Saturday, December 31, 2011

..farewell..

it's new year's eve

well, i am at home, taknak keluar but eventually i have to..
got dinner with friend's family..so kena la keluar jap lagi..

actually i have lost interest of celebrating new year like yearsssss ago..
sejak masa keja kt bonita, balik keje kul 11 n i have no mood to go out..
since then, dah memang xda feeling nk celebrate new year ni..

2011 - pergi terengganu, tiba2 dah pukul 12 lebih kt homestay budak2 ni dok buat tutorial pakai shawl..haha
2010 - yep, i went to the curve..tu pun sbb bwk syipa n keri..kalau tak mmg dok umah je..
2009 - masa ni la yg keje bonita tu..
2008 - pegi supper ngm family kat cyberjaya..

so, yeah it's plain boring..but i love it..
mungkin i'm getting older, but heck, who cares? i prefer to be a lazy bum sitting comfortably in my house..

2011

what have i achieved in this whole year?
bazir duit - checked!
kerja - checked!
yeah, i never have any resolution towards new year..
target? ada la but not resolution..
what is the most i can be proud of ialah, what was actually my target in 2012, i achieved it this year..
ye, saya berjaya membeli rumah =)
masih belum settle the paperwork due to lawyers' thingy, but i already got the house's keys since september!
tapi rumah tu utk investment..sbb masih belum mampu duduk sendiri..
insyaAllah, target kalau gaji dah 3.5k n above, baru boleh duduk situ..
sbb the distance frm my workplace, the monthly payment etc, no i cant afford it yet..
but at least i can call it my own =) (despite it would be bank's, tp byr bulan2 smpai 30thn akn dtg -_-)
i'm proud to be a 25yrs old with a house as an asset =) ye, sy berjaya dapat kunci sebelum birthday..yeay!

gadgets..
things that i thought i would never have, but i came to have it.
i got my bb (n lost it), my ipad n another bb..
thanks to credit card! bermakna saya semakin byk utang..
no no no, it's not healthy, believe me!
but i'm trying my best to minimize the hutangsssss..setakat ni, i've managed well =)

kerja..
i'm hanging in there =)
makin lost interest, tapi saya okey..
masih seorang pemalas, tapi berjaya menyiapkan kerja2 yg diberi..
so i think, i'm doing ok =)
masih tiada perancangan utk tukar kerja..n masih tiada rezeki..
everybody who started job there around my time, ramai dah takde..
rezeki diorang lebih baik =)

er ape lagi?


love life?
hahaha..again..HAHAHA
ok i dont mean sound pathetic, but i dont actually care about it..
ye, saya masih single..dan i'm enjoying it..
jgn kata i just wrote this because i'm in denial..
believe me, i'm perfectly happy to be single..
come to think about it, kalau aku tak single, mesti takde harapan nak memiliki rumah..
see, how grateful i am to be single.
meroyan desperately was never on my list..
kalau Tuhan nk bagi, adalah kan?
doa tetap doa, tapi selebihnya kerja Dia =)

ape lagi? ape lagi?

life lesson?

well byk yg aku belajar dlm 2011 ni.
the value of friendship, family n love.

family, saya dapat kakak ipar baru n one n only =)
dia dah mengandung 3 bulan, insyaAllah semua baik n i'm having another niece/nephew mid of nxt yr!
papa n mama asyik tak sihat..
even m not comfortable to stay at home (sbb ntah perangai dr asrama) i'm trying my best utk balik whenever i can..jenguk diorg at least..
adik beradik..er mcm tu la jugak..bettter dr when i was younger, stahun kdg2  x ocntact..
skrg masing2 pkai bb, so pape bsg je bbm grup..hahaha

friends..
lesson 1 - hargai kawan yg da lama ngn korang. especially bila korang da ada someone new in ur life, sedarlah kwn2 yg ada skrg dan sejak dulu yg tolong tongkatkn korg masa jatuh terduduk. jgn ada org baru, hati kwn2 yg lama ni korang buat mcm bola. kekalkan tradisi sama mcm pegi kenduri sama2, hang out skali skala..etc..betul, aku pun kurang jumpa kwn2 lama due to the geographical reason (pdhl kl je pn) m trying my best utk jumpa yg mana bole whenever i can
lesson 2 - jgn buruk perangai. kalau kt luar cantik perangai tp kt rumah mcm celaka pn tak guna jugak. especially dok pegi cite wayang drama makyong segala bagai kt org luar kan. shame on u..
lesson 3 - try ur best not annoy ppl. aku rasa n aku pasti aku pun ada perangai annoying..sbb tu aku malas bersosial skrg, takot ter'annoy' org lebih..haha tp kamon, sedar diri..tu la gunanya org suruh muhasabah diri setiap kali sebelum tidur. n sedar that the world doesn't revolves around u. especially tentang part menceritakan betapa bahagianya or betapa sedihnya diri kt semua org..skali skala, bole terima, byk kali kala, menjengkelkan..n another reason aku jarang apdet fb n twitter..hahaha

love?
er aku kurang arif ttg hal ini..so aku cte berdasarkan org sekeliling aku la eh...
it wont be yours melainkan it is yours.
selagi belum nikah, belum tentu hak milik kau
cinta la kejap mana pun, lama mana pun, kalau dah sah jadi milik kau, benda tu dah certain..
sebelum tu, byk benda kena tempuh, kena duga..
just appreciate them for what they are, you'll be happier than you could ever be..

as for me, as hard as it it, i am happy
at least for now..

okla, need to get ready..
kejap lagi khairi sampai aku tak siap lg ada kena bebel..
da la malas nk kuar ni sbenarnya..
seb bek nk pegi dinner ngan a good bunch of people, a family =)

so, toodles 2011..
welcome 2012..
hopefully u'll do good n kind and bring joy n prosperity to me, my loved ones n ppl around me..

ok, bye!

Thursday, December 8, 2011

..randomly..

hola!

saje rindu ngn blog..rasa lama sgt bersawang nye kan
yelah, bukan aku buat bisnes ke cr duit ikot blog ke (eh kau) nk kene update tetiap hari..huhu


anyway, nothing much..
i mean nothing much yg boleh d cerita instead of too many things that happened..
benda yg menyakitkan hati tu, letak jauh2..lagi ingat lagi sakit hati..ye tak?huhu

anyway..

dari apa aku perasan, i'm prone to fall sick nowadays..
sangat melemahkan..
i mean, i never feel so weak n helpless macamtu..
yelah, sebelum ni sakit macam 2 kali setahun je..
tapi tahun ni, sampai habis MC dgn annual leave..
siap terpaksa amek unpaid leave T_T
stress!
tapi takpalah, sabar je lah kan..
dugaan..

updated my "penghabis duit" ke ios 5..xda beza pun kecuali benda alahiMessage..
so kalau korang JB on 4.3.3, simpan je la..
sebab xda lg JB utk ios5 utk ipad2..ipad1 ada lah..itu pn plg hebat semi-tethered *pasni kene check update*

most probably m going on a trip again..
havent fully decide yet since i am really in a tight budget..
wedding, even if it's not yours, will still burn a hole in ur pocket -_-"

ouh cakap pasal wedding..
Congratulations to dear friends,
Zaren Mukrish & Nadia 
selamat dah abg tua aku sorang ni..haha
hope u guys will have wonderful life together ahead =)

ape lagi ape lagi..
oh, i hate Windows T_T
especially Win7..betul2 menyusahkan arini.
nk tukar balik pkai fedora, xboleh..
sbb upcoming project pkai Domino server yg Admin Notes hanya leh pkai Win T_T
urgh..

okla, nk buat benda lain lak..babai


skrg ni tgh gembira leh bbm sepanjang masa..
tp nt tgh bulan satu meroyan la balik..huhu ok bye!