nak cakap satu benda je.

Tak suruh pun fikir outside the box. Suruh fikir from the other side of the box je. You are satisfying your own heart and desire as well as some other people, tapi kau jugak letak rage on others'. Aku bukan pro and bukan juga anti, tapi kau rasa fair enough tak kau buat orang lain susah, tutup periuk nasi orang dan mengganggu orang menimati hari hujung minggu? Aku dengar ada orang tak boleh balik KL even tiket dah beli sebab terminal bas tutup *kesian weekend spouse yg duduk jauh tak boleh balik KL*. Kebanyakan kedai tutup *dengar katalah* sebab taknak apa2 buruk jadi, so tutup periuk nasi buang roti mereka dalam longkang. Ada kawan yg duduk kt Kg Baru kena tumpang rumah kawan luar KL sbb takut *dan menyampah*. Kahwin hujung minggu ni? Lagi kasihan kalau dalam KL sebab orang macam serba salah nak pergi ke tak mhadap roadblock apa semua. Aku tak boleh pegi melawat kawan aku yg baru melahirkan anak. Aku tak dapat tengok Transformer 3D secara percuma sebab kena cancel sbb bos dan orang lain berpendapat lebih baik postpone dan tengok Harry Potter utk mengelakkan sebarang kesulitan jika kami balik tengah malam nanti.

There are other ways, at least a legit way to achieve your goal. Kau orang kan orang pandai belajar tinggi2. Belajarlah dari sejarah negara. Don't you know it shows political instability dalam negara kita? Kau ingat dulu2 Melaka dijajah ketika para pembesar dan Raja bersatu? Ala, tak payah go back all the ways to 1511, pergi je ingat the last PRU.


ok, nak break pegi lunch jap. bye.


ok dah petang balik ke ofis baru boleh sambung.
itu pun sebenarnya dah habis ofis hour.
tapi still kene tunggu sbb tgh upload file ke NAS utk developer..
dah nak 2jam, baru upload 32% T_T
mmg buffalo sungguh Buffalo neh -__-"


btw,
tadi masa tengahari kak dik upload gmba Rezza pegi prom.
er, Rezza tu my nephew.
Here he is:



dah tinggi and besar dah anak sedara aku tu..
well, obviously maksu masih muda sbb ada anak sdara masa skolah rendah. *takde point* -_-


apa lagi? apa lagi?
before lunch tadi mcm byk idea
sekarang dah takda.
nak balik tak boleh  lagi.
cepat la buffalo~ balik karang jam plak sbb ramai org nk balik basuh baju bersih :P

ok, mengarut.
bai!