Skip to main content

Kira turun

Makanya, bila kau berbuat baik, atau cuba bersikap baik dengan orang, tak semestinya they will return the same gesture to you. Buktinya? Bila kau ada satu hubungan dengan bos, yang mana saling tidak menipu antara satu sama lain, kebenaran tentang orang mengata atau bawa mulut di belakang surely akan terbongkar. That's what happened to me, bila bos tetiba je bengang cakap kau bitching behind his back, kau bersabar. Tunggu sampai dia balik sini (or the next time you see him/her), confront. He asked why I didn't call him to ask? Satu, we both were hurt, so we might say something we both regret (atau aku kena buang kerja). Keduanya, I'm a true believer of settling things face to face. Result? Better than you expected, the truth and much more. Trust and the unspoken bond of respect as well. Oh, juga remark dari boss yang kau ni jenis jujur sampai kekadang rasa rude macam nak kena pecat. But hey, the rudest people is the honest man. Buat apa nak tanam tebu kat bibir pastu tambah caramel atas coffee but you are not being honest?


Encik tunang pernah cakap, orang sales ni semua mulut manis pandai putar belit and manipulate. I beg to differ sayang. I am a salesman yang tak pandai manis2, siap warn client bagitau how they have wronged us previously, to make sure they won't manipulate us anymore. Aku rasa, as long as kau tau prinsip kau, jadi jurujual tak perlu manis2 pun, yang penting integrity.


Dulu-dulu masa merancang majlis abang, masa tu community bride-to-be masih, hijau. Masa tu memang beranganlah nak blog untuk persiapan kahwin, etc. Ah kau, blog yg sedia ada pun berhabuk, lagi nak berangan. Anyway, few things makes me give up on the idea. Satu, me and fiance, kinda on a fast track. We've known each other for quite sometimes, heck, we've been good friends for couple of years. Next thing we know, we came back from a vacation and everything is on fast speed. We dated, planned, met the parents, risik, tunang, and less than year, getting married (tengok kalendar, mencungap). Mengenangkan my current position yang tidak membenarkan aku meluangkan masa pada persiapan, dan juga to make my parents happy, since this is the last wedding for the family, biarlah depa yang run the show. Lagipun, masa tunang dah cukup drama, so for me to be happy is to let them be happy. Jadi, takde apa pun lah nak cerita dalam blog sangat.

Nak cerita pasal tunang? Er, you can see him in my instagram/facebook feeds as we've been friends for years, close friends. I am excited and of course in love with him, but I keep it between us, sebab aku memang tak rajin pun upload gambar bagai ni. And seriously, satu kepuasan juga, bila few days ago, I put our picture together as profile pic, ada satu comment ni made me happy, and glad I made that decision. Katanya, tak pernah tengok gambar berdua, sekali letak memang sweet. See, the little things that you make, sebenarnya ada impact. Tidak lah kata, kalau selalu letak orang bosan ke apa, but hey, everyone has their own definition of happiness and to what extend they want to share it with others (dengan harapan juga sebab less than a month nak kawen, supaya tiada yg mengacau tunang :p).

Oklah, macam panjang sangat rant. Toodles :)

Encik Farizzamzam, looking forward to finish this countdown :*


Comments

Odette said…
untunglah dah kawen... mari berhuhuhu

Popular posts from this blog

Everly Hotel Dah Tutup

Tadi pergi Melaka dengan Mr B for a meeting. Meeting tu pun komfem last minute, so lepas update meeting kami terus gerak ke Melaka.
Aku yang drive.Sepanjang perjalanan we talked a lot. Kau tau tak betapa awkwardnya dok dalam kete kalau memasing kematian kutu untuk bercakap?
Luckily, tiada seekor kutu pun terkorban.Masa lunch kami sembang banyak benda sementara tunggu nasi goreng overpriced sampai. Tapi yg terkesan mesti la tentang bos puji aku.
Ok, itu riak sebenarnya.Bukan senang nak cari keje zaman sekarang. Baik fresh grad mahupun orang yg dah ada experience.
I was retrench 6 months ago. Tetiba ja kena suruh benti and takyah datang keje. Mau tak gelabah? (Masa tu tak gelabah sangat sebab ada keje part time yg back up)
But i was lucky. I really am. I managed to secured myself a job within 2 weeks. Actually, 2 jobs. Org lain, masuk tahun ni baru semua dapat kerja, tu pun setengah tak berapa happy ngan keje yg dorg dapat.I was lucky to find a job and readily to work before the month e…

..seyesly, deym seyesly..

all dis tense makes me wanna sleep..


p/s: cyg, thnx thnx thnx..sbenarnye nk mnta kinder egg td, tp malu =) huhuhuhu

p/s/s: cyg...sory org x wat psm ag..nk tdo..cakit pale..dah, jgn bebel..xmo dgr..muahahaha

p/s/s/s: ok, ok bkn pada org yg same....pada org yg baca, nnt la apdet psl earth hour, bday papa, kondisi ati, isi otak n sgale..kalu da apdet tu, nmpk sgt ak x wat pape utk innotek + psm.. muahahha..

And I'll never give myself to another
The way I gave it to you
Don't even recognize
The ways you hurt me
Do you?
It's gonna take a miracle to bring me back
And you're the one to blame

Seorang Puan

Lucky I'm in love with my bestfriend <3 nbsp="">