Skip to main content

..you take care..

Tadi..
tiba-tiba teringat seorang kawan lama.
Sebenarnya teringat sebab bila buka yahoo mail, update ex-girlfriend(kot?) dia tpampang which reminds me of him.

Searched his facebook, found it, and i smiled.
He used to be my bestfriend.
Maksudnya, he used to be there for me especially during my hard times.
Dia yg belanja aku makan bila aku takda duit, which of course i did return the same favor.

We've known each other from the sport that both of us like.
Being in the same team moreover the same position made us a source of gossiping..
huhu
tapi kami tak pernah bercinta. serius.
kutuk mengutuk adalah aktiviti utama, tambahan lagi sebenarnya he was my senior during upper secondary.
dia suka cakap aku gemok, and aku pernah baling roti kat dia sbb dia ckp i ate too much no wonder i am fat, sdgkan tu adalah makanan yg sedikit aku sentuh setelah penat seharian jaga game.

tapi bottom line is, selain dari kutuk-mengutuk, both of us had good times together.
he was there for me during my bad/hard times.
he was there.
n i've tried to do the same to him.

hurm rasanya macam dah setahun lebih kot tak jumpa dia?
the last time i saw him, he asked my help over something.
had a good talk, last kutuk mengutuk.
and we never see each other again.

saya buka facebook dia.
dia dah berjaya (i would say) dalam karier dia.
dia juga da ada kekasih yg cantik who suits him dan they are happy.
and, i feel happy for him. seriously.
sbb he used to be my bestfriend, of course sy mahu dia berjaya, and he did it.


anyhow, tiba2 teringat.
if, u read this..just wanna say something that i failed to say before.
thanks for being my bestfriend. thanks for being there for me during my hard times. thanks for the good times.
tapi sila jangan lupa jemput kenduri kahwin nanti. teringin nk tgk kamu naik pelamin kahwin ngn sape. haha


like we used to said to each other..you take care =)

Comments

k.e.r.i. said…
aku tahu aku tahu. haha.
rAmiZa.mY said…
ape yg ko tau?
hahahaha

Popular posts from this blog

Everly Hotel Dah Tutup

Tadi pergi Melaka dengan Mr B for a meeting. Meeting tu pun komfem last minute, so lepas update meeting kami terus gerak ke Melaka.
Aku yang drive.Sepanjang perjalanan we talked a lot. Kau tau tak betapa awkwardnya dok dalam kete kalau memasing kematian kutu untuk bercakap?
Luckily, tiada seekor kutu pun terkorban.Masa lunch kami sembang banyak benda sementara tunggu nasi goreng overpriced sampai. Tapi yg terkesan mesti la tentang bos puji aku.
Ok, itu riak sebenarnya.Bukan senang nak cari keje zaman sekarang. Baik fresh grad mahupun orang yg dah ada experience.
I was retrench 6 months ago. Tetiba ja kena suruh benti and takyah datang keje. Mau tak gelabah? (Masa tu tak gelabah sangat sebab ada keje part time yg back up)
But i was lucky. I really am. I managed to secured myself a job within 2 weeks. Actually, 2 jobs. Org lain, masuk tahun ni baru semua dapat kerja, tu pun setengah tak berapa happy ngan keje yg dorg dapat.I was lucky to find a job and readily to work before the month e…

Seorang Puan

Lucky I'm in love with my bestfriend <3 nbsp="">

Kira turun

Makanya, bila kau berbuat baik, atau cuba bersikap baik dengan orang, tak semestinya they will return the same gesture to you. Buktinya? Bila kau ada satu hubungan dengan bos, yang mana saling tidak menipu antara satu sama lain, kebenaran tentang orang mengata atau bawa mulut di belakang surely akan terbongkar. That's what happened to me, bila bos tetiba je bengang cakap kau bitching behind his back, kau bersabar. Tunggu sampai dia balik sini (or the next time you see him/her), confront. He asked why I didn't call him to ask? Satu, we both were hurt, so we might say something we both regret (atau aku kena buang kerja). Keduanya, I'm a true believer of settling things face to face. Result? Better than you expected, the truth and much more. Trust and the unspoken bond of respect as well. Oh, juga remark dari boss yang kau ni jenis jujur sampai kekadang rasa rude macam nak kena pecat. But hey, the rudest people is the honest man. Buat apa nak tanam tebu kat bibir pastu tambah…