Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Kesedaran

There will be a time, yang kau akan lelah.
Kau tau you will always fight for him.
Stand by him through thick and thin.
Through the joy and pain.
Kebanyakan ketika sama-sama susah.

Dan lelah tu datang bila kau sentiasa sedar;
He will never fight for you.
Yes, he will always be there but,
he will never fight for you.
He's ready to let you go when the time comes.



Tapi tu lah, realization yg dah lama kau realized.

On The Way Down

I saw you,
And you save me from myself

Frozen

So, I am sitting here in Sushi King, having my comfort food.Well, I always have the tendency to eat(more to always actually) whenever I am depressed or after a bad conversation etc. (Hence to why I am getting fatter).
I am trying my hardest to please everybody. Parents, family, lilD, friends, employer, well, just everybody. Here we come to the point where I am just tired.Cerita pasal lilD, we had arguments, during raya. Eh, Selamat Hari Raya by the way! Ok, we had arguments, so since that I am trying my hardest not to be offended, to care, to feel, well, to be heartless in short. Kan, selalu ada masalah where I feel he thinks that I should be a robot without a heart so that I would stop getting hurt for stupid little things. So, that happened.Sudahnya, he said I am being cold towards him. I don't think anything change, I am happy head over heels whenever I got to meet him. Just, I can't afford to feel anything, anymore to stop getting hurt.I am trying to please him, to be heart…

#ramadan (bulan biru)

Dah sebelas hari dah puasa. Maka, selamat berpuasa.

So, puasa tahun ni?
Macam biasa, minggu pertama mostly memang kat rumah je la melepet. Dah masuk second week ni berderet pula plan berbuka puasa ngan kawan2. Well, bila lagi nak jumpa kawan kan?
Tapi bersabar je la dengan duit mengalir macam air. Baru 2 minggu dapat gaji dah nak jatuh miskin dah T_T


Terasa lepas raya nak cari keje part time. Nak cari duit lebih, nak kumpul duit banyak dalam masa singkat. Hmm sedih betul bila terpaksa jadi hamba duit ni. Tapi nak buat cemana, banyak benda nak kena setelkan. Lagi lama lagi banyak nak kena bayar. Tu pun belum masuk mama da bunyi2 tanya taknak tuka kete ke oh dengan bila nak repair Kelisa -__-

Yelah, tau sendiri pakai pandai2 la repair. Bukan taknak, tapi ni gigih la ni kumpul duit nak repair kete. Banyak plan ngan duit yang simpan tu. Nak cat balik Kelisa, bayar hutang ngn lilD, setelkan credit card, belikan Rezza laptop. Semua nak. Tu tahan je nafsu bila terasa nak beli pape. Tak baik …

Jawapan yang tak pernah ada

Dalam sebulan ni dah dua kali terasa.Kadang2 bila good things (takdelah good sangat, maksud aku hubungan tiada pergolakan) go on for  a long period of time, ada je perasaan yang nak tolong kacau.Tapi tu lah, I am merely a human aku bagitau kat lilD. Sekuat mana aku usaha untuk be happy for him, aku tak boleh tipu yang aku pun ada perasaan juga, jadi masih boleh berkecil hati walaupun aku faham. Maka, tidak adil lah untuk tuduh aku tidak faham dan tamak. Itu sedih tahu tak?Makanya dia akan selalu berbalik kepada, "remember the reason I wanted to end this last year?"Sebenarnya bukan last year sahaja. Years before juga, almost every year. Sometimes it makes me wonder, if he wanted to get rid of me, he does not need to care about my feelings. He can leave, walk away as he pleases. Sebab dia tak rugi apa2, I am.Hm. Sebenarnya aku dah tatau nak luah kat mana. Dulu selalu gak merapu kat twitter, tapi sekarang since he's on twitter as well, dia boleh tengok benda yg aku elak bag…

Kerna dunia ini indah

Here we go, come with me
There's a world out there that we should see
Take my hand, close your eyes
With you right here, I'm a rocketeer
Let's fly


Dah tentu mahu mencari seseorang utk teroka dunia bersama
Tapi sebenarnya lebih kepada,
yang sanggup travel murahan dengan aku
Sebab priority duit aku lebih kepada benda lain.
Tapi masih gatal mahu berjalan. Haha

FML

Tiap tiap hari hujan

Hari tu celebrate birthday lilD.
Ye, dia masih wujud dalam kehidupan.

Pastu terfikir, even sebenarnya selalu fikir pun.
Sampai bila?
Pastu fikir balik, biarlah, malas nak fikir.

Anyway,

Happy Belated Birthday Love.

I Love You.

Always did,
Always do,
and Always will.

You know I do.

Pusingan U

What if, perasaan tu masih menebal.
Tapi susah nak teruskan?Sayang, amat yang sangat.
Tapi, lelah.Kalau lah perasaan boleh U-turn, berpatah  balik kepada previous feeling.
Kalau boleh undo the whole 6 years.
Tapi tu lah, masih sayang.
Sampai sekarang.

Sepatutnya

Orang single takde komitmen. Maka, boleh lah hidup sesuka hati sesedap rasa.Tapi tak juga. Ada juga komitmen sikit2. Apetah lagi kalau boros macam aku. HahaAnyway, ada benda yg berlaku minggu lepas. Manager aku disuruh berhenti. Sebabnya? Tidak menunjukkan prestasi yg baik dan tidak mampu bekerja dalam satu pasukan. Ouh, itu antaranya lah.Kasihan juga, tapi it was his fault I can say. Mr B dah cuba macam2 to keep him, but yeah, it did not worked.Aku kasihan sebab he has a family to feed and at his age, I hope he can find a new job soon. Sedih bila mengenangkn kau ada family to take care of, tapi kau tak berusaha nak buat yg terbaik untuk keep your job.Mungkin dia dah cuba, but not enough?Entah, aku rasa mungkin position yg dia pegang buatkan dia sedikit bongkak lantas meletakkan diri sendiri above orang lain? Aku tak tahu. Tapi dia langsung tak mahu bekerja dengan orang, mengarah aku ngan Amira sesukanya dan sedikit bodoh sombong (banyak gak sebenarnya).Yes, I find it hard to work wit…

Lambat Cucuk

Aritu secara tiba2 pegi tengok wayang.
Menonton cerita The Journey.
Mamat jual tiket kata tu last show, ada 4 org je dalam panggungMemang tak menyesal."The Better Half " 完整版 《一路有你》片尾曲首次曝光 - 献上深深的祝福: http://youtu.be/6WI6p0JtLL8

Tak. Aku tak reti berbahasa cina. Tapi aku suka cerita macam ni.:)

Everly Hotel Dah Tutup

Tadi pergi Melaka dengan Mr B for a meeting. Meeting tu pun komfem last minute, so lepas update meeting kami terus gerak ke Melaka.
Aku yang drive.Sepanjang perjalanan we talked a lot. Kau tau tak betapa awkwardnya dok dalam kete kalau memasing kematian kutu untuk bercakap?
Luckily, tiada seekor kutu pun terkorban.Masa lunch kami sembang banyak benda sementara tunggu nasi goreng overpriced sampai. Tapi yg terkesan mesti la tentang bos puji aku.
Ok, itu riak sebenarnya.Bukan senang nak cari keje zaman sekarang. Baik fresh grad mahupun orang yg dah ada experience.
I was retrench 6 months ago. Tetiba ja kena suruh benti and takyah datang keje. Mau tak gelabah? (Masa tu tak gelabah sangat sebab ada keje part time yg back up)
But i was lucky. I really am. I managed to secured myself a job within 2 weeks. Actually, 2 jobs. Org lain, masuk tahun ni baru semua dapat kerja, tu pun setengah tak berapa happy ngan keje yg dorg dapat.I was lucky to find a job and readily to work before the month e…

Pembenihan Awan

Aku okey je dengan keje baru. Takde perasaan  benci ke menyampah ke. Aku ok.
Maksudnya aku happy.Tapi biasalah, dalam setiap benda mesti ada cacat celanya. Tapi benda tu mungkin datang dari diri sendiri.
Aku terlampau sibuk sampai aku penat.HurmMungkin bagi org lain nampak kesibukan aku tu, er macam takde pape lah. Keje yg kena buat mungkin setakat 2 3 benda sahaja.
Tapi ketahuilah, nak menjadikan dua tiga benda tu, proses, maklumat, org yg terlibat membuatkan 2 3 benda tu macam 100 benda yg kau kena buat sekaligus.HurmAku happy dengan kerja ni. Tapi aku penat.
Balik bercuti haritu aku terus masuk full speed buat kerja. Sebelum cuti aku dah tak tido siapkan kerja. Balik dari cuti I've worked for 12 hours kat ofis pastu sambung buat kat rumah pastu esok nya pukul 7 pagi dah dalam ofis. Semuanya nak siapkan dan nak hantar document sbelum pukul 12.Resultnya?Aku berjaya siap dan hantar on time. And i was sick for the next 2 days. Eh kalau kira hari ni pun dah 4 hari. Keracunan makanan…

Happy 6th Birthday Baby

Dear,
Happy 6th Birthday. Macam2 dah simpan kat sini. Dari gaya penulisan yg kebudak2an kepoyoan sampai lah sekarang masih poyo. Those who used to be here, who is still here..
For the feelings we've shared, For every tear and laugh.
Happy Birthday Dear Blog~

p/s: rasanya tulis surat cinta pun tak jiwang camni. Bye