Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

..anthem..

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah pertanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling

biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
engkau menjauh, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

andai akhirnya kau tak juga kembali
aku tetap sendiri menjaga hati

sejujurnya diriku masih mengharapkanmu



-lagu tema dari dahulu kala lagi, mungkin-
sememangnya memang kena jaga hati sendiri sbb kesayangan hati tak kan pernah akan jaga hati aku.
afterall, siapa aku kan?

..update tapi kecewa..

Dah beberapa hari kecewa.
Sbb hasil bekerja selama 2tahun hilang T_T


tapi nk buat macam mane..
orang kata takde rezeki.
terima je lah =)

tapi i am still wondering..
kenapa aku takde that "gut" feeling yg aku slalu dpt..
i mean, slalu nye kalau ada bad thing happen or something that i've lost mmg btol2 ilang,
aku mesti rasa seriau/xsenang hati n all..
tapi kali ni x rasa langsung, siap bole dgn tenangnya fikir benda alah tu tinggal kt umah..
wuwuwuwuuuu


haih...
takpelah, ada hikmahnya tu.
tunggu je lah 9900..
sementara tu bayar je BIS tiap2 bulan -___-"


hopefully, my 1st dream would be fulfill soon =)
*fingers crossing*
Salam..

Hola!


OK, rasa nak cakap satu benda je.

Tak suruh pun fikir outside the box. Suruh fikir from the other side of the box je. You are satisfying your own heart and desire as well as some other people, tapi kau jugak letak rage on others'. Aku bukan pro and bukan juga anti, tapi kau rasa fair enough tak kau buat orang lain susah, tutup periuk nasi orang dan mengganggu orang menimati hari hujung minggu? Aku dengar ada orang tak boleh balik KL even tiket dah beli sebab terminal bas tutup *kesian weekend spouse yg duduk jauh tak boleh balik KL*. Kebanyakan kedai tutup *dengar katalah* sebab taknak apa2 buruk jadi, so tutup periuk nasi buang roti mereka dalam longkang. Ada kawan yg duduk kt Kg Baru kena tumpang rumah kawan luar KL sbb takut *dan menyampah*. Kahwin hujung minggu ni? Lagi kasihan kalau dalam KL sebab orang macam serba salah nak pergi ke tak mhadap roadblock apa semua. Aku tak boleh pegi melawat kawan aku yg baru melahirkan anak. Aku tak dapat tengok Transformer 3D s…